Softbrick

Softbrick ontwikkelt en levert WFM-solutions. Hiermee stellen ze organisaties in staat meer controle te krijgen over hun belangrijkste kostenpost: personeel.

Banner

breaker


Over Softbrick


Softbrick is al 20 jaar toonaangevend in de wereld van workforce management solutions. Softbrick ontwikkelt en levert software voor de retail-, industrie-, logistieke en dienstverlenende sector. Meer dan 200.000 mensen worden dagelijks ingepland en geregistreerd met de oplossingen van Softbrick. Het voordeel voor de klant is loonkostenbesparing, door een efficiëntere inzet van resources op de werkvloer. Door een uitgekiende manier van budgetteren, normeren, roosteren, personeelsplanning en tijdsregistratie is het mogelijk om binnen een kort tijdsbestek grip te krijgen op de organisatie en de kosten.

De oplossingen van Softbrick

 • WFM RETAIL
  Met zijn retail workforce management-oplossingen en retailspecialisten helpt Softbrick klanten aan een kosteneffectieve en -efficiënte inzet van medewerkers. Dit doen ze in zowel winkels als distributiecentra.

 • WFM LOGISTICS
  Logistiek is een essentiële schakel in de supply chain. Service en kosten zijn hierbij bepalende factoren zijn. Softbrick maakt op basis van actuele data uit het WMS een optimale planning, per dag.

 • WFM INDUSTRY
  Industriële bedrijven krijgen door de totaaloplossing van Softbrick meer controle over hun loonkosten en zien hierdoor een verbetering van de productiviteit. Softbrick WFM sluit naadloos aan op alle ERP-, HR- en Payroll-systemen.

 • WFM HOSPITALITY
  Voor Steward, Event & Horeca Planning biedt Softbrick Workforce Management Solutions ook de juiste oplossing. Zo zijn er altijd voldoende stewards en hostesses aanwezig bij een concert of voetbalwedstrijd.

breaker


Klanten en projecten


Softbrick mag onder zijn klanten onder meer ziekenhuizen, rederijen en netbeheerders rekenen. Ze hebben ambitieuze groeiplannen, dus het klantenbestand moet de komende jaren flink uitgebreid worden. Hieronder een greep uit de klanten van Softbrick:

Medewerkers

breaker


Werken bij Softbrick


Peter Masselink, directeur/eigenaar van Softbrick, benadrukt de waarde van goede mensen. Zij vormen de basis voor Sofbrick. Er is daarom binnen de organisatie volop aandacht voor het ontwikkelen van veerkracht, vitaliteit en eigen verantwoordelijkheid. De 3 kernwaarden van werken voor Softbrick:

 1. Softbrick is voor zijn prestaties afhankelijk van de toegevoegde waarde van zijn werknemers. Het is daarom van groot belang dat medewerkers zich bewust zijn van hoe hun inspanning bijdraagt aan het succes van de organisatie. Het is belangrijk dat werknemers gezond en up-to-date blijven – ook in tijden dat de onderneming groeit.

 2. Functies en gevraagde competenties veranderen; werknemers van Softbrick moeten in staat zijn mee te veranderen en zich te blijven ontwikkelen. Softbrick nodigt zijn medewerkers uit om verantwoordelijkheid en eigenaarschap voor de eigen ontwikkeling te nemen. Waar mogelijk ondersteunt Softbrick door opleiding, coaching en onderzoek.

 3. De eisen die klanten stellen, vragen om een organisatie die snel en wendbaar is. Dit betekent samenwerken en resultaten boeken met behoud van aandacht en veerkracht. Duurzaam ondernemen is ook werken aan de duurzame inzetbaarheid van mensen.

''Het profiel van een Softbrick-medewerker: pragmatisch, oplossingsgericht, daadkrachtig en een echte teamplayer.'' 

s


Toegevoegde waarde
Softbrick bestaat uit medewerkers én zoekt medewerkers die het vermogen hebben om nu en in de toekomst waarde toe te voegen aan het bedrijf. De organisatie maakt een vertaalslag van de visie en ambitie van het bedrijf naar het potentieel van werknemers. Daarbij geldt dat:

 • Samenwerken loont
 • De werkgever een faciliterende rol heeft
 • Medewerkers de verantwoordelijkheid hebben om de regie te nemen over hun eigen inzetbaarheid.

Jobfit
Werken aan duurzame inzetbaarheid is werken aan het rendement van werknemers. Investeren in mensen levert een werknemer op die past bij het werk (‘jobfit’) en die zich fysiek, mentaal en sociaal goed voelt (‘jobfit’). Je werkt met passie en plezier. Om dit te bereiken werkt Softbrick met de Performance Happiness-aanpak van iOpener Institute. Deze aanpak brengt in kaart hoe het ervoor staat met het werkgeluk van de medewerker, het team en de organisatie. Het biedt een concreet ontwikkelperspectief voor individu, team en organisatie.

breaker

 

Waar zit Softbrick?


Het kantoor van Softbrick bevindt zich in Geldermalsen, centraal in Nederland. Het kantoor ligt direct aan de A15 en is goed bereikbaar per auto of met het openbaar vervoer.

Locatie

 

          

Recente vacatures