Home /
Sociale Verzekeringsbank

TOP WERKGEVER: Sociale Verzekeringsbank


De Sociale Verzekeringsbank is namens de overheid de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland. De SVB is verantwoordelijk voor de kinderbijslag, het AOW-pensioen, nabestaandenuitkeringen en het persoonsgebonden budget. De organisatie bestaat al ruim 100 jaar en heeft miljoenen klanten. 

''De SVB is helder en efficiënt georganiseerd.''

Banner

breaker


Over de SVB


De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is dé uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland. De SVB zorgt ervoor dat iedereen op tijd én correct hun kinderbijslag, AOW-pensioen, nabestaandenuitkering of persoonsgebonden budget ontvangt. Dit doen ze in opdracht van de overheid, al meer dan 100 jaar. Ruim 5 miljoen klanten rekenen op de SVB, en kúnnen op hen rekenen. Wie een uitkering ontvangt, maar ook wie informatie wenst over sociale regelingen is bij de SVB aan het goede adres. Altijd.

Gezin

Flexibel

De organisatie is flexibel, zodat de SVB snel kan inspelen op nieuwe taken en ontwikkelingen in de samenleving. Dat doen ze met bijna 4.000 deskundige medewerkers. Waar mogelijk passen ze nieuwe uitvoeringstaken in de bestaande organisatie in. Maar als dat nodig is, passen ze de organisatie aan om optimale dienstverlening te kunnen leveren.

breaker


Werken bij de SVB


De SVB biedt een goed salaris, passend bij jouw kennis en ervaring. Een fulltime baan bestaat uit een 36-urige werkweek. Naast je salaris en vakantietoeslag van zo’n 8% bieden ze een aantal extra’s:

 • Een reiskostenregeling. Openbaar vervoer wordt 100% vergoed. Maar je kunt ook kiezen voor een (elektrische) ‘fiets van de zaak’ of een tegemoetkoming in de reiskosten
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • 23 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband
 • Een solide pensioenregeling bij ABP
 • Een collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis. 10% korting op de basisverzekering en 15% korting op aanvullende verzekeringen
 • Een aantrekkelijke opleidingsregeling: de SVB vergoedt tot 100% van je studiekosten, zowel voor een opleiding die past bij je loopbaanontwikkeling binnen de SVB als voor je persoonlijke ontwikkeling.

''Ik heb altijd het gevoel dat er weer nieuwe mogelijkheden voor me zijn. De opleidingsmogelijkheden en ontwikkelmogelijkheden zijn goed, ook buiten je eigen expertise en werkveld.'' - Ronald Jongeneel, domeinarchitect IT.

Plaatje1

Een prettige balans tussen werk en privé
Er is meer dan werk alleen. Daar houden ze bij de SVB rekening mee. Zo bieden ze je de mogelijkheid om:

 • Parttime of flexibel te werken en je werktijd flexibel in te delen
 • Voor diverse doeleinden (betaald of onbetaald) verlof op te nemen
 • Ouderschapsverlof op te nemen met behoud van volledige pensioenopbouw
 • Verlof te verkopen of juist extra verlofuren te kopen.

Je ambitie volgen
Blijf ambitieus. Bij de SVB dagen ze je uit jezelf te ontwikkelen, door:

 • Loopbaanbegeleiding
 • Een eigen academie en mobiliteitsbureau
 • Een talentontwikkelprogramma
 • Aanvullende opleidingen.

SVB

breaker

 

Leer je collega Mieke kennen! 


"Ik ben testspecialist en werk in een van de vier Agile teams die wij hebben binnen het domein Zorg. Bij een grote organisatie als de SVB ligt er steeds weer een andere vraag. Ik hou ervan om te bedenken hoe iets in elkaar steekt. In mijn vrije tijd sleutel ik daarom aan oldtimers, en bij de SVB bedenk ik samen met mijn collega’s steeds weer nieuwe oplossingen voor vragen van onze klanten."

Locatie

''Door Agile te werken kunnen we elkaar helpen.''

"Wij werken op een Agile manier in sprints van twee weken. De sprint begint op maandag met de sprintplanning en na twee weken reviewen we de sprint. Met ons team beginnen we elke dag met een stand-up sessie. Waar lopen we tegenaan? Welke verrassingen komen we tegen? Op dinsdag of donderdag hebben we een ‘refinementsessie.’ Daarbij bespreken we de vraag van de klant. Wat moeten we gaan maken? Bijvoorbeeld: wat moet een batch gaan doen? Met bouwers, functioneel ontwerpers en testers zitten we bij elkaar.  Op die manier kunnen we elkaar helpen. Ik schrijf bijvoorbeeld graag alle details op en merk dat collega’s regelmatig vragen of ze even in mijn notitieboekje kunnen kijken hoe iets nou precies zat."

''Ik kan me bij de SVB blijven ontwikkelen.''


"Voor de regressietest gebruiken we Tosca. Een moderne tool die ons werk een stuk efficiënter maakt, omdat we daarmee automatisch kunnen testen. Ik merk dat mensen het leuk vinden om met Tosca te werken. Ook binnen dit programma kun je je trouwens steeds verder ontwikkelen. Voorheen was ik serviceteammedewerker. Toen er voor onze afdeling een nieuwe applicatie werd ontwikkeld, was ik gebruikersacceptatietester. Zo ben ik erin gerold. Dat is het leuke aan de SVB. Je kunt je blijven ontwikkelen, in je eigen functie, maar ook naar een hele andere rol. Mijn volgende doel is om een training te volgen voor de rol van Scrummaster. 

''De SVB is helemaal niet oud en stoffig.''

"Veel mensen denken dat de SVB een oud en stoffig bedrijf is, maar dat is helemaal niet zo. We werken op een hele projectmatige manier, dat trekt ook veel jonge mensen aan. Een ander voordeel van werken bij de SVB is dat ik mijn werk flexibel in kan delen. Zo kan ik bijvoorbeeld halve dagen thuis werken als ik geen oppas heb voor de hond."

Gezin

breaker

Waar zit de SVB?


Je vindt het hoofdkantoor van de SVB in Amstelveen, vlak langs de A9. Het grote, nieuwe kantoor is gemakkelijk te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer.

Locatie

 

          

 

Recente vacatures

 
 
Terug naar bedrijfsprofielen

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons