TOP WERKGEVER

Rainbow solutions

Rainbow Solutions is sinds 1986 actief als ICT-dienstverlener. Het bedrijf heeft zich in de loop der tijd gespecialiseerd in bedrijfssoftware voor twee sectoren: de logistieke dienstverlening en de grafimedia.

breaker

Over Rainbow Solutions

Rainbow Solutions heeft zich gespecialiseerd in twee verschillende branches, namelijk; 

 • Rainbow Crossmedia; voor grafische bedrijven, drukkerijen en fullfillment.
 • Rainbow Logistics IT; voor transport bedrijven, public warehouses en freight forwarders.

Rainbow Crossmedia helpt bedrijven in de Crossmedia om betere bedrijfsresultaten te realiseren door het leveren en implementeren van geïntegreerde software oplossingen met als fundament het toekomstbestendige ERP-platform Microsoft Dynamics. Ze hebben een sterke focus op grafimedia, gespecialiseerd op bedrijven die actief zijn in de Print, Packaging, Fullfillment en Communicatie. Hun medewerkers zijn al jaren actief in deze branches en helpen naast het leveren de software ook met het optimaliseren van de processen.

Het bedrijf heeft PrintVis als basis Microsoft Dynamics NAV. PrintVis is de specifieke aanvulling waarmee naast de basisbehoefte ook de geavanceerde wensen voor alle taken en processen bij de administratie en productie van prepress, pers en afwerking ondersteunt worden. Met PrintVis beheert de klant elke stap in het proces, van eerste offerte tot het moment dat het drukwerk afgeleverd is bij de klant, inclusief facturatie en management informatie.

Rainbow Logistics IT combineert diepgaande branchekennis met geavanceerde softwareoplossingen op basis van Microsoft Dynamics NAV, de bedrijfssoftware van Microsoft voor middelgrote ondernemingen. Bijna 20 IT-specialisten helpen klanten dagelijks bij het verbeteren van hun prestaties door de inzet van hoogwaardige technologie en support.

Met NaviTrans biedt Rainbow Solutions de ideale oplossing voor de logistieke sector. De software is gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV, de veel gebruikte bedrijfsoplossing van Microsoft. Met NaviTrans ondersteunt niet alleen de algemene processen als financiële administratie, planning of personeelszaken, maar ook alle logistieke operationele processen.

breaker

Klanten en projecten

Bij Rainbow Crossmedia wordt voor de basis van hun oplossingen gebruik gemaakt van Dynamics NAV. Aanvullend hierop kan Office 365 aangeschaft worden, waarmee een geavanceerde integratie mogelijk is. Zodra Dynamics 365 leverbaar is zal dit ook aangeboden worden. De belangrijkste software van Rainbow Crossmedia is PrintVis. PrintVis kan op de volgende manier de bedrijfsvoering verbeteren:

 • Calculeren & Offertes maken
 • Opdrachtbeheer
 • CRM
 • Voorraadbeheer
 • Planning
 • Werkvloerbeheer
 • Nacalculatie
 • Facturatie
 • Financieel beheer
 • Online integratie
 • JDF integratie


De software van Rainbow Logistics IT is voor drie afzonderlijk te gebruiken modules. Deze drie modules zijn:

 • NaviTrans Transport
 • NaviTrans Warehousing
 • NaviTrans Forwarding


Met deze verschillende modules heeft de organisatie ook tevreden klanten binnengehaald. Klanten zoals; Verdijk Transport Boxmeer, Van Zaal Transport, Nijhof Wassink en Midl Logistics.

breaker

Werken bij Rainbow Solutions

De medewerkers zijn de belangrijkste succesfactor voor Rainbow Solutions. Het zijn immers de mensen die de klant adviseren en helpen bij de implementatie en het gebruik van software. 

Rainbow Solutions is een organisatie met een informele no-nonsense cultuur. Je werkt samen met jonge collega’s. Natuurlijk bieden zij niet alleen interessant werk, maar ook opleidingen, een goed salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Een solide bedrijf die zich laat kenmerken door kleinschaligheid en persoonlijkheid, waar je alle ruimte krijgt om je te ontwikkelen in de richting die helemaal bij jou past. 

breaker

Waar zit Rainbow Solutions?

Het kantoor van Rainbow Solutions ligt prachtig gelegen tussen de rivieren; Lek en de Waal in Geldermalsen. Het is makkelijk bereikbaar  met de auto, want het bedrijf ligt naast de snelweg tussen Dordrecht en Tiel in het midden van Nederland. 

          

Recente vacatures