HB Software

HB Software is een gecertificeerde Microsoft Dynamics NAV-specialist en leverancier van brancheoplossingen voor vastgoedprojecten, bouwtoelevering en de internationale handel.

''Laat software voor je werken.''  

HB Software heeft een uniek concept: HB Bouwstenen. Dit biedt bedrijven met zeer specifieke bedrijfsprocessen de mogelijkheid om met standaardsoftware te werken, terwijl deze als een maatpak ervaren wordt.

breaker

Over HB Software

HB Software leert al 25 jaar lang iedere dag nieuwe bedrijven en de verhalen achter hun werk kennen. Dat komt omdat het bedrijf altijd nauw samenwerken met zijn klanten. Hoe kun je anders software maken die past als gegoten?

HB Software heeft een team van doorgewinterde professionals. Een complementair team, bovendien: de disciplines vullen elkaar aan en de lijnen zijn kort. Een team dat het vak beheerst en vanuit ervaring ontwikkelt, implementeert en adviseert. Dat geeft klanten rust. Uitdagingen worden vol vertrouwen bij het team neergelegd, in de wetenschap dat er een oplossing komt.

"Gebruikersgemak is even belangrijk als functionaliteit."

HB Software weet in een snelle wereld het kaf van het koren te scheiden. Zin van onzin. Wat telt, is of de software voor de klant werkt.

In de ogen van HB Software is gebruikersgemak even belangrijk als functionaliteit. Processen van de klant - buiten de software om - zijn even belangrijk als de inrichting binnenin de software. Pas als de applicaties alle richtingen op met de klant meebuigen, komt software echt tot zijn recht.

breaker

Klanten en projecten

De producten van HB Software zijn:

  • HB Vastgoed

HB Vastgoed is gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV. HB Software heeft de applicatie samen met klanten uit de branche afgestemd op alle kenmerkende behoeftes in de vastgoedwereld. Zo helpt HB Vastgoed al ruim 30 toonaangevende bedrijven in de vastgoedsector om sneller te werken en beter te kunnen sturen.

  • HB SmartTrade

HB SmartTrade is eveneens gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV en door HB Software zo ingericht dat het internationale handelsbedrijven overzicht biedt in hun complexe wereld. Alles wordt inzichtelijker, wat resulteert in meer tijds- en margebeheersing.

  • Exsion Corporate

Exsion Corporate (voorheen bekend onder de naam ExQL) functioneert als betrouwbare consolidatieomgeving voor tientallen klanten. Exsion Corporate ondersteunt automatisch het verzamelen en verifiëren van de gegevens van werkmaatschappijen, de eliminatie tussen werkmaatschappijen en genereert rapportages voor het management en het bestuur van organisaties. Beursgenoteerde bedrijven en (internationale) ondernemingen gebruiken deze consolidatieapplicatie.

  • Exsion Reporting

Exsion Reporting is een combinatie van actuele rapportage en eenvoudig toegankelijke bedrijfsintelligentie (BI). De software is ontwikkeld om gebruikt te worden in alle lagen van een organisatie die behoefte heeft aan snelle en diepgaande antwoorden op de meest uiteenlopende vraagstukken.

"Standaardsoftware die aanvoelt als een maatpak."

  • HB Bouwtoelevering

HB Bouwtoelevering is gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV en door HB Software ingericht om bedrijven in de bouwsector te helpen in hun werk. Besluitvaardiger, sneller en bewuster.

  • HB SmartUpgrade

HB SmartUpgrade maakt het voor de klant mogelijk een upgrade voor zijn ERP uit te voeren. Veel organisaties die voor of rond 2009 een ERP hebben geïmplementeerd, kijken nog met de bril van die tijd tegen een upgrade of herimplementatie aan. HB SmartUpdate geeft de klant een up-to-date ERP dat voor zijn organisatie werkt.

  • HB Bouwstenen

Bedrijven veranderen continu en eisen dat software het werkproces perfect ondersteunt. Om hier aan tegemoet te komen, is HB Bouwstenen voor Microsoft Dynamics NAV ontwikkeld. Het maakt het werk makkelijker, en laat standaardsoftware aanvoelen als een maatpak.

  • HB Laboratorium

Laboratoria zijn onderhevig aan strenge internationale normen met betrekking tot kwaliteitscontrole en het vastleggen van gegevens. Deze eisen hebben vanzelfsprekend hun weerslag op de te gebruiken software. Informatie moet projectmatig verzameld worden, eenvoudig beschikbaar zijn en de financiële afhandeling moet kloppen. HB Laboratorium is een LIMS (Laboratorium Informatie en Management Systeem) dat gebaseerd is op het betrouwbare Microsoft Dynamics-platform. Het kan voor organisaties de hele workflow invullen.

Ruim 10.000 eindgebruikers bij meer dan 800 klanten werken met deze producten. Je vindt hieronder een kleine greep uit het klantenbestand van HB Software:

breaker

Werken bij HB Software

HB Software is iedere dag bezig om software te maken die zijn gebruikers in staat stelt beter en sneller te zijn in hun werk. Daarbij hebben ze voor ogen dat het maken van software heel iets anders is dan het gebruiken ervan. Denk jij dat je HB Software kunt helpen om met de dag bewuster te worden van de rol die software speelt in het werk van gebruikers?

Ben je in staat van de meest ingenieuze oplossingen werkelijkheid te maken? Dan is HB Software naar je op zoek.

Je komt bij HB Software terecht bij een bedrijf waar een goede sfeer heerst en je de kans krijgt om te leren. Je gaat werken in een ervaren team en voor interessante, mooie opdrachtgevers. Daar staan uiteraard goede arbeidsvoorwaarden tegenover.


breaker

Sfeerimpressie

“Elke dag is weer anders bij HB Software. Dan ben je bezig om samen met een klant uit te zoeken hoe je snel een order kunt boeken, vervolgens ga je aan de slag met een stukje programmeren om het vervolgens samen met een consultant te testen. Het is prettig dat je kunt terugvallen op je collega’s. Je hebt je eigen verantwoordelijkheid, maar je staat er niet alleen voor. In ons team kunnen we snel schakelen.” - Peter

HB Software is gehuisvest in een modern kantoor in Gouda. Hoewel dit een prettige werkplek voor je zal zal zijn, zal je je collega's niet alleen hier zien: tijdens de golf-clinic krijg jij de kans om een potje met elkaar te golfen, en anders spreek je elkaar tijdens de borrel die elke 2 weken plaatsvindt. Daarnaast wordt aan het eind van het jaar een kerstdiner georganiseerd. Heb je een partner of kinderen, neem die dan gerust mee, zodat jouw collega's die ook eens kunnen ontmoeten. Na de feestdagen staat de HB Kick-off aan zee gepland: ter voorbereiding op het nieuwe jaar wordt de tank opgeladen en worden de agenda's gelijk gezet, zodat iedereen fris en voorbereid kan beginnen.

breaker

Waar zit HB Software?

HB Software is gevestigd in Gouda. Als je met de auto vanaf de A12 of de A20 komt, ben je binnen 10 minuten op kantoor. Kom je met het ov, dan ben je met de bus vanaf station Gouda binnen 20 minuten op je werk.

          

Recente vacatures