Home /
FIQAS Software

TOP WERKGEVER: FIQAS Software

FIQAS Software is een ambitieuze, blijvend jonge softwareonderneming, gespecialiseerd in oplossingen voor tarifering, facturatie en incasso. De ambitie spreekt uit de naam: FIQAS wil First In Quality And Service zijn. Om dit te zijn combineert het bedrijf een servicegerichte en (dus) flexibele instelling met de wens en het vermogen om altijd kwaliteit te leveren.

"Bij FIQAS staat ICT voor 'Intelligentie, Creativiteit en Technologie'."

FIQAS is opgericht in 1989 en sindsdien organisch gegroeid tot meer dan 50 medewerkers. De bedrijfsgrootte biedt genoeg massa om complexe projecten en operaties adequaat uit te kunnen voeren en om continuïteit te kunnen garanderen. Tegelijkertijd beschikt FIQAS over de flexibiliteit die voor efficiënte en succesvolle projecten en dienstverlening noodzakelijk is. FIQAS heeft zich altijd weten aan te passen aan de marktomstandigheden, en volgt de technologische evolutie op de voet.

breaker

Over FIQAS Software

De missie van FIQAS is waar te maken wat beloofd wordt in de bedrijfsnaam: First In Quality And Service. Die ambitie probeert het bedrijf – met bewezen succes – te realiseren door te werken vanuit een duidelijke filosofie en met een aantal heldere principes.

First In Quality And Service

  • FIQAS levert first class oplossingen, gebaseerd op de modernste technologie. Deze oplossingen worden intelligent en creatief ingezet om de complexe bedrijfsprocessen van klanten optimaal te ondersteunen.
  • FIQAS geeft klanten de zekerheid dat de continuïteit van hun businessproces gewaarborgd is. Dit doen ze met een veelzijdige en betrouwbare dienstverlening en dito software.

Aanpassingsvermogen als sleutel tot succes

  • FIQAS' software is flexibel, configurabel, makkelijk schaalbaar en toekomstvast.
  • FIQAS werkt pragmatisch, efficiënt en flexibel aan oplossingen, samen mét en vóór de klanten.
  • Voor FIQAS betekent ICT: Intelligentie, Creativiteit en Technologie.

"Altijd op zoek naar kwaliteit."

Een bedrijf met hersens én hart

  • FIQAS zoekt naar een optimale balans tussen people, planet & profit (MVO).
  • FIQAS streeft naar een prettige en professionele samenwerking met opdrachtgevers.
  • FIQAS is een ervaren én jong bedrijf, waar met plezier en enthousiasme gewerkt wordt aan goede oplossingen.
  • FIQAS is hoofdsponsor van handbaltopper HV FIQAS Aalsmeer.
  • FIQAS ondersteunt daarnaast vele goede doelen, verenigingen, initiatieven en instellingen; structureel en ad-hoc.

"It takes quality to know quality."

Als professioneel softwarehuis maakt FIQAS bedrijfskritische applicaties op het gebied van facturatie en incasso. Ze stappen naar voren op het moment dat reguliere financiële systemen tekortschieten. Denk aan de (complexe) facturatie van bulkdiensten en grote transactiestromen. FIQAS kan ervoor zorgen dat zelfs de meest ingewikkelde prijsmodellen en abonnementsvormen goed worden toegepast.

FIQAS is financieel gezond en bestaat inmiddels meer dan 25 jaar. Het bedrijf heeft goede en minder goede marktomstandigheden meegemaakt en zich altijd succesvol weten aan te passen. De onderneming is met privaat vermogen gefinancierd en organisch gegroeid tot de huidige omvang. De oorspronkelijke oprichter is nog steeds algemeen directeur en aandeelhouder – dat laatste geldt trouwens ook voor een groeiend aantal collega’s.

breaker

Klanten en projecten

De oplossingen van FIQAS hebben een generiek karakter en kunnen betrekkelijk eenvoudig worden ingezet in nieuwe marktsegmenten. Deze omarmt FIQAS dan ook graag.

De klanten van FIQAS zijn actief in diverse sectoren, met proposities voor zowel B2B als B2C: service providers, aanbieders van online diensten/e-commerce, mobiliteit, logistiek en utilities. FIQAS levert software die - zonder buitenlandse vestigingen - op vijf continenten in gebruik is. Tariferen, factureren en incasseren met software en services van FIQAS kan namelijk overal. In Europa bedient FIQAS klanten in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Tsjechië; daarbuiten onder andere in Australië, Canada, Argentinië en Zuid-Afrika.

Onder de klanten van het bedrijf bevindt zich een aantal zeer gerenommeerde partijen. Hieronder is een selectie van de klantenkring van FIQAS te zien:

breaker

Werken bij FIQAS Software

"FIQAS gaat voor de lange termijn."

FIQAS is altijd op zoek naar kwaliteit. Het bedrijf is een aantrekkelijke werkgever, bij wie professionals op het gebied van softwareontwikkeling en software services met plezier en enthousiasme werken aan betrouwbare, flexibele en mooie oplossingen. Het doel als werkgever: uitdagende banen bieden, in een aantrekkelijke werkomgeving.

Samen met zijn opdrachtgevers maakt het bedrijf een opdracht tot een succes. Dat gegeven biedt de mensen van FIQAS volop de gelegenheid hun kennis en expertise in te zetten voor het gezamenlijke doel: goede oplossingen en services leveren aan klanten. Jij kunt gaan meewerken aan prachtige producten en uitdagend, interessant en afwisselend werk uitvoeren.

Als werkgever biedt FIQAS jou bijzonder goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. FIQAS kan je snel uitzicht bieden op een contract voor onbepaalde tijd. Ze gaan voor de lange termijn.

breaker

Sfeerimpressie

"Werken en ontspannen in een informele omgeving."

Bij FIQAS wordt hard gewerkt. Dat gebeurt in een bijzonder kantoor; het bedrijf is ervan overtuigd dat inspiratie het beste te vinden is in een prettige werkomgeving. Je mag dan ook een plezierige werkplek verwachten. 

Bij FIQAS werken ze op inspirerende en gethematiseerde werkplekken. Van buiten lijkt het  pand aan de Hornweg in Aalsmeer een dertien-in-een-dozijn kantoorpand; eenmaal binnen wordt direct duidelijk dat het een unieke kantooromgeving is. 

Op kantoor zul je begeleid worden door een bevlogen manager en omringd worden door slimme, getalenteerde collega's. Een goede sfeer en teamspirit zijn volgens FIQAS de voorwaarden om optimaal te kunnen presteren. Dit komt dan ook duidelijk terug op de werkvloer, waar een gezellige en motiverende sfeer hangt.  De bedrijfskantine biedt ruimte voor een gezamelijke lunch, met een ruim aanbod aan (gezonde) snacks. Daarnaast beschikt FIQAS over een heuse frozen yoghurt-machine.

Behalve aan hard werken besteedt het team van FIQAS veel tijd aan ontspanning en teambuilding. Zo staan er op kantoor een pooltafel, kun je een potje tafeltennissen of airhockeyen en is er een groot dakterras om even lekker buiten te zitten. Bang om je work-out te moeten missen? FIQAS heeft een fitnessruimte, mét douche. Daarnaast organiseert het bedrijf zowel binnen als buiten de deur de nodige uitjes, zoals zeilen op het Markermeer, Ducktrail, Cabrio Rally en de Friends & Family Day.

breaker

Waar zit FIQAS Software?

FIQAS is gevestigd in Aalsmeer, aan de Hornweg. Je kunt je auto voor de deur parkeren.

          

 

Recente vacatures

 
 
Terug naar bedrijfsprofielen

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons