TOP WERKGEVER

DHD

De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en universitair medische centra. Die data wordt vervolgens teruggegeven in de vorm van bruikbare informatie.

Bannerbreaker


Over DHD


Ziekenhuizen en UMC’s zijn intensieve informatieverwerkers. Data zijn intern van groot belang voor patiëntenzorg en secundaire processen, maar zijn ook extern belangrijk voor onderzoek, verantwoording, beleid en transparantie. De grote uitdaging is zoveel mogelijk rendement uit de informatiestromen te halen en tegelijkertijd de lasten van registratie te beperken. Als registratiehouder en dienstverlener ondersteunt DHD ziekenhuizen en brancheorganisaties in dit proces.​ 

DHD ondersteunt ziekenhuizen in de volledige informatiecyclus vanuit drie samenhangende productlijnen: Registratiestandaarden, Dataverzameling en Informatieproducten. Daarnaast biedt DHD expertise en ondersteuning aan ziekenhuismedewerkers bij de toepassing van haar producten en diensten. ​De producten van DHD zijn betrouwbaar, veilig, van hoge kwaliteit en hebben landelijke geldigheid.

breaker


Werken bij DHD


​​​​​​​​​​​​​​​​DHD kent een jong en divers team van veelal hoogopgeleide mensen, die gericht zijn op kwaliteit en innovatie. De cultuur binnen DHD is informeel en de lijnen zijn kort. Ieders deur staat open en successen worden gevierd. Voor elke productlijn is één team, aanvullend opereert er nog een team IT, en een team Expertise en Ondersteuning. Alle teams werken in een dynamische omgeving waarin flexibiliteit en snel schakelen een belangrijke rol spelen. Medewerkers krijgen veel vrijheid en verantwoordelijkheid om hun functie uit te oefenen. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak. Ook openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel.

Team Informatieproducten ontwikkelt en beheert informatieproducten voor alle ziekenhuizen en umc’s, op het gebied van zorguitkomsten, kwaliteitsindicatoren en financiële bedrijfsvoering. Hiermee kunnen ziekenhuizen hun eigen prestaties vergelijken met andere ziekenhuizen, en meer inzicht krijgen in de door hen en door anderen verleende zorg. Het team voert de technische ontwikkeling van de producten uit, analyseert de data en zorgt dat de producten afgestemd zijn op de wensen van gebruikers. Daarnaast worden er verschillende analyses en rapportages gemaakt voor de ziekenhuizen, umc’s en hun brancheorganisaties.

breaker


Waar zit DHD?

DHD is gevestigd in Utrecht, aan de Oudlaan. Er stopt een bus achter het kantoor en op nog geen 10 minuten loopafstand ligt Utrecht Centraal. 

Locatie

 

          

Recente vacatures