Home /
Creative Group

Creative Group

Creative Group is een e-commerce bedrijf met internationale webwinkels voor digitale diensten en producten zoals games, entertainment, prepaid beltegoed, software en value remittances. Bij Creative Group pionieren we op het web en helpen de klant van nu bij het vinden van zijn of haar digitale product. Van development tot marketing, van design tot sales: alles wordt in huis bedacht, ontwikkeld en uitgevoerd. Creative Group stijgt al een aantal jaren in de Twinkle100 lijst van grootste e-commerce bedrijven van Nederland; in 2015 op positie 44.
 
Achtergrond en plannen 2016 Development
Bij Creative Group bedenken, bouwen en exploiteren we internationale webshops waarop we vooral digitale producten aanbieden, zoals beltegoed, gamecards en mobile app store tegoeden. We groeien hierin zeer hard en met meer dan 11.000 orders per dag zijn we een grote speler in de markt. Door veel aandacht te besteden aan modulariteit hebben we dit weten te bereiken met een relatief klein development team dat inmiddels is uitgebreid naar 8 personen.
 
Vanuit deze aandacht voor modulariteit hebben we drie jaar geleden de overstap van PHP en Zend naar Ruby on Rails gemaakt. Daardoor konden we gebruik maken van de vele kwalitatief goede gems die in de community beschikbaar zijn. Uiteraard geven we ook wat terug aan de community door een groot deel van onze code open source te maken. Voor onze webshops gebruiken we Spree als basis. E-commerce platformen zoals Spree zijn vooral gericht op de verkoop van fysieke producten. Een uitdaging is dan ook om deze geschikt te maken voor digitale producten, zoals korte ‘time on site’
per bestelling en directe uitgifte van producten.
 
Inmiddels hebben we zo’n 25 webshops in verschillende landen, zowel nog op het Zend platform als op Ruby on Rails. In 2016 willen we meer focus aanbrengen door één internationale webshop te bouwen met Spree, waarop ons complete digitale assortiment verkrijgbaar is. Deze shop zal al onze aandacht krijgen met als doel om binnen een paar jaar de omzet te verdubbelen. Daar zullen we een aantal kleinere webshops naast hebben om nieuwe markten te testen.
 
Omdat we meerdere webshops hebben, zijn we een aantal jaar geleden de weg ingeslagen om gedeelde functionaliteit los te trekken en als onafhankelijke services op te zetten. Dit willen we aankomend jaar verder doorzetten richting een ‘microservices architectuur’. Daarvoor zullen we onder andere een message broker zoals RabbitMQ in gebruik gaan nemen en naar de mogelijkheden van een systeem als Docker kijken. Per microservice kiezen we de meest geschikte taal en framework, we werken dus niet enkel en alleen met Ruby.
 
Developers bij CG hebben verschillende achtergronden. Zo hebben sommigen jaren in PHP geprogrammeerd, terwijl een aantal een .NET achtergrond heeft. Deze diversiteit komt goed van pas bij de microservice architectuur. Iedereen heeft zonder problemen Ruby on Rails weten aan te leren.
 
Vanwege de grote verscheidenheid aan webshops heeft geautomatiseerd testen tot nu toe weinig aandacht gekregen. Om hier verbetering in te brengen, hebben we onlangs onderzoek gedaan naar de beste opzet van geautomatiseerde tests voor ons en zijn we begonnen met het opzetten van continuous integration met Jenkins. In 2016 willen we in onze Agile software ontwikkelmethode een plek geven aan geautomatiseerd testen. 
 
Met de hele afdeling werken we er continu aan om onze systemen naar een hoger niveau te tillen. Dat kan niet alleen van achter je bureau. Daarom bezoeken onze ontwikkelaars regelmatig seminars, workshops en andere evenementen en delen we deze kennis met elkaar. Daarnaast bezoeken (en hosten) we regelmatig meetups om contact te houden met andere bedrijven en ontwikkelaars uit de omgeving. 
 
Overige zaken waar we in 2016 en 2017 aandacht aan willen besteden zijn continuous delivery, content delivery network, security, uitbreiden van ons monitoring systeem.
 

Recente vacatures

 
 
Terug naar bedrijfsprofielen

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons