Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Heerhugowaard

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) maakt wonen en werken onder zeeniveau mogelijk in het laaggelegen Noord-Holland.

Lees meer

Bedrijfsprofiel

Banner

Over HHNK

Elke dag werkt HHNK aan de bescherming van het land tegen het water, tegen wateroverlast en watertekort, voor schoon en gezond oppervlaktewater en voor veilige (vaar) wegen. Dit doen zij in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal: Hollands Noorderkwartier. Het hoofdkantoor is sinds 2011 gevestigd in Heerhugowaard. Daarnaast hebben ze verspreid over het gebied rioolwaterzuiveringsinstallaties, werven, sluizen en gemalen. Met zo'n 900 medewerkers uit verschillende vakgebieden beschermen zij het land tegen overstromingen, beheren zij het waterpeil en zorgen ze voor voldoende en schoon water in de sloten. Daar komt veel kennis en expertise bij kijken.

De visie van HHNK is op een veilig Noord-Holland voorziet in praktische oplossingen zoals de aanleg, versterking en onderhoud van dijken, duinen, dammen en kades, de aanleg van waterbergingen en voldoende en goede gemalen en zuiveringsinstallaties.

Hun werk is van levensbelang voor Noord-Holland. Behalve met bewoners werken zij samen met bedrijven, agrariërs, (natuur) organisaties en overheden op landelijk, provinciaal en lokaal niveau. Zij zijn allen belangrijke partners. Om in dit dynamische krachtenveld hun specialistische werk goed te kunnen doen, hebben ze vogels van verschillende pluimage nodig: van specialistische techneuten tot ecologen, van juristen tot ICT-medewerkers en financiële specialisten, en nog vele, vele andere vakmensen.

Werken bij HHNK

HHNK werkt nauw samen met andere instanties die met water te maken hebben. Bijvoorbeeld met Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Holland, de gemeenten en het drinkwaterbedrijf. Daarnaast zitten ze vaak om tafel met verenigingen van agrariërs, ondernemers, bewoners, sportvissers, schaatsers, natuurbeheerders, enzovoort. Ze proberen rekening te houden met ieders belang. Voorop staat echter het algemeen belang: de veiligheid. En daarvoor werken ze intern ook nauw samen, om deskundigheid optimaal te benutten.

Ze investeren continu in de verdere ontwikkeling van vakmanschap en vaardigheden van medewerkers. Dat is noodzakelijk om ook in de toekomst veilig onder zeeniveau te wonen. Ze hebben een grote diversiteit aan functies. Denk aan adviseurs die samen met bestuurders en bewoners denken over nieuwe oplossingen, projectleiders die deze oplossingen praktisch uitwerken en technici die hightech installaties kunnen ontwerpen. En daarnaast natuurlijk onderzoekers, ICT’ers, vergunningverleners, procestechnici, beheerders en onderhoudsmedewerkers, financiële, facilitaire, administratieve, juridische, communicatie- en P&O-specialisten. Je kunt met veel verschillende achtergronden bij HHNK terecht. Alle functies bieden interessante loopbaanmogelijkheden.

HHNK biedt een goed salaris en uitmuntende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een persoonlijk budget voor duurzame inzetbaarheid en opleidingen. Naast je maandsalaris heb je een Individueel Keuzebudget van minimaal 20%. Dat kun je laten uitbetalen of omzetten in extra vakantiedagen. Als moderne werkgever staat flexibel werken hoog in het vaandel. Salaris en inschaling zijn afhankelijk van opleiding en ervaring.
Gedurende je leer- en ontwikkelperiode ga je je uitgebreid verdiepen in alle relevante aspecten van het vakgebied. Je krijgt een leerperiode op maat van ten minste een jaar met ruimte voor persoonlijke en profess