Emcatron ontwikkelt high-tech hardware en software voor 'automotive', 'building & climate'and 'measurement & control' technologie. 

"Forward thinking developers in measurement and control."

Emcatron's oplossing zijn gespecialiseerd in het accuraat meten en analyseren van data. Solutions can accurately measure, log data, analyse data and control processes. Hierbij is het gehele process, van idea tot ontwikkeling, designing, prototyping en implementatie in eigen beheer. Dit zorgt voor kwalitatieve oplossingen voor complexe technologische situaties. 

Over Emcatron

Emcatron is het bedrijfsonderdeel van de Buysman Holding Group (BHG) dat zich bezig houdt met R&D. De BHG ontwikkelt, produceert en verkoopt embedded oplossingen waarmee data uit bedrijfsvoertuigen wordt omgezet naar informatie voor de bestuurder of fleet owner. Emcatron is een familiebedrijf wat is opgezet in de jaren 80. Sinds de jaren 90 is Emcatrons' focus gelegd op de 'Automotive'  industrie. Hierbij wordt informatie verzameld vanuit de motor en de communicatiesystemen van het desbetreffende voertuig. Waarna deze data wordt gebruikt om het voertuig en de bestuurder zijn prestatie te verbeteren.

Recentelijk is 'Building & Climate Control' toegevoegd aan Emcatrons' expertise. Tijdens de bouw van een nieuw, carbon-zero kantoor is opgemerkt dat er geen climate control systeem was die aan de eisen van Emcatron voldoet. Inmiddels heeft Emcatron een compleet control system ontwikkelt inclusief sensoren en actuators waarmee comfort, gezondheid en een lage energie consumptie centraal staan. 

Ook is Emcatron gespecialiseerd in 'Measurement & Control' systemen. Waarbij producten worden ontwikkelt ter bevordering van het meten en controleren van processen in machines en complete fabrieken. 

Klanten en projecten

Emcatron heeft verschillende oplossingen ontwikkeld in the autommotive en climate control industrie. 

"Emcatron is a pioneer."

Projecten in de automotive sector:

 • Bluetooth 2.1 and Bluetooth 4.0 LE wireless solutions;
 • Trailer Data System;
 • Driver Awareness Panel;
 • Core / Flex data acquisition devices.

De producten en projecten binnen 'Building Climate' :

 • Ontwikkeling van CO2-, temperatuur-, luchtdruk-, licht intensiteit- and vochtigheids sensoren;
 • Ontwikkeling van luchtstroom systemen;
 • Grafische presentatie van de resultaten;
 • Ontwikkeling en analyse van de control processes, aanpasbaar naar de klant zijn wensen, het seizoen en de situatie.

Projecten ontwikkelt voor 'measurement & control' :

 • Meting en besturing van de telescoop Gran Canaria – GranTeCan;
 • Opnamesysteem voor kathodische bescherming van gasleidingen – GasUnie;
 • All-weather-recorder om de waterkwaliteit te meten in het productieproces van drinkwater;

Werken bij Emcatron

Emcatron is een snel goeiend bedrijf met een horizontale bedrijfsstructuur. Binnen Emcatron staat creativiteit en persoonlijke ontwikkeling centraal en weten ze dat de werknemers een belangrijke spil zijn binnen een succesvol bedrijf. Emcatron is een pioneer binnen het innovatieve werkveld en gaat nieuwe ontwikkelingen en kansen niet uit de weg. Dit biedt vele kansen voor persoonlijke- en talentontwikkeling. 

 

Waar is Emcatron gevestigd ?

Emcatrons kantoor is gevestigd in Noordwijkerhout, tussen Den Haag en Amsterdam. 

0 vacatures

Emcatron heeft nog geen vacatures online staan.