Als regisseur van informatiestromen voor goederen van en naar Schiphol ontzorgt Cargonaut logistieke ketenpartijen en douane met volledige en betrouwbare informatie over luchtvracht. Ze beheren het Cargo Community Information Platform op Schiphol. Door aandacht voor kwaliteit van informatie en het delen van informatie maken ze samen met partners en logistieke spelers van Schiphol de slimste luchthaven. Slim door voorspelbaar te zijn. Als je van te voren weet welke vracht je kan verwachten, kan je ook je processen verbeteren en versnellen of hele nieuwe processen creëren.

Over Cargonaut

Cargonaut beheert een platform waarmee partners in de logistieke keten en ketens onderling informatie uitwisselen en delen voor hergebruik. Hierbij werken luchtvaartmaatschappijen, afhandelaars, expediteurs en logistiek dienstverleners, de douane en andere toezichthouders samen.

Met koplopers ontwikkelen zij nieuwe processen die wereldwijd onderscheidend zijn. Op basis van informatie beschikbaar in ons platform bouwen ketenpartijen en software leveranciers zelf slimme applicaties en optimaliseren daarmee de processen in de industrie.

Ze werken aan het verbeteren van de positie van de Schiphol community en de samenwerking met andere hubs. Dat doen ze onder meer door actief deel te nemen aan het Mainport programma voor de informatiegestuurde luchthaven 2020, het NLIP (Neutraal Logistiek Informatie Platform) en de International Port Community Systems Association (IPCSA).

Hun missie is om met het Community Informatie Platform Schiphol een bijdrage te leveren aan een betere, snellere, slimmere en dus meer voorspelbare air cargo hub waarvan alle logistieke ketenpartijen en hun opdrachtgevers kunnen profiteren. Zij willen mensen, ketens en communities verbinden en optimaal laten functioneren.

Werken bij Cargonaut

Binnen het bedrijf werken commerciële en ICT-professionals samen om tot het beste resultaat te komen. Teamspirit, innovatief, betrouwbaar, professioneel en humor zijn enkele steekwoorden die de cultuur kenmerken. Bij Cargonaut vind je een goede werksfeer in een klein bedrijf met enthousiaste collega’s.

Hoe technisch het soms ook is, het werk blijft mensenwerk. Daarom hechten ze veel waarde aan houding en mentaliteit. Vakbekwaamheid kun je namelijk leren, maar motivatie, enthousiasme en flexibiliteit moeten in je genen zitten.

Waar zit Cargonaut?

Het kantoor van Cargonaut is gevestigd ten zuiden van Schiphol. Met bushaltes om het bedrijf heen, zijn ze gemakkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer.

0 vacatures

Cargonaut heeft nog geen vacatures online staan.