Home /
Blog

Blog

 
dinsdag 4 april 2017

trends & nieuws

Goede programmeurs heb je in veel landen. Niet in dezelfde aantallen, uiteraard – op de Malediven zijn er iets minder dan in Rusland. Maar uit welk land komen de beste programmeurs? In 2016 publiceerde HackerRank een bijzonder interessante ranglijst. De 50 landen met de beste codespecialisten staan erop. Wie staat er op nummer 1? En staat Nederland erbij?

lees verder

 
dinsdag 28 maart 2017

trends & nieuws

Op dit blog besteden we veel aandacht aan het werven van ICT’ers. Maar tot nu toe lieten we nooit de ICT-specialisten zélf aan het woord. De developers, consultants, analisten, supportmedewerkers en testers waar we dagelijks mee in contact staan. Raar eigenlijk, vonden we. Daarom willen we hen nu eens in de schijnwerpers zetten. Deze drie specialisten vonden onlangs met onze hulp een nieuwe baan. Wat is hun verhaal?

lees verder

 
dinsdag 21 maart 2017

employer branding

Als je regelmatig vacatures hebt, kun je niet zonder een werken-bij-pagina op je website, of zelfs een aparte werken-bij-website. Waar social media-platforms handige wervingskanalen zijn, is een werken-bij-gedeelte op je bedrijfswebsite simpelweg een onmisbaar onderdeel van je wervingsstrategie. Dit is de plek waar kandidaten terecht moeten kunnen voor alle informatie die ze nodig hebben over jouw organisatie. Maar aan welke eisen voldoet een goede carrièrepagina? Een tipje van de sluier: er staan niet alleen vacatures op.

lees verder

 
woensdag 15 maart 2017

werkgeverszaken

De competitieve aard van het werven van ICT-specialisten heeft ervoor gezorgd dat organisaties steeds meer doen voor hun medewerkers. De secundaire arbeidsvoorwaarden van Google en andere grote techbedrijven zijn om je vingers bij af te likken. Massages, een jaar betaald ouderschapsverlof, een persoonlijk budget om te reizen, het terugbetalen van studieschuld … dingen waar de gemiddelde werknemer buitengewoon enthousiast van wordt. Maar wat zijn je opties als werkgever, als je geen onbeperkt budget hebt? We geven je 5 voorbeelden die je direct toe kunt passen.

lees verder

 
dinsdag 7 maart 2017

trends & nieuws

Hoe ziet jullie kantoor eruit? Ben je er trots op, of zou je liever vandaag dan morgen verhuizen? De werkomgeving oefent een sterke invloed uit op je medewerkers en je bedrijfscultuur – en daarmee op je organisatie. We vinden het daarom hoog tijd om eens een fraai, opmerkelijk ICT-kantoor onder de aandacht te brengen: het kerkgebouw van softwareontwikkelaar ProActive in Haarlem.

lees verder

 
dinsdag 28 februari 2017

trends & nieuws

We hebben op dit blog al meer dan eens aan bod laten komen hoe lastig het is om goede specialisten aan je organisatie toe te voegen. Een van onze uitgangspunten daarbij was dat deze mensen al een baan hebben, en daarom niet op zoek zijn naar iets anders. Onze partner Indeed publiceerde onlangs een onderzoek dat deze veronderstelling stevig van tafel veegt. De belangrijkste conclusie? De grote meerderheid van de beroepsbevolking staat wel degelijk open voor een nieuwe baan.

lees verder

 
dinsdag 14 februari 2017

werkgeverszaken

Als je je aangesproken voelt door de titel van dit artikel, ben je niet de enige. Je kunt zo een flink voetbalstadion vullen met CEO’s, bedrijfseigenaren, HR-managers en corporate recruiters die allemaal op zoek zijn naar goede ICT-specialisten – maar ze niet kunnen vinden. Waarom is het werven van ICT’ers met echte kwaliteit, die ook nog eens bij jouw organisatie passen, zo moeilijk?

lees verder

 
maandag 30 januari 2017

werving

Werven doen we allemaal. Of je nu een kleine start-up runt of een grote multinational: nieuw personeel ga je vroeg of laat nodig hebben. Soms als vervanging van vertrekkende werknemers, in andere gevallen om je team uit te breiden. Als het zover is, sta je voor de keuze op welke manier je gaat werven. De gangbare methodes slaan we in dit artikel even over. Wat zijn de gekste, origineelste en meest unieke wervingsstrategieën van de afgelopen tijd?

lees verder

 
donderdag 5 januari 2017

werving

De afgelopen weken heb je op ons blog kunnen lezen op welke manier LinkedIn en Facebook je kunnen helpen bij het zoeken naar nieuwe medewerkers. Beide kanalen hebben hun eigen voor- en nadelen, zoals dat voor werven via social media in het algemeen geldt. Steeds meer organisaties zoeken hun toevlucht tot de diverse sociale netwerken. Vandaag het derde en laatste deel in onze serie ‘Werven via social media’: Twitter.

lees verder

 
donderdag 22 december 2016

werving

Gebruik jij social media in je wervingsproces? En als je dat doet, welke kanalen gebruik je dan? Social media geeft je de mogelijkheid om vacatures onder de aandacht te brengen bij actief én passief zoekenden. Daarnaast heb je een grote kans om jonge, hoog opgeleide, op technologie georiënteerde mensen te bereiken. Je kunt in korte tijd een groot bereik genereren en zo het recruitmentproces aanzienlijk versnellen. Vandaag het tweede deel uit onze serie ‘Werven via social media’: Facebook.

lees verder

 
Oudere berichten
 

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons

Archive: