Home /
Blog /
Welk type werknemer ben jij? [INFOGRAPHIC]

Welk type werknemer ben jij? [INFOGRAPHIC]

woensdag 27 januari 2016

Type werknemer


           

Weet jij wat jou gelukkig maakt in je werk? Wat je motiveert, wat je demotiveert en welke taken echt bij jou passen? Geen zorgen, dat weten maar heel weinig mensen precies en tot in de puntjes op te lepelen. Je sterktes en zwaktes kennen kan je echter wel helpen om de koers voor jouw carrière te bepalen. Bonque helpt je vast op weg: in onderstaande infographic vind je 4 typeringen van veel voorkomende werknemer-persona’s. In welke van deze 4 types herken jij je het meest? En wat betekent dat voor jouw carrière?

Als je jouw persoonlijke talenten en voorkeuren goed in kaart brengt, wordt het gemakkelijker om de juiste keuzes te maken in jouw carrière. Bijvoorbeeld als je twijfelt of je huidige baan wel bij je past, of als je gevraagd wordt om nieuwe verantwoordelijkheden op je te nemen waarover je nog twijfelt. Of als je momenteel zonder baan zit, en je goed wilt inventariseren welk type baan nou echt het beste in jou naar boven haalt.

 

Aanpakker, Inspirator, Perfectionist of Social Dier?

In de onderstaande infographic hebben we de verschillende soorten werknemers voor je onderverdeeld in 4 categorieën: De Aanpakker, De Inspirator, De Perfectionist  en Het Sociale Dier. Ontdek aan de hand van de Likes, Dislikes en Superpowers van ieder type in welke categorie jij jezelf schaart en check direct of je je wel op het juiste carrièrepad richt!

welk type werknemer ben jij?

 

 

 

AanpakkerHerken jij je het meest in De Aanpakker, dan ben je niet bang voor verandering en werk je graag in hoog tempo. Je hebt niet echt behoefte aan vastomlijnde routines en bent dan ook niet bang om bestaande procedures in twijfel te trekken en de leiding te nemen om nieuwe oplossingen daarvoor te verzinnen. Resultaten en doelen behalen, problemen oplossen en continue verbeteren; dát is waar je werk voor jou om draait. Je vindt het dan ook niet leuk als mensen of regels je in de weg staan om je doelen te bereiken.

Jouw ideale baan in de ICT:          TESTER                             Bekijk actuele Testing vacatures >

 

 

InspiratorDe Inspirator is een werknemer die vooral veel baat heeft bij een goede sfeer op het werk. Je houdt ervan om samen met anderen resultaten neer te zetten, schakelt snel, hebt altijd tijd voor een lolletje tussendoor en wordt over het algemeen gezien als een echt mensen-mens. Je kunt jouw visie goed overbrengen en bent niet bang om die skills in te zetten als je ziet dat je bij moet sturen op jouw afdeling of project. Wat je valkuilen zijn? Je tijd verkletsen, zaken niet op tijd afkrijgen en té aanwezig zijn op de werkvloer.

Jouw ideale baan in de ICT:          PROJECTLEIDER           Bekijk actuele Projectleider vacatures >

 

 

PerfectionistAls je je herkent in De Perfectionist, dan houd jij van rust en regelmaat in je werk. Je haat fouten maken en wilt je werk met aandacht en precisie uitvoeren, volgens de vaste werkwijze (omdat die nou eenmaal goed werkt) en binnen de tijd die ervoor gereserveerd staat. Je vindt de kwaliteit van het eindresultaat het allerbelangrijkste, en verliest je daarom soms in de details van een bepaald traject. Je vindt het uitermate vervelend als iemand aan prima werkende routines wil tornen. 

Jouw ideale baan in de ICT:          JAVA DEVELOPER        Bekijk actuele Java Developer vacatures >

 

 

Sociale DierBen jij Het Sociale Dier binnen jouw bedrijf, dan is de kans groot dat je het heerlijk vindt om andere mensen uit de brand te helpen. Je bent graag de specialist waar mensen naartoe komen voor advies of hulp en haalt op die manier veel voldoening uit je werk. Hectiek kun je niet zo goed tegen, daarom wil je graag dat je werkzaamheden van tevoren duidelijk zijn en goed in te plannen zijn. Onvrede en ruzie kan je ook niet zo goed tegen: je hebt liever dat iedereen samenwerkt en doet er dus alles aan om de lieve vrede te bewaren.  

Jouw ideale baan in de ICT:          SYSTEEMBEHEER         Bekijk actuele Systeembeheer vacatures >

 

 

 

 

 

 

DE NIEUWSTE ARTIKELEN IN JE INBOX ONTVANGEN?

  

MEEST GELEZEN:

Zo weet je dat je sollicitatiegesprek niet goed ging

 13 vreemdste vragen gesteld tijdens een sollicitatiegesprekZou jij deze vragen durven te stellen bij een sollicitatiegesprek?

5 sollicitatiegesprekadviezen die je hoe dan ook wilt lezen > Artikelen die je misschien ook interessant vindt

Waarom jij nog steeds geen promotie hebt gemaakt (en hoe je dat wél voor elkaar krijgt)

9 awesome carrière-adviezen die je gelezen moet hebben

Hoe flexibel moet jouw nieuwe baan zijn?

 

 

 
 
Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons