Home /
Blog /
Wat is jouw laatste vraag tijdens een sollicitatiegesprek?

Wat is jouw laatste vraag tijdens een sollicitatiegesprek?

donderdag 26 februari 2015

 

2Stel: je bent op sollicitatiegesprek.  De sollicitatie is bijna voorbij en je bent blij want het ging best wel goed. Hoe verander je een sollicitatie die best wel goed ging in een top sollicitatie? Daar zijn meerdere manieren voor, waarbij er één vaak over het hoofd wordt gezien. Waar doel ik op? Ik doel op een van de laatste vragen tijdens je sollicitatiegesprek die vaak als volgt wordt geformuleerd; ‘heb je nog vragen voor ons?’

Wanneer je antwoordt met: ‘Nee hoor, alles is wel duidelijk’, dan is dat naast een enorme dooddoener een gemiste kans. Je kunt de vraag aangrijpen om jouw kennis en je interesse nog eens goed te laten doorschemeren. Deze vraag geeft je de mogelijkheid om meer te leren over de organisatie zelf en functie specifieke eisen. Bovendien geeft deze vraag je de mogelijkheid een beter beeld te verkrijgen van hoe goed je match met de organisatie is. Het Recency effect is de wetenschappelijke verklaring waarom het zo belangrijk is om de juiste vragen te stellen.

Wat zijn nu de vragen die je moet stellen? Uiteindelijk wordt dat door je voorbereiding bepaald. Om te beginnen kun je je enthousiasme laten blijken door een korte samenvatting van het gesprek te geven. Zo laat je zien dat je alles goed hebt begrepen. Verder is van belang dat je vragen gericht en duidelijk zijn. En je vragen moeten daadwerkelijk van belang zijn. Wij van Bonque hebben een aantal do’s en don’ts voor je samengesteld.

 

Do's

1. Laat met je vraag blijken dat je onderzoek hebt gedaan. Zijn er opvallende dingen die je online bent tegengekomen over het bedrijf? Hoe groot is het klantenbestand? Waar willen zij binnen nu en tien jaar naar toe? Merken zij wat van de economische tendensen op dit moment? 

2. Stel vragen met een open karakter.

3. Bereid altijd meer vragen voor. Zorg dat je in meerdere richtingen uit de voeten kan. 

 

Don'ts

1. Stel geen vragen die je onzekerheid benadrukken. De vraag; ‘hoelang duurt  mijn proeftijd?’, is een vraag die op die manier geïnterpreteerd kan worden. 

2. Stel financiële vragen niet in een eerste gesprek.

3. Laat feitelijke vragen achterwege. ‘Hoeveel vestigingen hebben jullie?’ ‘Waar zit het hoofdkantoor?’ Dit zijn vragen die online prima te vinden zijn.

Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons