Home /
Blog /
Vacaturetekst wordt niet altijd begrepen

Vacaturetekst wordt niet altijd begrepen

maandag 21 juli 2014

ICT specialisten die op zoek zijn naar een nieuwe baan kunnen vaak niet goed uit een vacaturetekst opmaken wat een functie precies inhoudt. Veelal wordt dit veroorzaakt doordat de vacatureteksten onvolledig zijn of dat de vacatures mooier worden voorgedaan dan dat ze in werkelijkheid zijn.

Uit een onderzoek van de IT vacaturesite Bonque.nl onder ruim 600 IT specialisten is gebleken dat bijna de helft van alle ondervraagden (47%) na het lezen van een vacaturetekst niet precies begrijpt wat er verwacht kan worden van een functie. Bedrijven kunnen hierdoor geschikte sollicitanten mislopen, doordat de ICT specialist misschien niet solliciteert op de openstaande vacature. Ook van het tegenovergestelde is sprake; vacatures worden mooier voorgedaan dan dat ze in werkelijkheid zijn.

Zelfs nadat een ICT specialist is aangenomen komt het voor dat een functie een andere inhoud heeft dan werd verwacht. Bij bijna de helft van de ondervraagde ICT specialisten (44%) had de nieuwe functie niet de inhoud die door de vacaturetekst en de sollicitatiegesprekken werd geschetst. Van deze groep is 30% weer op zoek gegaan naar een andere baan.

Lees het volledige onderzoek hier.

Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons