Home /
Blog /
TOP 5: Best betaalde ICT-functies

TOP 5: Best betaalde ICT-functies

donderdag 19 juni 2014

Ben je op zoek naar de top 5 best betaalde ICT-functies? Houd rekening met de verschillen tussen diverse werkgevers en de betalingen die ze doen, maar richt je op de volgende vijf functies wanneer je daar graag een flink bedrag per jaar mee wilt verdienen. Binnen de ICT valt er relatief veel geld te verdienen, met name omdat er veel vraag naar is en de rest van het bedrijf vaak de kennis laakt om taken van je over te kunnen nemen.

Functie: ERP-consultant
Salaris: 53K per jaar

Je kunt je bijvoorbeeld richten op een baan als ERP-consultant, waarmee je zo’n €53.000 per jaar kunt verdienen. Je richt je onder andere op het adviseren over ERP-systemen en het ondersteunen bij de implementatie daarvan. Des te strategischer je meedenkt over de beslissingen, des te hoger ook je salaris zal zijn, waardoor deze functie tot de top 5 best betaalde ICT-functies is gaan behoren.

Functie: Datawarehouse programmeur
Salaris:  60K per jaar

Daarnaast kun je aan de slag als datawarehouse programmeur, wanneer je op zoek bent naar de top 5 best betaalde ICT-functies. In dit geval kun je rekenen op een salaris tot zo’n €58.000 per jaar. Je bent verantwoordelijk voor het programmeren van de infrastructuur van een datawarehouse, dat dankzij big data enorm belangrijk is geworden.

Functie: Architect technische infrastructuur
Salaris:
60K per jaar

Een functie die zich in dezelfde richting bevindt is die van architect technische infrastructuur, waarmee je als het ware de fundering legt. De salarissen schommelen zo rond de €60.000 per jaar.

Functie: Adviseur informatievoorziening
Salaris: 60K per jaar

Heb je veel kennis van ICT en wil je die graag delen met anderen die hier behoefte aan hebben? Als adviseur informatievoorziening zal je zelf minder programmeren en minder uitvoerend aan de slag gaan, maar kun je wel rekenen op een salaris boven de €60.000 per jaar. Het is daarmee een functie binnen de top 5 van best betaalde ICT-functies.

Funtcie: Informatie-/ data-architect
Salaris:
100K per jaar

Tenslotte kun je aan de slag als informatie-/ data-architect. Je verdient ruim meer dan €60.000 per jaar en je bent verantwoordelijk voor het inrichten van de systemen die een bedrijf gebruikt om informatie en data te verzamelen en daar vervolgens op een waardevolle manier mee te kunnen werken. Je staat aan de top 5 van de best betaalde ICT-functies, wanneer we de verschillende directie- en managementfuncties op dit gebied niet meerekenen. Uiteraard kun je op die manier zelfs doorgroeien tot salarissen tot tegen de €100.000 per jaar.

Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons