Home /
Blog /
Top 10 best betaalde functies binnen Twitter

Top 10 best betaalde functies binnen Twitter

donderdag 12 maart 2015

 

2

Altijd al willen weten wat je zou verdienen als je bij Twitter werkt? Bonque geeft je de 10 functies, in de Verenigde Staten, met de hoogste jaarsalarissen.

De salarissen zijn in dollars (met dank aan Glassdoor). Vind je het een leuk artikel? Share! 

 

10. Software Engineer - Runtime Systems | $148.118

De Software Engineer binnen het team Runtime Systems is verantwoordelijk voor de service en infrastructuur. Hij zorgt ervoor dat alle Twitter-gebruikers (meer dan 100 miljoen) de juiste informatie te zien krijgen. Een belangrijke taak en met een jaarsalaris van 148.118 dollar op de 10e plaats. 

9. Senior Technical Program Manager | $151.369

De Technical Program Manager (TPM) is onderdeel van het Technical Program Management Team. Dit team kan als het centrale zenuwstelsel binnen Twitter worden beschouwd. Zij hebben als voornaamste taak het optimaliseren van Twitter Engineering. Een senior TPM zet de strategieën uit op meerdere operationele gebieden. Hij leidt allerlei technische initiatieven in goede banen.Een senior TPM kijkt waar, op operationeel gebied, verbeteringen nodig zijn. Met een jaarsalaris van 151.369 dollar, is dit een functie die op de 9e plek staat.

8. Data Visualization Scientist | $151.855

De Data Visualization Scientist is gespecialiseerd in het visueel uitbeelden van data. Hierdoor ontstaat een beeld hoe gebruikers omgaan met Twitter en kan hier op worden  ingespeeld. User Experience staat bij de uitoefening van deze functie centraal. De Data Visualization Scientist heeft veel verstand van data. Dit is een van de best betaalde functies binnen Twitter. Op de 8e plek, met een jaarsalaris van 151.855 dollar. 

7. Senior Software Engineer | $155.208

De Software Engineer houdt zich bezig met het ontwikkelen, onderhouden en testen van software. Als senior stuurt hij andere Software Engineers aan. Hij draagt bij aan het oplossen van de grootste engineering problemen. De Senior Software Engineer verdient 155.208 dollar per jaar. Daarmee staat hij als 7e in de lijst van de 10 best betaalde functies binnen Twitter. 

6. Software Engineer - Relevance/Machine Learning | $156.388

Twitter-gebruikers in contact brengen met de informatie die voor hen het meest waardevol is, is een van de meest belangrijke doelstellingen van Twitter. De Software Engineer binnen het Relevance/Machine Learning Team bewerkstelligt dit. Zo werkt hij met de algoritmes van Twitter. Daarnaast lost hij complexe infrastructuur problemen op. Bovendien schrijft hij productie codes, werpt hij zijn licht op door anderen geschreven codes en werkt hij nauw samen met de Infrastructure en Reliability teams. Een belangrijke taak waar veel skills voor nodig zijn. Met een jaarsalaris van 156.338 dollar, staat deze functie op de 6e plaats.

5. Software Engineer - Relevance & Discovery | $160.646

De Software Engineer in het Relevance en Discovery team, houdt zich bezig met het ontwikkelen van testen om software analyses te maken. Verder draagt hij bij aan het goed functioneren van de operationele infrastructuur. Met een jaarsalaris van 160.646 dollar heeft deze functie een plekje verworden in de top 5.

4. Software Engineer - Systems/Platform Services | $163.402 

De systemen van Twitter verwerken meer dan 100 miljoen Tweets per dag. Bovendien zijn de systemen in staat miljarden zoekopdrachten te verwerken. De Software Engineer binnen het team Systems and Platform Services, bouwt deze systemen. Hij onderhoudt deze systemen ook en optimaliseert ze. Een zeer belangrijke functie met een passend jaarsalaris van 163.402 dollar. Daarmee bekleedt de Software Engineer de 4e plaats.  

3. Engineering Manager | $170.967

Door de enorme groei van Twitter zijn er managers nodig die meerdere Engineering teams kunnen aansturen. Een veeleisende functie, waarbij de manager minstens zo technisch onderlegd moet zijn als de Engineers die hij aanstuurt. Deze functie staat met een jaarsalaris van 170.967 dollar op de 3e plaats binnen de top 10 best betaalde functies.

2. Staff Software Engineer | $178.687

De Staff Software Engineer ontwikkelt de gebruikersinterface. Daarmee werkt hij samen met verschillende teams binnen Twitter. De Staff Software Engineer komt met technische oplossingen voor Engineering problemen. Hij deelt zijn technische expertise met andere software ontwikkelaars en geeft leiding aan software ontwikkelaars. De Staff Software Engineer heeft de eindverantwoordelijkheid over alle teams aan wie hij leiding geeft. Met een beloning van 178.687 dollar, staat deze functie op de 2e plaats.

1. Staff Engineer | $186.776

Anders dan de Staff Software Engineer, ziet de verantwoordelijkheid van de Staff Engineer op databases en netwerken waar software wordt opgeslagen. De Staff Engineer stelt nieuwe projecten voor en geeft leiding aan zeer belangrijke projecten. Hij is de laatste schakel in dit proces, de eindverantwoordelijke. Met veel verantwoordelijkheid komt een hoog salaris. De Staff Engineer verdient 186.776 dollar per jaar. Daarmee is dit de best betaalde functie binnen Twitter. Bovendien krijgt een Staff Engineer vaak een aandelen bonus.

Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons