Home /
Blog /
Switch: Tinderen voor je nieuwe baan?

Switch: Tinderen voor je nieuwe baan?

dinsdag 30 december 2014

 

app


Switch: Tinderen voor je nieuwe baan?

De razend populaire app Tinder heeft het leven van menig single een stuk gemakkelijker gemaakt. Even je app aanslingeren, naar rechts of naar links swipen en voordat je met je ogen kan knipperen, heb je een date. De uitvinders van Switch, een nieuwe recruitment app, zagen het succes van Tinder groeien en bedachten een manier om dit principe toe te passen op de wereld van recruitment.

In de nieuwe mobiele app kun je als werkzoekende je cv uploaden en kunnen recruiters snel kandidaten voor een nieuwe vacature vinden. Als werkzoekende zie je alle beschikbare vacatures van dat moment, en als recruiter kun je snel alle beschikbare profielen scannen. Beide partijen kunnen aangeven of ze geïnteresseerd zijn door te ‘liken’ (naar rechts te swipen) of door te passen (naar links te swipen). Is het een match? Dan krijgt zowel de kandidaat als de recruiter een melding op zijn of haar telefoon en een e-mail over de nieuwe match. Om snel te kunnen schakelen, kunnen recruiter en kandidaat vervolgens ook met elkaar chatten in de app.

Snel en anoniem vacatures browsen

Het grote voordeel aan Switch is dat je als kandidaat rustig naar nieuwe vacatures kunt kijken, zonder dat je huidige werkgever er achter kan komen dat je op zoek bent. Op je profiel worden alleen je huidige functie, je werkervaringen en je opleidingen getoond. Je naam wordt weggelaten, en je hoeft ook geen foto te uploaden. Bovendien zijn de zogenaamde ‘Switch cards’ erop gericht om je snel de belangrijkste informatie rondom een vacature te tonen. Je kunt dus dagelijks even door de nieuwste vacatures bladeren, zonder dat het je al te veel tijd kost.

Gericht op latent werkzoekenden

De app is voor recruiters natuurlijk dé manier om in contact te komen met professionals die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wel open staan voor nieuwe kansen. Vaak vormt het een barrière om je contactinformatie open en bloot op een vacaturesite te moeten plaatsen. Door de anonieme werkwijze van Switch durven meer werkende professionals hun kansen te verkennen en wordt het werkveld van de recruiter dus automatisch vergroot.

Only in America – for now

De app werkt momenteel alleen nog maar in New York en omgeving, maar wordt binnenkort ook gelanceerd in andere gebieden in de USA. Grote bedrijven als Facebook, Dropbox en Ebay zijn al actief op het platform en van over de hele wereld er is veel interesse getoond in het concept, zowel vanuit bedrijven als vanuit werkzoekenden. Voorlopig is het gebruik van de app nog gratis. Of de app ook buiten Amerika gelanceerd zal worden, is nog niet bekend.

De toekomst van recruitment?

Door recruitment als een soort online daten te benaderen, kun je sneller en makkelijker connecties leggen. Of het echter de nieuwe manier van werk zoeken en vinden is, zal de toekomst uit moeten wijzen. Saskia de Villeneuve, Corporate Recruiter bij Bonque, the IT jobsite, ziet het allemaal nog niet zo snel gaan. “Het is een kwestie van tijd voor zo’n app een maandelijkse fee gaat vragen. Of er dan nog steeds zo veel bedrijven in de rij staan om de app te gaan gebruiken, vraag ik me ernstig af.”

Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons