Home /
Blog /
Sony weer doelwit van Russische hackers

Sony weer doelwit van Russische hackers

woensdag 10 december 2014


De hackergroep Lizard Squad heeft de aanval op de online shop van Sony Playstation in de nacht van zondag op maandag opgeëist. In November werd Sony’s Hollywood film studios corporate network ook al gehackt door de groep Guardians of Peace. Hierbij kwamen nog niet gelanceerde films en vertrouwelijke informatie van de acteurs vrij.


In de nacht van zondag op maandag heeft de groep genaamd “Lizard Squad’’ een tweet gepost waarmee ze verantwoordelijkheid opeisen: “PSN Login #offline #LizardSquad’’. 

Sony Entertainment heeft gereageerd op de aanval met een tweet die aangeeft dat ze op de hoogte zijn van de problemen en op dit moment de situatie aan het onderzoeken zijn.
Lizard Squad geeft ook aan in een tweet dat dit pas een klein begin is van wat er allemaal nog gaat komen deze maand.

Lizard Squad genaamd @LizardPatrol op twitter is een anonieme groep met een Russische achtergrond. Op de site van de hackergroep staat een russisch iRC waardoor aangenomen wordt dat de hackergroep een russische achtergrond heeft.

Het is de tweede keer dat een service van Sony wordt aangevallen door hackers. In November werd Sony Pictures gehackt door de groep Guardians of Peace. Volgens Bloomberg hebben de hackers gebruik hebben gemaakt van het netwerk van St. Regis in Bangkok. Het is nog onbekend vanaf welke locatie ze dit netwerk hebben betreed. Het motief van deze hackers is nog steeds onbekend. Het lijkt erop dat het doel van de hackers was het in verlegenheid brengen van Sony.

 

Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons