Home /
Blog /
Saboteer jij je zoektocht naar een baan? 4 vragen om erachter te komen!

Saboteer jij je zoektocht naar een baan? 4 vragen om erachter te komen!

vrijdag 20 februari 2015
 

 
 

Solliciteren 2Het blijkt dat sollicitanten vaak het sollicitatiegesprek saboteren, zonder dat zij dit weten. Liz Ryan, CEO van Human Workplace - (Boulder, Colorado), is een van de topspelers op het gebied van carrière advies. Zij begeleidt veel mensen tijdens de zoektocht naar een baan. Ryan heeft onderzoek gedaan naar de redenen, waarom veel sollicitanten moeite hebben met het sollicitatiegesprek. 

De essentie is ‘mindset’, zegt Ryan. “Sollicitanten zijn bang om fouten te maken. De angst om niet aangenomen te worden, is de belangrijkste reden dat het sollicitatiegesprek voor veel sollicitanten ontzettend moeilijk is. Sollicitanten zien het sollicitatiegesprek als een examen. Terwijl het geen examen is!” Ryan benadrukt dat het sollicitatiegesprek een gesprek is. Een gesprek waar wordt gekeken of jij als sollicitant op één lijn ligt met je gesprekspartner. In een eerdere blogpost hebben we al eens toegelicht dat de eerste indruk tijdens het gesprek een belangrijke rol speelt. 

Nu is de vraag; hoe voorkom je dat je denkt in termen als slagen of falen? Hoe zorg je ervoor dat je insteek niet meer is dan; het aangaan van een gesprek? Ryan zegt dat de truc is, je niet focussen op de uitkomst. Uiteraard wil je aangenomen worden, maar tijdens het gesprek moet je de uitkomst los laten. Dat vergt oefening, maar is haalbaar, aldus Ryan. Ryan wijst op vier vragen die je jezelf kunt stellen om erachter te komen of je te veel aan de uitkomst van een gesprek denkt. Vier vragen om erachter te komen of jij je sollicitatiegesprek saboteert.

 

1. Ben je bang dat je niet alle vragen kan beantwoorden?

Dit is een van de meest voorkomende uitkomst gedreven vragen, zegt Ryan. Wanneer je je richt op het ‘goed’ beantwoorden van vragen ondermijn je jezelf. Is je hele mindset gefocust op het goed beantwoorden van vragen, dan belemmer je bovendien je ‘listening-skills’. Goed kunnen luisteren vergt een bepaalde ontspanning. Vanuit die ontspanning ben je in staat om optimaal te kunnen luisteren en te reageren op hetgeen je gesprekspartner zegt. Wanneer je denkt in termen als goed of fout, is dit in veel mindere mate mogelijk. Ryan zegt verder dat de sollicitant zich uiteraard kan voorbereiden. Dit zorgt voor rust.  Verder kan het herkennen van structured interviewing en de STAR-methodiek in je voordeel werken.

 

2. Ben jij bezig met een toneelstuk tijdens het sollicitatiegesprek?

“Kijk eens terug naar je laatste drie sollicitatiegesprekken, deed jij je toen anders voor?”  Het is een cliché zegt Ryan, maar blijf jezelf. Je hoeft niet de rol aan te nemen van de brave burger, of de rol van de ondernemende-innovatieve-zelfverzekerde-sociale-leuke man of vrouw.  

 

3. Maak jij je zorgen of je wel gekwalificeerd bent?

Een andere uitkomst gedreven vraag is de vraag of je wel de benodigde kwalificaties hebt voor deze functie, stelt Ryan. “Er is altijd wel iemand te vinden met een betere staat van dienst, maar toch ben jij voor het gesprek uitgenodigd. Dit houdt in dat je cv en werkervaring voldoen aan de vacature eisen en het gevraagde denkniveau, anders had je ook geen uitnodiging gekregen.” Twijfel niet om te reageren op een vacature waar jij niet voor gekwalificeerd denkt te zijn. Het is aan het bedrijf om te oordelen of jij dat wel bent. Houd echter wel je beide benen op de grond en reageer op vacatures waar jij een toegevoegde waarde voor denkt te zijn, aldus Ryan.  

 

4. Heb jij het gevoel dat je minder macht hebt tijdens het gesprek dan de interviewer?

Veel sollicitanten hebben dit gevoel. Dat gevoel is een van de hoofdredenen waarom sollicitanten het sollicitatiegesprek moeilijker maken dan het is, zegt Ryan. Er is geen machtsverschil tussen jou en de interviewer. Het enige verschil is dat de interviewer de vragen stelt en hierdoor het begin en het einde bepaalt. Jij geeft vorm aan de inhoud. Uiteindelijk blijft het een gesprek tussen twee personen. Twee personen die beide invloed hebben op je toekomst. De interviewer heeft invloed, maar jij hebt dat ook. Jij hebt als sollicitant de macht om de baan te accepteren of te weigeren. Ga het gesprek daarom in met het besef dat je iets te bieden hebt en ga voor jezelf na of het bedrijf jou kan bieden waar je naar zoekt.

 

Weg met de aannames!

Tot slot zegt Ryan dat wanneer jij meerdere van de bovenstaande vragen met ja hebt beantwoord, je je carrière laat beïnvloeden door aannames die helemaal niet waar zijn. Die aannames staan uiteindelijk jouw droombaan in de weg. Als advies geeft Ryan ons mee; ga geen sollicitaties uit de weg. “Doe er juist zoveel mogelijk. Oefening baart kunst. Hoe vaker jij een gesprek ingaat, des te meer je leert. Van een afwijzing leer je hoe je het de volgende keer beter kan doen. Die ervaring zal jou uiteindelijk die droombaan bezorgen.”

Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons