Home /
Blog /
Originele cv's die niet op de stapel eindigen

Originele cv's die niet op de stapel eindigen

dinsdag 22 april 2014

 

Wanneer het tijd is voor een nieuwe uitdaging op carrièregebied, is het noodzakelijk dat je een goed en volledig cv hebt. Dit is echter voor velen geen nieuwe informatie; het merendeel van de werkzoekenden heeft dan ook netjes een A4'tje of twee met daarop zijn of haar werkervaring en vaardigheden. Wat soms nog wel eens mist, is een gezonde dosis creativiteit: hierdoor lijkt het voor de potentiële werkgever het zoveelste cv, en dit doet niet veel goeds voor je kansen.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van cv’s die niet alleen origineel en creatief zijn, maar ook meteen laten zien wat de persoon daadwerkelijk in huis heeft.

 

1: Interactieve game, Robby Leonardi

Robby Leonardi is een grafisch designer die een animatie/game-cv heeft gemaakt. Het geheel doet qua stijl denken aan de Mario Bros games van Nintendo. Lopend door de verschillende levels, die worden begeleid door diverse thema’s, komen Robby’s vaardigheden en ervaringen tevoorschijn. Wanneer je het hele cv doorlopen hebt, krijg je de mogelijkheid om Robby een bericht te sturen. Mocht je zelf eens door het cv van Robby willen wandelen, dan kun je dat hier doen.

 

2: Candy Bar, Nicholas

Dit is niet een uitgebreid cv zoals dat van Robby Leonardi of een traditioneel cv, maar het is wel een slimme marketing tool waardoor Nicholas is aangenomen.

(Bron: huffingtonpost)

Dit cv laat zien dat de baan waarvoor Nicholas soliciteert geschikt voor hem is door meteen een voorbeeld te geven in de vorm van het cv zelf.

 

3: Google, Eric Ghandi 

Dit cv is gebruikt om de aandacht te trekken bij Google en dit is gelukt, want meneer Ghandi heeft een interview gehad bij dit bedrijf (en bij vele anderen). Wat dit cv speciaal maakt, is het feit dat de voornaamste dienst van het bedrijf waar hij wil solliciteren, wordt gebruikt op een manier waar ze bij Google niet omheen kunnen. De combinatie van de ingevulde zoekopdracht en het voorgestelde resultaat maakt het een erg slim en doordacht idee.

  

4: Krant, Chuck D. Lay

Uit het cv van Chuck D. Lay blijkt dat we te maken hebben met een echte designer: de lay-out en het gebruik van plaatjes, lettertype en kleur maken dat het cv een realistische krant-look krijgt. Als designer is het natuurlijk altijd een aanrader om je beroep terug te laten komen in je cv en daarmee je cv te gebruiken als bewijs van je eigen kwaliteiten.

Het template voor dit cv is te kopen van Chuck zelf op zijn website.

 

5: Vouwdoos, Omondi Abudho

 

Omondi Abudho is een Keniaanse fotograaf die net als de anderen in dit rijtje een cv wilde dat niet zomaar aan de kant werd gelegd. Toen hij een pak koffie ging halen en de hoeveelheid ruimte zag die er te benutten viel, realiseerde hij zich dat dit een goede manier kon zijn om zijn foto’s en informatie op een stijlvolle manier te tonen. Het idee van een te vouwen doos als cv heeft Abudho geen windeieren gelegd: hij heeft hiermee drie top aanbiedingen gekregen.

 

Meer inspiratie voor je eigen cv?

Wil je meer inspiratie opdoen voor een sterk en origineel cv? Naast de tips voor een goed cv op onze website zijn er meer inspirerende voorbeelden te noemen. Zo geeft ook Jeff Scardino een interessant voorbeeld van een cv waar geen enkele werkgever omheen kan. Je leest er alles over op het Bonque Blog!

 

 

   

 
 Meest gelezen:

13 vreemdste vragen gesteld tijdens een sollicitatiegesprek

Maak jij deze fouten bij het kiezen van je LinkedIn profielfoto?

Zo weet je dat je sollicitatie-
gesprek niet goed ging

Originele cv's die niet op de stapel eindigen

 

 > Artikelen die je misschien ook interessant vindt

Heb jij aan deze punten gedacht tijdens het maken van je cv?

5 tips voor de optimale weergave van je technische vaardigheden op je cv

Top 5 meest gemaakte fouten in een cv

 

 

 
 
Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons