Home /
Blog /
Op welke ICT-beurzen wil je jezelf zeker laten zien als werkgever?

Op welke ICT-beurzen wil je jezelf zeker laten zien als werkgever?

dinsdag 16 augustus 2016

werkgeverszaken

  • Marieke Knippers

Werkgeverszaken

Vakbeurzen ouderwets? IT’ers ontmoeten elkaar eigenlijk uitsluitend online? Niets is minder waar. Nederland kent een flink aantal goed bezochte events en vakbeurzen, specifiek gericht op vakmensen in de IT. Dit zijn nog altijd dé plekken waar IT’ers en bedrijven samenkomen om de laatste technologieën en ontwikkelingen in de IT met elkaar te delen. De ideale plek om te netwerken, maar ook om je product te promoten en jezelf te presenteren als bedrijf. En als werkgever! Want niet alleen kom je in contact met (potentiële) klanten en partners; ICT-beurzen zijn natuurlijk ook een zeer interessante plek om kandidaten te spreken die (eventueel in een later stadium) een goede aanwinst kunnen zijn voor je team. 

Vanaf eind september barst het beursseizoen weer los: nu is dus de tijd om interessante beurzen te selecteren, je in te schrijven en je voor te bereiden op alles wat er bij zo’n beurs komt kijken.

Om het je iets makkelijker te maken, stelde Bonque een lijst voor je samen met enkele van de grootste ICT-beurzen en -events van het komende jaar. De beurzen in onze lijst trekken gezamenlijk jaarlijks enkele tienduizenden bezoekers. Kansen te over om je te profileren als bedrijf, en naast interessante leads ook interessante kandidaten voor je talentpool te ontmoeten!

Big Data Expo

Big Data Expo

Data: 21&22 september 2016
Locatie: Jaarbeurs Utrecht
Verwachte aantal bezoekers: 4.000

Kosten:

Big Data is een onmiskenbare trend in het IT-landschap: er bestaat een bewezen causaal verband tussen het toepassen van Big Data en rendementsverbeteringen binnen het bedrijfsleven. Niet zo vreemd dus, dat er een ICT-beurs gewijd wordt aan deze specifieke niche.

Op deze beurs kunnen bedrijven die werken met Big Data zich presenteren door middel van stands; daarnaast zijn er binnen de 2 beursdagen tegen de 100 lezingen te volgen over verschillende subthema’s van Big Data. 


ICT & Logistiek

ICT & Logistiek


Data
: 2&3 november 2016
Locatie: Jaarbeurs Utrecht 
Verwachte aantal bezoekers: 6.000

Kosten:


Binnen het vakgebied Logistiek is ICT een onmisbaar middel om processen te stroomlijnen en te optimaliseren. Ieder jaar trekt de beurs ICT & Logistiek dan ook duizenden specialisten die zich bezig houden met toepassingen en diensten voor de Supply Chain.

Ruim 100 exposanten en verschillende experts op het gebied van ICT & Logistiek zorgen 2 en 3 november voor inspiratie en innovatie. Er worden daarnaast verschillende seminars georganiseerd, waarin kennisoverdracht centraal staat.


Infosecurity / Tooling Event / Storage Expo

Infosecurity Tooling Event Storage Expo

Data
: 2&3 november 2016
Locatie: Jaarbeurs Utrecht 
Verwachte aantal bezoekers: 7.500 - 8.000

Kosten:


Tegelijk met ICT & Logistiek vindt in een ander deel van de Jaarbeurs een verzameling van specialistische ICT-beurzen plaats: Infosecurity, het Tooling Event en de Storage Expo. Begin november vindt daarmee het grootste IT-evenement van de Benelux plaats in de Jaarbeurs.

Ieder onderdeel van deze beurs heeft zijn eigen focus: waar Infosecurity zich vooral richt op de IT-securitybranche, biedt het Tooling Event informatie voor de inkoper van IT-producten en –diensten en is het Storage Event ingericht op IT-professionals die zich bezighouden met dataopslag en –beheer. Voor elk wat wils!


Webwinkelvakdagen

Webwinkelvakdagen


Data
: 18&19 januari 2017
Locatie: Jaarbeurs Utrecht 
Verwachte aantal bezoekers: 11.000

Kosten:

Voor IT’ers die werkzaam zijn op het raakvlak van e-commerce en IT, zijn de Webwinkelvakdagen niet te missen. Op ruim 15.000 m² beurshal presenteren zich ruim 250 exposanten die ieder een eigen kijk hebben op de laatste ontwikkelingen op het gebied van e-commerce. Daarnaast vinden er over de 2 beursdagen meer dan 170 lezingen en keynotes plaats, verzorgd door sprekers uit het vakgebied.
 

Bouwbeurs (met onderdeel Bouw & ICT)

Bouwbeurs - Bouw & ICT

Data
: 6-10 februari 2017
Locatie: Jaarbeurs Utrecht 
Verwachte aantal bezoekers: 70.000+

Kosten:


Ook in de bouw is ICT een steeds belangrijker thema. Daarom is er op de tweejaarlijkse Bouwbeurs een speciale sector ingericht voor Bouw & ICT. Hier kunnen bedrijven die zich bezighouden met innovatie op het gebied van Bouw & ICT zich presenteren.
 


Zorg & ICT

Zorg & ICT

Data
: 14-16 maart 2017
Locatie: Jaarbeurs Utrecht 
Verwachte aantal bezoekers: 10.000+

Kosten:

Zorg & ICT is dé jaarlijkse beurs voor ICT-oplossingen en innovatie binnen de zorg. In de wereld van de zorg is het optimaliseren en moderniseren van processen en toepassingen vaak van levensbelang; met meer tijd kunnen immers meer levens gered worden, of op z’n minst verbeterd. Op Zorg &ICT zijn alle grote spelers op het gebied van e-health en zorgoptimalisatie door ICT prominent aanwezig. 


ICT Vakdag

ICT Vakdag


Datum
: 8 mei 2017
Locatie: Jaarbeurs Utrecht 
Verwachte aantal bezoekers: 2.000

Kosten:

Brancheorganisatie ICT Waarborg organiseert al voor het negende jaar op rij de ICT Vakdag en kan ieder jaar op een grotere belangstelling rekenen dan het jaar ervoor. Het is dé plek waar vakgenoten, leveranciers en fabrikanten in de ICT elkaar ontmoeten. Elk jaar zijn er toonaangevende sprekers die interessante lezingen en workshops verzorgen.
 

Impressie ICT Vakdag 2016: 

 

* De vanaf-prijzen voor deelname aan deze beurzen zijn gebaseerd op de basistarieven voor een kleine stand, met minimale standbouw en promotie. Neem voor meer mogelijkheden en een kostenplaatje op maat contact op met de organisatie van het desbetreffende evenement (contactinformatie via de link). 

Artikelen die je misschien ook interessant vindt

 
Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons