Home /
Blog /
Ontslag nemen, of ontslagen worden? (vervolg)

Ontslag nemen, of ontslagen worden? (vervolg)

dinsdag 23 december 2014

(vervolg op: Situatie: benarde situatie op het werk!)

Ten eerste hebben vele mensen een soortgelijke situatie meegemaakt. Het is dan ook een zeer vervelende situatie. Je weet dat je een goede werknemer bent en dit zelfvertrouwen mag je ook niet verliezen. Als je absoluut niet op je plek zit en je krijgt ook vaag te horen dat ze niet tevreden over je zijn, dan is het tijd om te focussen op de stappen om daar weg te gaan.

Neem ten eerste het heft in eigen handen en hou controle over de situatie. Praat met je baas en zeg in deze situatie het volgende:

“Bedankt voor het gesprek van verleden week. Ik heb er goed over nagedacht en zie zelf ook in dat deze functie en ik niet goed samen gaan. Dit soort dingen gebeuren: ik wil de transitie zo makkelijk mogelijk maken en daarom stel ik het volgende voor. Ik zou graag per direct naar een andere baan willen zoeken en ondertussen blijf ik hier hard doorwerken. Dit doe ik totdat ik een nieuwe baan heb gevonden of tot er zes weken voorbij. Welke er ook maar als eerste mag komen.

Daarnaast kan ik denk ik ook goed helpen bij het zoeken naar een persoon die mij vervangt. Ik kan bijvoorbeeld de technische kant van het screenen van cv’s behandelen. Hierdoor krijg je een fantastische nieuwe werknemer die meer aan het verwachtingspatroon voldoet dan ik dat doe. (Blijf lachen wanneer je dit zegt). Hierdoor vermijd ik dan niet alleen een zeer vervelende situatie waar liever niemand in wil zitten, maar hebben jullie direct een vervanger en komen we er allemaal tevreden uit. Hoe vindt u dit klinken?”

Meestal heeft een baas ook geen zin in de stress van iemand moeten ontslaan; op deze manier kan jij je baas deze moeite besparen. Anticipeer op de situatie en ga direct op zoek naar een nieuwe baan. Zelfs in het geval van contractbreuk heb je nog steeds een inkomen en weet je een nog benardere situatie te vermijden.

De eerste optie is om ontslag te nemen en de tweede is om ontslagen te worden. Zie dit als de derde optie die ervoor dat iedereen krijgt wat die wil. Als jouw baas niets voelt voor dit plan en er op staat om jou te ontslaan, dan ga je rechtstreeks naar de FNV Bondgenoten en of een dergelijke instantie. Laat je baas je ontslag maar aanvechten. Jij zal winnen, want je baas heeft geen enkel bewijs dat er op wijst dat jij je werk niet wil doen, niet goed uitvoert en of wangedrag vertoont.

Hoe dan ook zal je sterker worden van deze situatie. Je zal een soortgelijke ervaring veel sneller herkennen en je leert direct assertiever te zijn. Jij bent namelijk de baas over je eigen leven en als dit onverhoopt door elkaar wordt geschud, dan moet je het heft in eigen handen nemen. Je werkgever gaat dit niet voor jou doen; hij of zij zal namelijk uitsluitend de belangen van het bedrijf behartigen. Hak dus de knoop door en ga op zoek naar een betere situatie!

Het is natuurlijk daarna slim om goed na te denken over wat je in een nieuwe baan zoekt, voordat je weer gaat solliciteren. Dit is slechts een schets van hoe het kan gaan.

Veel succes voor een ieder die in soortgelijke situatie zit en of dreigt te komen.

Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons