Home /
Blog /
Ontslag nemen, of ontslagen worden?

Ontslag nemen, of ontslagen worden?

vrijdag 12 december 2014

Situatie: Benarde situatie op werk!

Je staat aan het begin van je carrière, je bent eind twintig, alles gaat goed en je start aan je vierde baan. Deze baan lijkt in eerste instantie een stap opwaarts, want je krijgt allerlei uitdagende verantwoordelijkheden. Je bent aangenomen om het netwerk te runnen, applicaties te schrijven, gebruikersondersteuning  en trainingen te geven.  De ideale functie om je door te ontwikkelen en je IT carrière een boost te geven.

Echter, kom je er na zeven maanden achter dat de functie absoluut niet is zoals je had verwacht. Dit is om de volgende redenen. Je CEO komt uit het stenen tijdperk en heeft een hekel een technologie. E-mails worden door zijn assistente voor hem uitgeprint en de reply wordt met pen en papier genoteerd. Het is nog net niet zo dat er een postduif wordt ingezet. Oftewel, vernieuwingen zijn uit den boze.

Een ander struikelblok is dat alle medewerkers van alles downloaden en er  is totaal geen limiet of norm die hierin een standaard aangeeft. Het is een vrije racebaan en je dient als verkeersregelaar de baan op te gaan om ongelukken te voorkomen, dit terwijl de snelheidslimiet onbeperkt blijft.  Dit is op deze manier  absoluut niet controleerbaar, maar toch word je er op aangekeken als de computers raar gaan doen.  Daarnaast zijn de applicaties die je moet schrijven echt onnodig, want ze lossen helemaal niets op.

Je leidinggevende, ook wel de directeur binnen het bedrijf, heeft totaal geen belangstelling voor jou. Jullie hebben elkaar slechts twee keer gesproken en  toen je tijdens dat gesprek voorstelde om twee applicaties te kopen voor alle medewerkers, kreeg je het volgende antwoord; “Ik wist niet dat jij zeggenschap hebt over hoe wij geld uit moeten gaan geven”.  Dit is niet het enige. Verleden week had je een hele rare confrontatie met je baas.  Het ging als volgt. Je baas kwam naar je toe en vroeg waarom er een teleurstelling over jou bestaat. Oftewel, tussen neus en lippen door willen ze jou lozen.

Dit komt zeer rauw op je dak, want je werkt tien en soms elf uur per dag. Je bent ontzettend flexibel, want in het weekend ben je op oproepbasis ook beschikbaar, zonder compensatie. Je hebt totaal geen besef dat je ook maar iets verkeerd doet en dan krijg je deze bittere pil te verduren. Je wil dan ook liever niet zelf direct stoppen als je nog niks anders hebt, maar je wilt ook liever geen ontslag. Dit staat namelijk niet alleen slecht op je cv, maar is ook een flinke deuk in je zelfvertrouwen. Daarnaast wil je ook geen slechte referentie door iets wat je zelf niet in de hand had.

De vraag is; Wat kan je nu het beste gaan doen? Je hebt geen ervaring met dit soort situaties en ligt hier s ’nachts wakker van. Je wilt controle, maar weet niet hoe. Oftewel, wat is hierin de beste weg?

Wordt vervolgd..

Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons