Home /
Blog /
LinkedIn en vacaturesite populairst bij werkzoekende ICT'er

LinkedIn en vacaturesite populairst bij werkzoekende ICT'er

woensdag 3 juni 2015
 
 
 

LinkedIn Als je als ICT'er op zoek bent naar een nieuwe baan, heb je tegenwoordig legio zoekmogelijkheden tot je beschikking. Natuurlijk kun je kiezen voor de traditionele offline methoden, zoals face-to-face netwerken en het versturen van een schriftelijke sollicitatie, maar tegenwoordig zijn ook de digitale kanalen erg in trek. Uit recent onderzoek onder ruim 500 ICT'ers blijkt dat LinkedIn en vacaturesites op dit moment de populairste kanalen zijn in de zoektocht naar een nieuwe baan. Het lijkt erop dat de digitale kanalen het inmiddels van de offline kanalen winnen als het op werk zoeken aankomt. In ieder geval in populairiteit. Maar werken ze ook?

In het onderzoek werd aan alle nieuwsbriefabonnees dezelfde vraag gesteld: 'Van welke kanalen maak jij het meest gebruik bij het zoeken naar een baan?'. Uit de 12 offline en online kanalen die als antwoordmogelijkheden gegeven werden, kozen de meeste respondenten voor vacaturesites (76%) en LinkedIn (75%). Het internet vertegenwoordigt voor werkzoekenden dus een onmisbaar platform om connecties uit te putten. Vacaturesites zijn nog steeds een logische bron voor relevante vacatures, en ook een LinkedIn-profiel aanmaken lijkt een slimme stap als je op zoek bent naar nieuw werk.

LinkedInDat LinkedIn hoog scoort in deze enquête, sluit volledig aan bij conclusies uit het onderzoek dat Intelligence Group dit jaar uitvoerde onder 255 wervingsprofessionals. In de conclusies van dit onderzoek is onder meer te vinden dat LinkedIn ook voor werkgevers het belangrijkste kanaal is om te zoeken naar nieuwe medewerkers: 1 op de 5 vacatures vullen werkgevers in door LinkedIn te gebruiken. In hetzelfde onderzoek viel opvallend genoeg ook te lezen dat vacaturesites onder werving- en selectieprofessionals de laatste jaren aan populariteit hebben ingeleverd. Onder werkzoekenden in de ICT staat dit kanaal dus nog wel met stip op één.

 

Ook eigen netwerk veel ingezet voor nieuwe baan

De derde plaats onder de populairste kanalen wordt ingenomen door het eigen netwerk. Ruim de helft van de ICT'ers (57%) geeft aan gebruik te maken van zijn of haar persoonlijke netwerk bij het zoeken naar een baan. Via kennissen, vrienden en familie een baan zoeken heeft als voordeel dat ze jou als kandidaat persoonlijk kunnen aanbevelen; dit is vaak iets dat werkgevers meer inzicht geeft in het type persoon dat ze gaan aannemen.


Andere social media nog maar weinig gebruikt voor banenzoektocht

werk zoeken op social mediaHoewel het aantal ICT vacatures dat gedeeld wordt via social media de afgelopen jaren enorm gestegen is, gebruikt de ICT'er in de praktijk eigenlijk alleen LinkedIn in zijn zoektocht naar een nieuwe baan. Slechts een klein percentage van de ondervraagde ICT'ers gebruikte andere social media om een nieuwe baan te vinden: 6% van de respondenten geeft aan dat ze Twitter inzetten als ze een nieuwe baan willen, en slechts 7% geeft aan dat Facebook het favoriete kanaal is voor hun jobhunt.

Dat staat dus in schril contrast met het aantal ICT vacatures dat gedeeld wordt via social media: van de ruim 11,5 miljoen vacatures die de afgelopen 4 jaar in totaal gedeeld werden, vielen er maar liefst 1,2 miljoen in de categorie ICT. Een gemiste kans voor de werkzoekende ICT'er?


Andere populaire kanalen

Met ruim 55% zijn ook de werving- en selectiebureaus nog een vaak ingezet kanaal onder ICT'ers. Opvallend genoeg worden open sollicitaties (23%) minder vaak verstuurd dan zoekopdrachten in zoekmachines (38%) en trekken interne vacatures (6%) en kranten (6%) nauwelijks nog de aandacht van de gemiddelde ICT'er. Ook uitzendbureaus worden door slechts 15% van de ICT'ers benaderd voor een nieuwe baan.


Effectief of niet?

Een interessante vraag is natuurlijk of de meest gebruikte kanalen ook de meest effectieve kanalen zijn in de zoektocht naar een nieuwe baan. Uit een ander onderzoek van Intelligence Group blijkt dat werkzoekenden gemakkelijk hun vertrouwen leggen in ineffectieve online kanalen als het aankomt op banen zoeken. Dit terwijl de meest effectieve methoden om een baan te vinden juist vaak offline plaatsvinden. Een overzicht:

Top 5 Kanalen met hoogste succesratio in de banenzoektocht

  • Bekenden of netwerk
  • Vacaturesites
  • Open sollicitatie
  • Uitzendbureau
  • Binnenlopen bij of bellen naar een bedrijf

Volgens het onderzoek van Intelligence Group is een baan zoeken via bekenden of via je netwerk het meest effectief, gevolgd door het gebruik van een vacaturesite. Op nummer drie vinden we de open sollciitatie en daarna volgen pas het uitzendbureau en het simpelweg binnenlopen bij een bedrijf. In de top 5 van meest effectieve kanalen komen LinkedIn en andere social media dus helemaal niet voor, en is er wel een opvallend grote effectiviteit gemeten bij het gebruik van vacaturesites. Het gebruik van online kanalen is dus nog qua effectiviteit dus zeker niet volledig uit te vlakken als je een nieuwe baan zoekt.

 

> Artikelen die je misschien ook interessant vindt

 

> Populaire artikelen

 

Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons