Home /
Blog /
Je Facebook-account aanpassen voor een sollicitatie

Je Facebook-account aanpassen voor een sollicitatie

woensdag 28 mei 2014

facebook


           


Zoek je naar een nieuwe baan en word je uitgenodigd voor een sollicitatie? Zorg er in ieder geval voor dat je Facebook-account op orde is, net als de andere accounts op de verschillende sociale media. Werkgevers ‘googlen’ hun kandidaten en proberen op die manier meer informatie in te winnen. Je kunt dit zien als een bedreiging of controle, maar je kunt er ook voor kiezen om je Facebook-account aan te passen en dit gegeven in je voordeel gebruiken. Op die manier zorg je ervoor dat je een goed beeld van jezelf kunt presenteren.

 

Opleiding en werkervaring


Je kunt je Facebook-account aanpassen door bijvoorbeeld je opleidingen en werkervaring te vermelden. Op die manier zorg je ervoor dat het goed duidelijk is welke opleidingen je hebt gevolgd en welke werkervaring je al hebt. Presenteer uiteraard vooral de opleidingen en werkervaring die van pas komen bij je volgende functie. Probeer een zo aaneengesloten mogelijk beeld te verschaffen, zonder ‘gaten’ in je cv. Je kunt je Facebook-account aanpassen en daar als het ware je cv van maken, zodat je werkgever precies kan zien wat je in het verleden deed, of niet meer informatie in kan winnen dan wat er al op je cv staat.

 

Foto's en statusupdates


Daarnaast kun je je Facebook-account aanpassen door goed te kijken naar de foto’s en statusupdates die je publiekelijk deelt. Je kunt ervoor kiezen om uitsluitend foto’s en updates met je ‘vrienden’ te delen, maar zorg er dan in ieder geval voor dat er binnen je vrienden geen recruiters actief zijn, waardoor de informatie alsnog uit kan lekken. Wil je volledig op safe spelen? Plaats dan alleen foto’s en statusupdates die juist aangeven dat je op een serieuze manier in het leven staat. Je kunt deze bovendien actief publiekelijk delen, zodat je een goed beeld van jezelf kunt laten ontstaan.

 

Berichten van vrienden


Ontvang je berichten van vrienden op Facebook, die zij plaatsen op je tijdlijn? Maak gebruik van de Tijdlijncontrole, waarmee je de controle houdt over wat er op je eigen tijdlijn verschijnt. Maakt één van je vrienden een foto tijdens een avond stappen die je liever niet met te veel anderen deelt? Verberg de foto van je tijdlijn, zodat een potentiële werkgever deze in ieder geval niet te zien krijgt. Je kunt op die manier je Facebook aanpassen en ervoor zorgen dat je een goede indruk kunt maken bij je werkgever.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DE NIEUWSTE ARTIKELEN IN JE INBOX ONTVANGEN?

  

MEEST GELEZEN:

De 13 vreemdste vragen gesteld tijdens een sollicitatiegesprek

 Maak jij deze fouten bij het kiezen van je LinkedIn profielfoto?Zo weet je dat je sollicitatiegesprek
niet goed ging

Originele cv's die niet op de stapel eindigen > Artikelen die je misschien ook interessant vindt

Facebook Paper een voorbeeld van Facebook zijn drive tot innovatie

10 awesome tips om je LinkedIn-profiel te optimaliseren

Dit zijn de 3 nieuwe hoofdkantoren van Facebook, Apple en Google

 

 

 
 
Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons