Home /
Blog /
ICT'ers solliciteren liever niet via recruitmentbureaus

ICT'ers solliciteren liever niet via recruitmentbureaus

maandag 3 februari 2014
 
 

Onderzoek wijst uit dat..
ICT specialisten die op zoek zijn naar een nieuwe baan solliciteren liever niet via intermediairs (uitzenders, werving- en selectiebureaus/recruitmentbureaus). Het meest belangrijk bij het beoordelen van een vacaturesite vinden ze dat de aangeboden vacatures alleen van directe werkgevers zijn. Toch staan de meeste vacaturesites juist bomvol met vacatures van intermediairs.

Geen verrassingen
Uit een onderzoek van de IT vacaturesite Bonque.nl onder 412 ICT specialisten is gebleken dat een ruime meerderheid (65%) een voorkeur heeft voor vacaturesites die geen vacatures van intermediairs aanbieden. R. van Wijnen, Senior Business Developer van Bonque.nl: ‘De voorkeur voor vacatures van directe werkgevers is makkelijk te verklaren. Kandidaten weten graag al vóórdat zij solliciteren om welk bedrijf het gaat. Bovendien zijn de vacatures van recruitmentbureaus in de praktijk vaak al lang geleden vervuld. Deze worden dan live gehouden om de website op te vullen en cv’s van kandidaten te verzamelen.’ Een kleinere groep (27%) vindt het belangrijkste kenmerk van een vacaturesite dat er een goede zoekfunctie aanwezig is.

Weinig echte vacatures
Een goede zoekfunctie is op de meeste vacaturesites wel aanwezig. Maar verrassend genoeg is de meerderheid van alle vacaturesites voor het grootste deel gevuld met vacatures van intermediairs, ondanks de duidelijke mening van de ICT’ers hierover. Vacaturesites zoals de Nationale Vacaturebank, Werk.nl en Monsterboard bestaan bijvoorbeeld voor maar liefst 72-81% uit vacatures van intermediairs (bron: Jobfeed). Er zijn maar weinig vacaturesites die, net als IT vacaturesite Bonque.nl, alleen en uitsluitend daadwerkelijk openstaande vacatures van directe werkgevers plaatsen.

 

 

 

Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons