Home /
Blog /
Hoe zorg ik ervoor dat ik word uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek?

Hoe zorg ik ervoor dat ik word uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek?

woensdag 9 april 2014

solliciteren


           

Zoek je naar een nieuwe functie? Zodra je een vacature gevonden hebt is het van belang om een originele sollicitatiebrief te schrijven, waarin je de vacature ‘matcht’. Zorg er vervolgens voor dat je een relevant cv presenteert. Je maakt de kans op die manier zo groot mogelijk om uitgenodigd te worden voor een gesprek en de vacature wellicht in te kunnen vullen.

 

1. Originaliteit van je brief

Wil je op basis van een vacature uitgenodigd worden voor een gesprek? Wees dan origineel. Dat is gemakkelijk gezegd, soms gemakkelijk gedaan, maar vraagt vooral om veel input van jezelf. Zorg ervoor dat je het anders aanpakt dan anderen, zeker wanneer het gaat om een sollicitatie bij een groot bedrijf. Het bedrijf (of de recruiter) zal waarschijnlijk tientallen brieven ontvangen. 

Kies eens een unieke invalshoek door jezelf niet te verkopen, maar het bedrijf aan te geven waarom zij er onverstandig aan zouden doen je te laten lopen. Welke kennis en ervaring lopen zij mis en wat zijn daardoor de risico’s of nadelen voor hen? Je kiest hiermee een behoorlijk brutale insteek, dus houd het in je begeleidende brief zo netjes mogelijk.

 

2. Match de vacature

Wil je op een meer conventionele manier kans maken om uitgenodigd te worden op basis van een vacature? ‘Match’ dan de vacature, in je sollicitatiebrief. Ga uit van de functie-eisen die ze stellen en loop ze stuk voor stuk na in de brief. Combineer de eisen steeds met een van je vaardigheden of talenten, waardoor je heel duidelijk aan kunt geven dat jij de geschikte kandidaat bent. Probeer het geheel zo verhalend mogelijk te verwerken, zodat het leest als een brief en niet als een opsomming.

 

3. Relevant cv

Zorg tenslotte voor een relevant cv, op het moment dat je uitgenodigd wilt worden voor een sollicitatiegesprek. Solliciteer je als Beheerder? Laat dan eventuele banen binnen de verkoop weg en kom ook niet naar voren met een opleiding tot schoenmaker. Kies alleen de elementen die daadwerkelijk relevant zijn en stel op die manier een cv van maximaal 1 A4 samen. Een bedrijf of recruiter kijkt niet zomaar naar de lengte van je cv, maar naar hoeverre het gaat om relevante werkervaring en opleiding(en).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DE NIEUWSTE ARTIKELEN IN JE INBOX ONTVANGEN?

  

MEEST GELEZEN:

De 13 vreemdste vragen gesteld tijdens een sollicitatiegesprek

 Maak jij deze fouten bij het kiezen van je LinkedIn profielfoto?Zo weet je dat je sollicitatiegesprek
niet goed ging

Originele cv's die niet op de stapel eindigen > Artikelen die je misschien ook interessant vindt

De 25 grappigste antwoorden tijdens een sollicitatiegesprek

4x out-of-the-box denken op weg naar een nieuwe baan

Reageren op ICT vacatures? 5 fouten die je als sollicitant wilt voorkomen

 

 

 
 
Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons