Home /
Blog /
Hoe houd jij je tech-kennis op peil? 9 blogs die je als ICT’er wilt volgen

Hoe houd jij je tech-kennis op peil? 9 blogs die je als ICT’er wilt volgen

woensdag 3 februari 2016

9 blogs die je als ICT'er wilt volgen


           

In ieder vakgebied is het belangrijk: op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en trends. Vooral in de ICT zijn er ieder jaar, iedere maand, iedere week weer zo veel nieuwe ontwikkelingen dat het de moeite waard is om bij te blijven met je vakkennis. Zelfs als je je droombaan al hebt gevonden, ben je niet off the hook; het loont zich altijd om inspiratie op te doen, om nieuwe methoden en technieken te leren en om simpelweg op de hoogte te blijven van wat er in de tech-wereld speelt.

Bijblijven is dus key. Maar hoe doe je dat? Het antwoord is simpel: populaire ICT-blogs volgen. Welke? Wij geven je 9 interessante opties, die je niet alleen helpen je tech-kennis op peil te houden, maar die ook nog eens gewoon leuk zijn om te lezen!

 

  > Tip: Gebruik een RSS-reader om je blogs en artikelen overzichtelijk weer te geven
  Zo’n leestool helpt je om je favoriete blogs op één plaats te verzamelen: geen tijd meer verspillen aan heen en weer       klikken tussen blogsites. Onze favoriete readers zijn Feedly en Digg Reader.

 

1. Tech Crunch

Als je van minuut tot minuut op de hoogte wilt blijven van het laatste internationale tech-nieuws, dan is Tech Crunch de plek voor jou. Dit blog is enorm populair onder techies en verwelkomt maandelijks ruim 15 miljoen (!) unieke bezoekers. Naast sterke blogartikelen op het gebied van Tech maakt Tech Crunch ook dagelijks opvallende videocontent, zoals nieuwsuitzendingen en reportages, en hebben ze elke woensdag zelfs hun eigen talkshow: Bullish.

 

2. Simple Programmer

In heel veel ‘Best Programming Blogs’-lijstjes staat Simple Programmer met stip op 1. Dit blog covert de belevingswereld van de softwaredeveloper in de breedst mogelijke zin: van manieren om je productiviteit te verhogen tot tips om stappen te maken in je carrière, en van nieuwe softwarereleases tot de psyche van de gemiddelde programmeur; alles wordt meegepakt. Catchy geschreven, en vol bruikbare tips voor het dagelijkse leven.

Liever video’s kijken dan blogartikelen lezen? Ook Simple Programmer is meegegaan in de trend van video-content en heeft tegenwoordig ook een succesvol YouTube-kanaal, waar ze zo’n 3x per week een video uploaden.

 

3. ExtremeTech

Na een tijdje uit de lucht te zijn geweest, kwam ExtremeTech in 2011 in uitgebreide vorm terug: naast onderwerpen op het gebied van hard- en software covert dit blog nu ook topics op het gebied van mobile, internet, gaming, electronics en moderne technologie. Verwacht geen diepgaande vakliteratuur, maar wel verrassende onderwerpen, in ‘snackable’ formaat. 

 

4. JasonSlater.com, Technology News en Reviews

Als je een praktijkgericht mens bent, is het blog van Jason Slater zeer waarschijnlijk iets voor jou. In Jason Slater Technology News and Reviews belicht deze mobile app developer verschillende gadgets, technologieën, hardware en software op zijn geheel eigen manier. Ook geeft hij zijn visie op het laatste tech-nieuws, deelt hij handige how-to’s en tutorials, en post hij regelmatig reviews over de nieuwste (fijne!) randapparatuur en hardware.

 

5. Scott Hanselmann

Als medewerker van Microsoft heeft Scott Hanselmann altijd wel wat interessants te melden voor ons normale ICT-stervelingen. Niet alleen over .NET en software engineering, maar ook over handige tweaks & gadgets, en ook over zaken die totaal niets met ICT te maken hebben, zoals reisverhalen, bloggen en diabetes.

Hanselman’s blog bestaat al ruim 10 jaar en nog altijd post hij één of twee keer per week een nieuwe update. Grote plus: je merkt dat de beste man ooit ambities had om carrière te maken in stand-up comedy; zijn schrijfstijl is erg vermakelijk.

 

6. Joel on Software

Ondanks de wat Middeleeuwse lay-out is Joel on Software al sinds 2000 een veel geprezen blog onder ICT’ers. Joel Spolsky is vooral bekend als de oprichter van StackExchange (met als grootste community StackOverflow), maar hij heeft ook projectmanagementsoftware Trello helpen opzetten en is jarenlang medewerker bij Microsoft geweest.

Hoewel het schrijven van nieuwe blogs niet Joel’s grootste prioriteit lijkt te zijn op het moment (de laatste post stamt uit januari 2015), barst het blog van handige artikelen, toegespitst op verschillende rollen binnen de ICT. Of je dus beginnende of gevorderde developer bent, een softwaredesigner, recruiter, CEO, productmanager of dat je net een startup begonnen bent; Joel knows what’s what.

 

7. Coding Horror

Van de andere oprichter van StackExchange, Jeff Atwood, komt blogsite Coding Horror. Al meer dan 10 jaar houdt Jeff hier zijn ideeën bij over de technische kant en de menselijke kant van software programmeren. Want, zo zegt Atwood, ‘Software development bestuderen heeft geen enkele zin als je niet ook de menselijke kant van het verhaal belicht: je moet de mensen áchter de code ook bestuderen.’

Hoewel de posts niet heel frequent zijn (ongeveer 1x per maand), zitten er vaak pareltjes van blogartikelen tussen en heeft Jeff met zijn tientallen jaren programmeerervaring uiteraard veel kennis van zaken. Volgen dus!

 

8. Kate Russell - Interesting things from the world of Tech

Je zou zeggen dat de ICT een mannenwereld is, maar Kate Russell bewijst absoluut het tegenovergestelde. Deze Britse reporter schrijft al sinds 1995 over Tech, gaming en het internet en won in 2015 een UK Blog Award in de categorie Digital and Tech met haar blog vol interessante weetjes over de tech-wereld. Diepte-interviews, opiniestukken, handige tools, how-to’s, lifehacks en interessante gastblogs: Kate’s blog heeft het allemaal. 

 

9. Numrush

Natuurlijk moet er ook ruimte zijn voor een Nederlandstalige notering in onze lijst, naast al het Amerikaanse en Britse blog-geweld – en die notering gaat naar Numrush. Als je het laatste tech-nieuws het liefst in je moerstaal tot je neemt, dan is dit een interessant blog om te volgen. Trends, achtergronden en verhalen over technische innovatie: Numrush is erbij. 

 

 

 

DE NIEUWSTE ARTIKELEN IN JE INBOX ONTVANGEN?

  

MEEST GELEZEN:

Zo weet je dat je sollicitatiegesprek niet goed ging

 13 vreemdste vragen gesteld tijdens een sollicitatiegesprekZou jij deze vragen durven te stellen bij een sollicitatiegesprek?

5 sollicitatiegesprekadviezen die je hoe dan ook wilt lezen > Artikelen die je misschien ook interessant vindt

Dit zijn de POPULAIRSTE artikelen van 2015

Waarom jij nog steeds geen promotie hebt gemaakt (en hoe je dat wél voor elkaar krijgt)

Regio Amsterdam nog altijd het populairst onder ICT'ers

 

 

 
 
Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons