Home /
Blog /
Heeft jouw cv de juiste opmaak?

Heeft jouw cv de juiste opmaak?

woensdag 22 juli 2015

Curriculum

 


           

 

Het maken van een cv kan lastig zijn. Je kunt tegen allerlei obstakels aanlopen. Weet jij bijvoorbeeld hoe lang het ideale cv is? Welke werkervaringen en prestaties je wel of niet moet opnemen?  En wat andere punten zijn waaraan je cv moet voldoen? 

Vorige week heb je in onze post ‘Heb jij aan deze punten gedacht tijdens het samenstellen van je cv?’ 7 tips kunnen lezen om je verhaal  op de beste manier te vertellen. Deze week gaat onze checklist over de opmaak van je cv. Met welke lay-out krijgt je cv de meeste aandacht, en waar moet je allemaal op letten?

 


1. Houd het eenvoudig


Het basisprincipe voor een goed cv is: houd het eenvoudig. 

Gebruik een modern, schreefloos lettertype als Helvetica, Arial of Century Gothic. Zorg er bovendien voor dat je cv voor je toekomstige werkgever gemakkelijk leesbaar is. Dit doe je door te werken met een lettertypegrootte van tussen de 10 en 12. Gebruik ook voldoende witregels.

 


2. Onderscheid je van de rest, maar doe dit subtiel


Oké, het doel van een goede opmaak is hopelijk duidelijk: het vergroot de leesbaarheid van jouw cv. Maar dit betekent niet dat er helemaal geen ruimte is voor creativiteit. Infographics, video’s of presentaties op een cv dat veel grafische content bevat, kunnen je inderdaad onderscheiden van de rest. 

Ga wel bedachtzaam met al deze vormen van creativiteit om. Betrek bijvoorbeeld het bedrijf in je afweging om je cv aan te vullen met grafische content. Is het een groot en traditioneel bedrijf, dan is het misschien wijzer om qua design en opmaak geen ‘gekke’ dingen te doen. Aan de andere kant kunnen grafische toevoegingen weer erg nuttig zijn: bijvoorbeeld om het geheel wat kleurrijker te maken.

Wees je er wel van bewust dat wanneer je ervoor kiest om een kleurrijk en creatief cv te maken, je ook de tijd moet nemen om alles zo strak en perfect mogelijk eruit te laten zien. Houd het simpel als je geen tijd hebt (of niet de tijd wilt nemen) om de puntjes op de i te zetten.

 


3. Jouw contactinformatie moet een prominente plek innemen


Even voor de duidelijkheid: je hoeft echt niet meer je postadres in je cv op te nemen. Maar je telefoonnummer, je (professionele en niet je werkgerelateerde) e-mailadres en links naar bijvoorbeeld je LinkedIn- en Twitter-profiel moeten zeker worden opgenomen.

Je contactinformatie kun je het beste een prominente plek geven. Zodanig dat deze informatie in één oogopslag uit je cv valt te halen. Niets is namelijk zo irritant als tijd verspillen door het zoeken naar de juiste gegevens.

 


4. Je design van je cv moet 'scannen' mogelijk maken


Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord dat werkgevers weinig tijd besteden (en waarschijnlijk weinig tijd hebben) om je cv door te nemen. Jij kunt je toekomstige werkgever helpen door zoveel mogelijk informatie te presenteren, in zo weinig mogelijk tijd. Zorg dat je design daarom het ‘vluchtig doornemen’ faciliteert – zorg voor tussenkoppen.  

 


5. Een goed design te lastig? Roep de hulp in van een professional


Het kan zijn dat je moeite hebt om je cv een bepaald design te geven, terwijl je er wel van overtuigd bent dat het design dat je in je hoofd hebt noodzakelijk is om deze droombaan binnen te slepen. Dan is het wellicht een idee om de hulp in te roepen van een professional. Je hoeft niet gelijk aan een betaalde opdracht te denken. Ga je kennissenkring bijvoorbeeld eens bij langs en kijk of er mensen met grafische skills tussen zitten. Het is één van de belangrijkste documenten  voor je carrière, dus waarom zou je niet wat extra moeite doen voor een goede lay-out?
 

 

Het perfecte cv gecreëerd? Upload hem direct!


Ben je op zoek naar een nieuwe baan in de ICT en heb je alle bovenstaande tips opgevolgd? Dan heb je ongetwijfeld een killer cv gecreëerd. Nu wordt het tijd om je cv via de juiste kanalen te verspreiden!

Bonque helpt je hier graag bij. Upload jouw cv direct via onze site en ontdek wat Bonque voor jou kan doen in je zoektocht naar een nieuwe baan! 

 

 

 

 

 

 

DE NIEUWSTE ARTIKELEN IN JE INBOX ONTVANGEN?

  

MEEST GELEZEN:

Zou jij deze vragen durven te stellen bij een sollicitatiegesprek?

 13 vreemdste vragen gesteld tijdens een sollicitatiegesprekDe 25 grappigste antwoorden tijdens een sollicitatiegesprek

5 sollicitatiegesprekadviezen die je hoe dan ook wilt lezen > Artikelen die je misschien ook interessant vindt

Reageren op ICT vacatures? 5 fouten die je als sollicitant wilt voorkomen

5 tips voor de optimale weergaven van je technische vaardigheden in je cv

4x outside the box denken op weg naar een nieuwe baan

 

 

 
 
Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons