Home /
Blog /
Handige apps voor systeembeheerders

Handige apps voor systeembeheerders

woensdag 16 april 2014

Handige apps

Werk je als systeembeheerder? Dan behoor je de onderstaande apps in ieder geval op je mobiele device geïnstalleerd te hebben. Je zorgt er hiermee voor dat je iPhone, Android smartphone, tablet of iPad niet alleen een apparaat is om spellen op te spelen en op te surfen, maar je er ook daadwerkelijk praktisch gebruik van kunt maken. Zorg er als ICT-beheerder voor dat je de volgende apps downloadt en je ze zo snel mogelijk onder de knie krijgt.

iSSH voor SSH en VNC-clients

Zorg ervoor dat je iSSH downloadt, te verkrijgen voor de iPad. Het maakt het mogelijk om SSH en VNC clients te configureren. Daarnaast maak je gebruik van een simpel bookmark systeem, maar vooral diverse sneltoetsen voor functies die niet beschikbaar zijn via het ingebouwde toetsenbord. Met name dit laatste is interessant, aangezien je nu ineens Control, Alt en de Pijltjestoetsen aan kunt klikken. Daarnaast biedt de app ondersteuning voor gebaren en buffer scrolling. Het is een aantrekkelijke client, waar je op de iPad uitstekend gebruik van kunt maken. Je kunt er niet gemakkelijk een uitgebreide code in aanmaken, maar dankzij de speciale karakters die je kunt kiezen is het wel geschikt als mobiele toepassing voor een systeembeheerder.

iStat om te monitoren

Ben je op zoek naar een handige app voor je iPad, die het mogelijk maakt om goed te monitoren? Kijk dan eens naar iStat. Je zorgt er hiermee voor dat je een server-side component op Mac OS X, Linux, FreeBSD of Solaris kunt beheren. Je kunt onder andere informatie opvragen over de belasting en netwerk I/O. Presenteer de informatie aan de hand van grafieken, geheugengebruik en uptime, zodat je precies weet wat er gaande is. Bovendien heeft men iStat op een aantrekkelijke manier vormgegeven, waardoor het een van de onmisbare apps is voor systeembeheerders.

Teamviewer

Ten derde kun je op mobiele apparaten eigenlijk niet meer zonder Teamviewer, waarmee je de controle over kunt nemen over een desktopsysteem. Je zorgt er daarmee niet alleen voor dat je kunt klikken, scrollen en zoomen, maar je hebt ook een toetsenbord tot je beschikking en je kunt ervoor kiezen om de resolutie aan te passen. De communicatie vindt plaats via een beveiligde AES-256 bit verbinding, waardoor je er bovendien zeker van kunt zijn dat je hier veilig gebruik van kunt maken. De app werkt soepel en vloeiend, dus hier mag het je als systeembeheerder zeker niet aan ontbreken.

 

Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons