Home /
Blog /
Goede werksfeer grootste drijfveer voor ICT’er

Goede werksfeer grootste drijfveer voor ICT’er

donderdag 7 mei 2015

 

2

Voor ICT’ers zijn een goede werksfeer, affiniteit met het bedrijf en leuk onderling contact met collega’s belangrijke motivaties voor het aannemen van een nieuwe baan. Dit blijkt uit onderzoek van ICT vacaturesite Bonque onder ruim 613 ICT-specialisten. ICT’ers bevinden zich in de luxepositie dat zij hogere eisen kunnen stellen aan hun toekomstige baan dan werkzoekenden in andere branches. Daardoor is het voor deze doelgroep soms juist moeilijk om de baan te vinden die goed aansluit bij hun persoonlijke wensen. Naast een goed salaris zijn ICT’ers vooral op zoek naar een sfeer die 100% bij hen past.

Jelle Bongertman, Teamlead Business Development bij ICT vacaturesite Bonque, geeft aan dat ICT’ers graag op hun gevoel afgaan als het gaat om de keuze voor een bedrijf. “De ervaring leert dat het voor kandidaten zeer prettig is om al vanaf moment één te weten welk bedrijf vacatures open heeft staan of interesse in hen toont. Bij Bonque kunnen kandidaten direct aangeven of zij affiniteit hebben met het bedrijf en ontvangen bedrijven volledige cv’s van kandidaten die graag bij hen willen werken. Dit zorgt voor een snelle en efficiënte sollicitatieprocedure. Veel ICT’ers hebben een persoonlijk lijstje met bedrijven waar zij graag willen werken. Vaak hebben ze een voorkeur voor bedrijven die bekend staan om hun prettige werksfeer en secundaire arbeidsvoorwaarden.”


Vakbeurs als eerste kennismaking

Wil je in real life een impressie krijgen van grote en kleine spelers in jouw branche? Socializen met de toekomstige werkgever is ook een manier om jezelf als professional te presenteren. Vakbeurzen zijn daarom de perfecte plek om potentiële werkgevers tegen te komen. Je kunt vragen stellen aan de vertegenwoordigers van een interessant bedrijf en daarnaast kun je eenvoudig een eerste indruk krijgen van de bedrijfscultuur die er binnen de organisatie heerst. Bedrijven kunnen zich op vakbeurzen profileren als interessante werkgever en alvast een eerste indruk krijgen van geïnteresseerden.


ICTVakdag

De ICTVakdag is een goed voorbeeld van een beurs waar bedrijven en kandidaten met elkaar in contact komen. Deze vakbeurs, specifiek gericht op ICT’ers en ICT-gerelateerde bedrijven, zal dit jaar op 11 mei a.s. plaatsvinden. De beurs heeft ruim 100 exposantenunits, biedt verschillende seminars en zal naar verwachting ongeveer 2000 bezoekers trekken. Voor ICT’ers is het dus de ideale plek om te netwerken. Ook wij, ICT vacaturesite Bonque, zullen hier aanwezig zijn (Stand 13).

> Artikelen die je misschien ook interessant vindt

 

> Populaire artikelen

 

Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons