Home /
Blog /
Geld verdienen met ethical hacken

Geld verdienen met ethical hacken

maandag 16 juni 2014

Hacken


           

 

Wil je geld verdienen met ethical hacken? Diverse ondernemingen zijn tegenwoordig op zoek naar ethical hackers, of schrijven hacking contests uit waar je aan kunt deelnemen. Je gebruikt je vaardigheden als hacker om bepaalde problemen bloot te leggen, of aandacht te vragen voor risico’s die mensen lopen. Uiteraard werk je in dienst van een onderneming of instelling, maar tijdens het geld verdienen met ethical hacken heb je in principe de vrijheid om dat te doen waar je goed in bent. Je maakt de digitale wereld een stukje veiliger, door problemen aan te geven en alternatieven te bieden.

 

Awareness creëren

 

Je kunt onder andere geld verdienen met ethical hacken door awareness te creëren. Verschillende ondernemingen zijn zich goed bewust van de risico’s die er spelen, maar krijgen dat niet uitgelegd aan hun klanten of binnen de diverse lagen van het bedrijf. Je kunt dan overwaarde bieden met jouw hacking skills door aan te tonen wat er mogelijk is indien er niets aan de beveiliging gebeurt. Laat zien hoe gemakkelijk je gegevens van iemand kunt achterhalen, of hoe je in een bestaand systeem in kunt breken.

 

Fouten in de code opsporen

 

Daarnaast kun je geld verdienen met ethical hacken door specifiek op zoek te gaan naar fouten in een bepaalde code of in een bepaald beveiligingssysteem. Veel grote bedrijven schrijven tegenwoordig wedstrijden voor het ethical hacken uit, waarin je samen met andere hackers de kans krijgt om zo snel mogelijk door de beveiliging heen te breken. Het bedrijf wil deze informatie uiteraard graag gebruiken om na te gaan hoe het voor een betere beveiliging kan zorgen. Jij kunt je steentje bijdragen door de problemen in de beveiliging bloot te leggen en op deze manier met je vaardigheden voor meer inzicht bij het bedrijf te zorgen.

 

Motivatie voor ethical hacken

 

Je kunt tegenwoordig prima je geld verdienen als ethical hacker. Houd er echter rekening mee dat de motivatie bij de echte ethical hackers eigenlijk ergens anders vandaan zal komen. De echte fanatiekelingen die het beroep jarenlang volhouden, doen het vooral omdat ze het leuk vinden, omdat het voor hen een leuk tijdsverdrijf biedt. Daarnaast zijn er natuurlijk genoeg andere redenen waarom mensen ethical hacken leuk vinden: je kunt ethical hacken ook zien als een soort survival-spel of als een manier om hacking een wat socialere bezigheid te maken.

Je kunt dus een leuk zakcentje verdienen met ethical hacken, maar zorg er vooral voor dat je er plezier in hebt en je er voldoening uit kunt halen door steeds nieuwe technieken en vaardigheden aan te leren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DE NIEUWSTE ARTIKELEN IN JE INBOX ONTVANGEN?

  

MEEST GELEZEN:

De 13 vreemdste vragen gesteld tijdens een sollicitatiegesprek

 Maak jij deze fouten bij het kiezen van je LinkedIn profielfoto?Zo weet je dat je sollicitatiegesprek
niet goed ging

Originele cv's die niet op de stapel eindigen > Artikelen die je misschien ook interessant vindt

7 gratis online programmeercursussen voor deze zomer

Wie behoren tot 's werelds beste programmeurs? Hier zijn er 10!

5 simpele internet veiligheidstips

 

 

 
 
Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons