Home /
Blog /
Eerste hulp bij recruitment in de IT: wat zijn je opties?

Eerste hulp bij recruitment in de IT: wat zijn je opties?

donderdag 30 juni 2016

werving

  • Marieke Knippers

Werving

Weet je nog? In de beginfase van je bedrijf was nieuwe IT-professionals aannemen nog relatief gemakkelijk. Je kon altijd wel interessante kandidaten vinden binnen je eigen netwerk of kon rekenen op goede referrals via bestaande medewerkers. Maar naarmate je bedrijf groeit, wordt het verzamelen van de juiste kandidaten voor jouw vacatures lastiger. Je eigen netwerk is niet meer afdoende om aan de vraag te voldoen, en de concurrentie op de huidige markt is stevig, dus je moet nog snel en slim zijn ook. En dat terwijl de dagelijkse gang van zaken binnen je bedrijf ook meer aandacht van je vraagt, nu de zaken goed gaan. Je ziet door de bomen het bos niet meer: wordt het tijd om hulp in te schakelen en je werving uit te besteden aan een derde partij? 

De uren die je zelf in het sourcen, werven en selecteren van nieuwe medewerkers steekt, moeten zich wel uitbetalen in het resultaat dat je ermee oogst. Als je het idee hebt dat je compleet inefficiënt te werk gaat of je simpelweg geen resultaten boekt, is het in sommige gevallen kosteneffectiever om hulp in te roepen, in plaats van zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Nederland kent veel partijen die je kunnen helpen om de juiste mensen voor je bedrijf te winnen.
 

Maar waar begin je?

Juist door het grote aanbod dienstverleners in werving, selectie en recruitment zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Welke dienstverlening past bij jou, en wat is de beste besteding van je recruitmentbudget? Wat zijn de bekendste spelers in de markt en welke voor- en nadelen kleven er aan iedere hulplijn? Wij zetten je opties voor je op een rij: de focus ligt hierbij op het recruiten van vaste medewerkers (geen interim of detachering).
 

Infographic Bonque

Artikelen die je misschien ook interessant vindt

 
Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons