Home /
Blog /
Dit zijn de 3 nieuwe hoofdkantoren van Facebook, Apple en Google

Dit zijn de 3 nieuwe hoofdkantoren van Facebook, Apple en Google

dinsdag 9 juni 2015

 

 
 

 

Facebook, Apple en Google zijn de 3 grootste tech-bedrijven van de wereld. Zij horen een indrukwekkend hoofdkantoor te hebben. Deze tech-giganten denken daar net zo over.

Facebook heeft zijn gigantische kantoor inmiddels al betrokken. Apple is druk bezig met bouwen van een architectonisch hoogtepunt. Google kan natuurlijk niet achter blijven en heeft het ontwerp inmiddels naar buiten gebracht. Benieuwd naar deze indrukwekkende bouwwerken? Lees verder!


Facebook

Facebook zijn nieuwe stulpje bevindt zich in Menlo Park, California. Het kantoor is ontworpen door architect Frank Gehry. Het gebouw heeft een duizelingwekkende oppervlakte van 400.000 m². Facebook heeft met het gebouw een wereldrecord in handen. Facebook heeft namelijk de beschikking tot de grootste open werkvloer ter wereld.

Daarnaast is bijzonder dat er op het dak een park is gebouwd met 400 bomen. Zie hieronder wat een indrukwekkend bouwwerk dit is.

Facebook


Apple

Apple is zijn nieuwe hoofdkantoor aan het bouwen in Cupertino, Californië. Het gebouw is ontworpen door de bekende architect Norman Foster. Het gigantische kantoor is zo’n 850.000 m2 groot en biedt ruimte voor 13.000 werknemers.
Bijzonder is dat het gebouw qua energiebehoefte, zelfvoorzienend wordt. Zie het indrukwekkende gebouw hieronder.

Apple


Google

Google kan natuurlijk niet achterblijven. Zij zijn dan ook bezig met het bouwen van een mega hoofdkantoor. Het nieuwe kantoor zal gebouwd worden in Mountain View, California. Het ontwerp is gemaakt door de architecten Bjarke Ingels en Thomas Heatherwick.

Het is een herinrichting van de huidige campus. Waardoor er plek zal komen voor 30.000 werknemers. Het ontwerp is zeer transparant bestaande uit tentachtige constructies van glas en staal. Bekijk de plannen voor het hoofdkantoor hieronder!

Google

 

> Artikelen die je misschien ook interessant vindt

 

> Populaire artikelen

 

Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons