Home /
Blog /
Deze 6 ‘crazy’ creatieve cv’s zijn onnavolgbaar!

Deze 6 ‘crazy’ creatieve cv’s zijn onnavolgbaar!

maandag 28 september 2015

creatieve


           

Bij het maken van een cv blijven we vaak ‘inside the box’. We volgen meestal een bepaald standaardformat en hopen op het beste. Op zich niet per se slecht, natuurlijk. Maar voor het landen van je droombaan is er soms meer nodig.

Soms moet je namelijk ‘outside the box’ denken bij het maken van je cv. Als je het echt grondig aan wilt pakken, vergt het een hele hoop creativiteit en lef. Hieronder volgen 6 cv’s van personen die ontzettend creatief zijn geweest bij het maken van hun cv’s. 

 

1. Geniaal! Je cv vormgeven als productpagina van Amazon

Philippe Dubost, een webproductmanager, zocht in 2013 naar werk. Hij besloot zijn cv precies zo vorm te geven als een productpagina op Amazon.com. 

Philippe Dubost

Vergis je niet, dit is geen klusje voor op de zondagmiddag geweest. Het cv zit namelijk subliem in elkaar. Let bijvoorbeeld eens op de details. Naast het weergeven van zijn werkervaringen en prestaties, heeft hij namelijk ook zijn passies weten te verwerken in het cv. Dit deed hij onder de sectie: ‘frequently bought together.’ Daar zijn afbeeldingen van hardloopschoenen en vliegtickets te zien. Deze afbeeldingen symboliseren zijn passies voor reizen en hardlopen.

Dubost liet in het cv ook doorschemeren een behoorlijk sterk gevoel voor humor te hebben. Want het cv heeft, net als op Amazon.com, een customer-reviewsectie. Daar zijn naast waarderingen van 5 sterren, ook een aantal 1-sterwaarderingen met de label ‘ex-vriendin’ te vinden.

Nu is de vraag: Heeft Dubost met zijn cv werk weten te vinden? Dat heeft hij zeker! Niet lang na het versturen van het cv, werd Dubost uiteindelijk aangenomen bij Birchbox. Dubost, met een goed oog voor detail, kon na zijn aanname zijn cv niet onaangeroerd laten. Dus heeft hij zijn cv geüpdatet zodat het eruitziet als een product-niet-op-voorraadpagina van Amazon.com. Fantastisch!

Philippe Dubost

 

2. Je cv in een SlideShare. Al meer dan 165.000 keer bekeken!

De algemene stelregel over het aantal pagina’s in je cv is: Houd het bij 1 pagina. Ben Wong dacht daar echter anders over. Hij maakte zijn cv maar liefst 16 pagina’s lang. Niet onbelangrijk: hij maakte zijn cv wel in de vorm van een SlideShare! Dit curriculum vitae ging viral en is al meer dan 165.000 keer bekeken. 

 

Wat Ben’s cv leuk maakt is dat het cv erg prettig leest, doordat het zo luchtig is vormgegeven. Dit is knap, want het vakgebied waarin Wong zich begeeft, de opleidingen die hij heeft genoten en zijn werkgeschiedenis zijn bepaald niet luchtig te noemen. Vooral het plaatje van de StarTrek-kapitein Jean-Luc Picard is daarom bijvoorbeeld een erg grappig detail.  

 

3. Wie zegt dat je van je cv geen videospel kan maken?

In plaats van een cv lezen, geeft Robby Leonardi je de mogelijkheid om zijn cv te spelen

Robby

Je rent met het poppetje door allerlei levels. Elke level vertegenwoordigt een afzonderlijke paragraaf in het leven van Robby. Zo vind je zijn werkervaringen en prestaties terug in het cv. Het cv of spel, hoe je het maar wilt noemen, is bovendien erg avontuurlijk. Zo ga je een stuk onder water om vervolgens met een luchtballon te zien welke prestaties Leonardi heeft behaald. Niet alleen verrassend, ook gewoon nog eens leuk om te spelen dus!

 

4. Jezelf 'verkopen' op Ebay

Om aangenomen te worden betekent het vaak dat je jezelf als het ware moet verkopen aan bedrijven. In 2011 draaide Joshua Butler het spelletje om. Dit deed hij door zichzelf op hilarische wijze aan te bieden op Ebay. De ultieme verkooptechniek!

Ebay

Deze tactiek heeft Butler geen windeieren gelegd. Zijn ludieke actie leverde hem namelijk 3 aanbiedingen op. Uiteindelijk ging hij aan de slag bij BGC Partners.  

 

5. Een video-cv van 6 seconden op Vine

Dawn Siff creëerde een te grappig Vine-cv van 6 seconden. Het ultieme platform daarvoor was natuurlijk Vine, het ‘up-and-coming’ social network dat met videobestanden werkt.

Waarom koos ze voor een video van 6 seconden? Omdat uit onderzoek bleek dat recruiters gemiddeld slechts 6 seconden besteden aan het bekijken van een cv.

Wat grappig is, is dat Siff zichzelf op Vine ‘Idea Machine’ noemt. Daar valt, door het bedenken van een Vine-cv, natuurlijk geen speld tussen te krijgen.

Ook Siff heeft door dit cv werk gevonden. Ze werd aangenomen bij The Economist en werkt nu bij DigitasLBi.

 

6. Speciaal voor de nieuwsgierige werkgever.. Een cv-fotoalbum op Facebook

Dat werkgevers en recruiters je Facebook bekijken, weten we allemaal. “Waarom zou je hier dan niet op inspelen?,” dacht Brandon Kleinman

Brandon

Wanneer je aan dit soort creatieve ondernemingen begint, moet de uitvoering perfect zijn. Kleinman lijkt dit als geen ander te weten. Waar blijkt dit uit?

Ten eerste blijkt dit uit de grappige hoverteksten die verschijnen wanneer je met de muis over het plaatje ‘hovert.’ Waaronder deze: “Click the Underlined Words. It’s fun!”

Ten tweede staat het fotoalbum vol luchtige en grappige teksten. 

Brandon

Ten derde geeft Kleinman zijn werkervaringen ijzersterk weer. Dit doet hij door zijn prestaties uit te drukken in cijfers. Zo is het voor een werkgever glashelder wat de meerwaarde van Kleinman is. 

Brandon

 

Wat kun je leren van deze creatieve cv's?

In deze post vind je 6 ongelofelijk originele cv’s. Wat hebben de 6 makers van deze cv’s met elkaar gemeen? Zij zijn er zich allemaal van bewust dat om een droombaan te krijgen, net dat beetje extra nodig is.

Met die overtuiging is een topbaan bij een leuke werkgever binnen handbereik. Wij van Bonque.nl snappen als geen ander dat om jou aan je droombaan te helpen, net dat beetje extra nodig is. Wees slim en laat ons je begeleiden in je zoektocht naar die leuke nieuwe uitdaging. Dus ben je werkzaam in de ICT en toe aan een nieuwe start? Laat dan hier je cv achter!

 

 

 

DE NIEUWSTE ARTIKELEN IN JE INBOX ONTVANGEN?

  

MEEST GELEZEN:

De 13 vreemdste vragen gesteld tijdens een sollicitatiegesprek

 Maak jij deze fouten bij het kiezen van je LinkedIn profielfoto?Zo weet je dat je sollicitatiegesprek
niet goed ging

Originele cv's die niet op de stapel eindigen > Artikelen die je misschien ook interessant vindt

20 cv-blunders die te grappig zijn voor woorden!

De 10 foutste cv's ooit!

Een bloedeerlijk cv: zou jij het aandurven?

 

 

 
 
Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons