Home /
Blog /
De 10 meest succesvolle tech specialisten

De 10 meest succesvolle tech specialisten

dinsdag 17 maart 2015

 

2

Wie zijn de 10 meest succesvolle tech specialisten ter wereld? Bonque, de ict vacaturesite, geeft je 10 tech specialisten met het grootste vermogen ter wereld. (Met dank aan Bloomberg). 

 

10. Michael Dell | $17,5 miljard

Michael Dell is oprichter en CEO van Dell. Dell is de derde grootste computer hardware fabrikant van de wereld. Met een vermogen van 17,5 miljard dollar staat Michael op de 10e plek. En dan te bedenken dat hij Dell, in 1984, op 19 jarige leeftijd oprichtte door al zijn geld dat hij op dat moment had te investeren. Namelijk 1.000 dollar. 

9. Azim Hasim Premji | $17.9 miljard

Azim Hasim Premji is groot aandeelhouder, met 56%, van Wipro Limited. Wipro begon in de tech sector als een groot producent van minicomputers. Dit deed Wipro in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Sentinel Computer Corporation. Nu richt het bedrijf zich met name op software. Premji zijn vermogen bedraagt 17,9 miljard dollar, waarmee hij op de 9e plek in de top 10 rijkste tech specialisten ter wereld staat. Premji beheert ook zijn eigen private equity fonds genaamd PremjiInvest ter grootte van 1 miljard dollar. 

8. Steve Ballmer | $20,2 miljard

Steve Ballmer was tot 2014 CEO van Microsoft. Met een gigantisch vermogen van 20,2 miljard dollar bekleedt hij de 8e plaats in de top 10 rijkste tech specialisten ter wereld. Ballmer kocht na zijn aftreden in 2014 de basketbal club, de Los Angeles Clippers. Hij deed hiertoe op 29 mei 2014 een bod van 2 miljard dollar. Officieel werd hij 12 augustus eigenaar van de LA Clippers.  

7. Sergey Brin | $30,4 miljard

Sergey Brin is een van de oprichters van Google Inc. En met een gigantisch vermogen van 30,4 miljard dollar staat hij op de 7e plaats in de top 10 tech specialisten met het meeste vermogen. Hij ontwierp de technologie achter de zoekmachine met Larry Page, die hij in 1995 ontmoette. 

6. Larry Page | $30,8 miljard

Hij werd net al genoemd en uiteraard kan Larry Page in de top 10 tech specialisten met het meeste vermogen niet ontbreken. Zoals gezegd ontwikkelde Page samen met Sergey Brin, Google. Tegenwoordig is hij Chief Executive Officer bij Google. Dit stokje nam hij in 2011 over van Eric Schmidt.
Page is o.a. de uitvinder van PageRank. Dit was Google’s meest bekende zoekresultaten ranking algoritme.
Page is een entrepeneur bij uitstek. Hij is een van de drijvende krachten achter Google X. Naast zijn werkzaamheden bij Google is hij ook investeerder in Tesla Motors

5. Jack Ma | $34,7 miljard

Jack Ma is de oprichter van Alibaba Group. Ma heeft de Chinese nationaliteit en mag zichzelf de rijkste Chinees noemen. Alibaba Group beheert allerlei succesvolle internet ondernemingen en e-commerce websites.
Met een vermogen van 34,7 miljard dollar staat Ma op de 5e plaats in de top 10 rijkste tech specialisten ter wereld.

4. Jeff Bezos | $35 miljard

Jeff Bezos richtte in 1994 Amazon.com op. Amazon.com is een van de grootste online retailers. Amazon.com is nog steeds een voorbeeld van hoe je als onderneming het beste je internet sales kan inrichten. Bezos wordt geroemd vanwege zijn ondernemerschap. Zijn oog voor detail is onnavolgbaar. Bovendien is hij een echte entrepeneur. Zo richtte hij in 2000 het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Blue Origin op. Sinds augustus 2013 is hij eigenaar van The Washington Post, die hij voor 250 miljoen dollar kocht. En met een vermogen van 35 miljard dollar staat hij op de 4e plaats in onze top 10 rijkste tech specialisten ter wereld. 

3. Mark Zuckerberg | $35,1 miljard

Uiteraard kennen we Zuckerberg als de oprichter van Facebook. Op dit moment is hij CEO van Facebook. Zuckerberg heeft naast zijn werkzaamheden bij Facebook vele nevenactiviteiten en blijft zichzelf allerlei vaardigheden aanleren. Zo studeert hij Mandarijn. En niet zonder succes, want in 2014 gaf hij een Q&A aan Chinese studenten in het Chinees. Bill Gates roemt zijn ondernemerschap en werklust. Zuckerberg staat met een vermogen van 35,1 miljard dollar op de derde plaats. 

2. Larry Ellison | $47,3 miljard

Ellison is de oprichter van Oracle Corporations. Een van de belangrijkste producten van Oracle was de Oracle database. In 2010 kocht Oracle, Sun Microsystems. Sindsdien heeft Oracle de zeggenschap over de MySQL open source database.
Op 18 september 2014 kondigde Ellison zijn aftreden aan.
Een grote hobby van Ellison is vliegen. Zo bezat hij een Gulfstream V. En bezit hij tenminste 2 militaire vliegtuigen.
Met een astronomisch vermogen van 47,3 miljard dollar staat Ellison op de 2e plaats in onze top 10 rijkste tech specialisten.

1. Bill Gates | $85,7 miljard

De absolute nummer 1 is Bill Gates met een vermogen van 85,7 miljard dollar. De oprichter van Microsoft is bovendien de rijkste persoon ter wereld. Alleen Carlos Slim en Warren Buffet komen bij Gates in de buurt en zij wisselen hem nog weleens af als rijkste persoon ter wereld.
Naast zijn werkzaamheden bij Microsoft beheert Gates, Cascade Investments LLC. Een investeringsmaatschappij die in allerlei ondernemingen investeert. Interessant is ook het door hem opgerichte TerraPower. Dit bedrijf ontwerpt nucleaire reactoren.

Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons