Home /
Blog /
Coderen kan je leren – ook met weinig tijd en geld

Coderen kan je leren – ook met weinig tijd en geld

dinsdag 13 januari 2015

coderen


           

Coderen is tegenwoordig een veel gevraagde vaardigheid binnen de ICT-branche. Kan je nog niet programmeren, dan is het in de huidige arbeidsmarkt toch een waardevolle investering om deze skills alsnog aan je cv toe te kunnen voegen. Zelfs de Amerikaanse president Obama leert coderen, dus ook voor jou zijn er eigenlijk geen excuusjes meer om het leren programmeren nog langer uit te stellen. Een fulltime opleiding is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar dat neemt niet weg dat ook jij kan leren coderen!

Misschien heb je niet de financiële middelen om weer naar school te gaan, wil je liever tijd doorbrengen met je familie en vrienden, of besteed jij je vrije tijd liever aan hobby’s. Leren hoeft tegenwoordig echter helemaal niet duur meer te zijn, en studeren kan natuurlijk helemaal in je eigen tempo. Er zijn op het internet vele mogelijkheden om je skills uit te breiden zonder een grote zak geld mee te hoeven nemen. Maar waar begin je, en hoe kies je een manier van studeren die jou past? Hieronder volgen een aantal manieren waarop jij de basisprincipes van het coderen onder de knie zou kunnen krijgen. 

 

Online cursussen en tutorials


Online is er tegenwoordig overal wel een tutorial voor te vinden. YouTube is hierin uiteraard een veelgebruikt medium. Naast dit soort losse tutorials zijn er vele sites te vinden waarop je vaardigheden kan aanleren door middel van een soort online cursus. Uiteraard verschillen deze cursussen in niveau, en zal je voor de uitgebreidere cursussen altijd met een kleine bijdrage over de brug moeten komen. Dit staat natuurlijk nog steeds in schril contrast met de kosten voor een complete opleiding.

Wil je jezelf de basics van het programmeren aanleren, dan zijn Dash en Codecademy zijn twee voorbeelden van gratis opties waarbij je echt stap voor stap leert te coderen. Er zijn uiteraard ook uitgebreidere cursussen te vinden zoalsW3schools of Lynda. Oftewel: je kan het bij de basis laten of je kan je echt gaan specialiseren. 

 

Kennis opdoen via online communities


Een andere handige manier om kennis te vergaren is door online te gaan netwerken en dit soort sites en informatie met je kennissenkring te delen. Er zijn zelfs complete communities te vinden waarbinnen je tal van lijsten en andere mogelijkheden vindt om online je kennis te vergroten. Het is sowieso handig om dit soort communities bij de hand te houden als je zelfstandig gaat studeren: je stuit in een leerproces altijd wel op vragen. Als je actief deelneemt aan de community, kan je zelf ook hulp krijgen en zo van elkaar leren.

 

Toch weer naar school?


Wil je dieper op de materie ingaan en heb je wat geld te besteden? Buiten online mogelijkheden zijn er ook genoeg ‘gewone’ cursussen waarin je in een verkorte periode kan leren programmeren. Het is even een tijdsinvestering, maar dan is het resultaat er vaak ook naar. Instituten als Eduvision bieden verschillende cursussen, opleidingen en trainingen aan, maar ook het ROC biedt een aantal opleidingen op het gebied van programmeren. 

Via deze leerwegen zal je niet altijd direct een expert worden, maar leer je wel stap voor stap de basisvaardigheden binnen programmeren en webdesign. Een waardevolle toevoeging aan ieder cv! Daarnaast kan je zelf bepalen hoe ver jij in de materie duikt en heb jij de uitbreiding van je skills volledig zelf in de hand. Wanneer ga jij beginnen?

 

 

 

 

 

DE NIEUWSTE ARTIKELEN IN JE INBOX ONTVANGEN?

  

MEEST GELEZEN:

Zo weet je dat je sollicitatiegesprek niet goed ging

 13 vreemdste vragen gesteld tijdens een sollicitatiegesprekZou jij deze vragen durven te stellen bij een sollicitatiegesprek?

5 sollicitatiegesprekadviezen die je hoe dan ook wilt lezen > Artikelen die je misschien ook interessant vindt

Hoe houd jij je tech-kennis op peil? 9 blogs die je als ICT'er wilt volgen

Wat zijn de ICT-functies waar je als starter het meest mee kan verdienen?

7 gratis online programmeercursussen voor deze zomer

 

 

 
 
Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons