Home /
Blog /
Check jij ook minstens 1x per uur je telefoon?

Check jij ook minstens 1x per uur je telefoon?

dinsdag 16 juni 2015

Check je telefoon


           

Bekijk jij je Facebook ook minimaal één keer in het uur? Of begin je pas met werken als je al je berichten op WhatsApp hebt gelezen? Zit je net iets te vaak je favoriete nieuwssites te checken? Bekijk dan eens de slideshows in dit artikel.

Het zal je verbazen hoe schadelijk technologische afleidingen zijn voor je performance. Het zal je ook verbazen hoe gemakkelijk je er iets aan kunt doen!

 

Omdat we steeds meer worden blootgesteld aan allerlei technologische afleidingen – zoals onze telefoon, het web, zakelijke en privé e-mails, online shoppen– doen we steeds meer activiteiten tegelijk. Je mail checken en tegelijk de vragen van je collega beantwoorden zijn allang geen uitzondering meer. Je WhatsApp, Facebook en je zakelijke mail tegelijkertijd bekijken is dagelijkse kost.


Why not?

De gevolgen hiervan? We verspillen veel tijd, we onthouden slechter, we zijn minder geconcentreerd en veel minder productief. En nog veel erger: het kost ons ontzettend veel energie. Psychologen noemen dit cognitieve overbelasting.

Hoe complexer de taak, hoe schadelijker afleidingen zijn. Zo sprak ik een tester, die door onderbrekingen (zoals een e-mail van collega’s of een inkomend telefoontje) helemaal vergat wat hij nou aan het testen was. “Dan herhaal ik vaak wat ik allang heb gedaan. Dit overkomt me vaak.”

Ook developers worstelen weleens met dit probleem. “Wanneer je geconcentreerd aan het programmeren bent en er gebeurt iets dat je uit je ‘werksfeer’ haalt, dan is dit funest. Vooral wanneer je complexe problemen aan het oplossen bent. Je wordt onderbroken en je focus is weer even totaal op iets anders. Dan kom je weer terug bij waar je mee bezig was en besef je dat je gemoedstoestand totaal anders is. Je zit niet meer in de flow. En het kost heel veel energie om jezelf weer te ‘reframen’ en het klusje te klaren.”


Snel je concentratieniveau verhogen

Gelukkig kun je digitale afleidingen heel eenvoudig beperken. In de onderstaande slideshow zul je zien dat je in 3 gemakkelijk te nemen stappen, je concentratieniveau kunt verhogen. Door bewust deze 3 stappen in je werkende leven te implementeren, controleer jij afleidingen en niet andersom. 

Nu zijn we ons als ICT vacaturesite bewust dat je soms niet onder het gebruik van technologie uit kan. Het werken met meerdere technologieën is in de 21e eeuw gewoon part of the deal


Gebruik daarnaast digitale tools

‘Je telefoon wegleggen? Dat is gemakkelijk gezegd, maar ik heb dat ding gewoon nodig!’ Geen probleem, dit snappen wij ook. Bekijk daarom de onderstaande slideshow eens. Je zult zien dat door het gebruik van handige online tools, jij allerlei stromen van info gemakkelijk kunt controleren. Jouw tijd is kostbaar. Verspil daarom zo weinig mogelijk tijd aan totaal nutteloze informatie!

 Vind je dit artikel interessant? Lees dan ook eens dit artikel met daarin 6 tips voor een super productieve werkdag!

 

 

DE NIEUWSTE ARTIKELEN IN JE INBOX ONTVANGEN?

  

MEEST GELEZEN:

Zou jij deze vragen durven te stellen bij een sollicitatiegesprek?

 13 vreemdste vragen gesteld tijdens een sollicitatiegesprekDe 25 grappigste antwoorden tijdens een sollicitatiegesprek

5 sollicitatiegesprekadviezen die je hoe dan ook wilt lezen > Artikelen die je misschien ook interessant vindt

10 awesome tips om je LinkedIn-profiel te optimaliseren

Een dagje thuiswerken en toch productief zijn?

Verbetering van je productiviteit? - Gebruik triage

 

 

 
 
Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons