Home /
Blog /
Buzzword bingo: gebruik jij deze nietszeggende termen in je cv of LinkedIn-profiel?

Buzzword bingo: gebruik jij deze nietszeggende termen in je cv of LinkedIn-profiel?

zondag 28 februari 2016

buzzword bingo


           

Oké, we weten het, het is moeilijk. Er is maar weinig zo lastig als je persoonlijke eigenschappen, kwaliteiten en talenten omschrijven. Zeker als het ook nog in originele termen moet, die je echt onderscheiden van de rest. Maar er is een aantal termen dat anno 2016 écht niet meer kan. Heb jij één van deze buzzwords in je profiel of op je cv staan? Rode streep erdoor!

Ieder jaar stelt LinkedIn een ranglijst samen met de meest voorkomende lege termen (zogenaamde buzzwords) binnen dit sociale netwerk. Ze doen dit ieder jaar op 21 januari, omdat dit al jaren dé dag van het jaar is waarop de meeste mensen hun LinkedIn-profiel gaan bijschaven. Niet geheel toevallig valt deze dag altijd een paar dagen na de notoire ‘Blue Monday’ – zo ook dit jaar. Richard George van LinkedIn licht toe waarom 21 januari zo’n belangrijke dag is:

“Dit is de dag van het jaar dat duizenden ambitieuze werknemers hun goede voornemens voor het nieuwe jaar in de praktijk gaan brengen en gaan nadenken over een volgende carrièrestap.”

Helaas wordt er bij het bijschaven van dat LinkedIn-profiel dus nog altijd veel gebruik gemaakt van woorden die weinig inhoud hebben, en die maar weinig zeggen over de persoon in kwestie. Wat zijn de meest ‘misbruikte’ lege termen van dit moment?

 

Top 10 meest gebruikte buzzwords op LinkedIn - 2016

 1. Creatief
 2. Gedreven
 3. Strategisch
 4. Verantwoordelijk
 5. Gepassioneerd
 6. Gemotiveerd
 7. Gespecialiseerd
 8. Expert
 9. Enthousiast
 10. Analytisch

LinkedIn top 10 buzzwords 2016


Ben jij ook zo lekker middelmatig?

Het ergste aan het gebruik van buzzwords is: je onderscheidt jezelf er totaal niet mee van je concullega’s in jouw vakgebied. Door precies dezelfde woorden te gebruiken als ‘de rest’, geef je eigenlijk aan dat je nergens in excelleert. En dat is niet wat recruiters en hiring professionals willen zien!

Pak het vanaf nu dus anders aan en gebruik deze tips om jezelf pakkender te omschrijven:

 • Vraag eens aan anderen (collega’s, oud-collega’s, vrienden, familie) in welke termen zij jou zouden omschrijven en gebruik deze termen in je LinkedIn-profiel en cv.

 • Omschrijf jezelf en je talenten/werkervaringen aan de hand van de STARR-methode: Situatie, Taak, Resultaat, Reflectie. Geef voorbeelden en blijf hierbij zo concreet mogelijk.

 • Gebruik alleen termen die jij zelf in het dagelijks leven ook zou gebruiken.

 

buzzwords

 

 

 

 

 

DE NIEUWSTE ARTIKELEN IN JE INBOX ONTVANGEN?

  

MEEST GELEZEN:

Zo weet je dat je sollicitatiegesprek niet goed ging

 13 vreemdste vragen gesteld tijdens een sollicitatiegesprekZou jij deze vragen durven te stellen bij een sollicitatiegesprek?

5 sollicitatiegesprekadviezen die je hoe dan ook wilt lezen > Artikelen die je misschien ook interessant vindt

Welk type werknemer ben jij? [INFOGRAPHIC]

Met deze skills krijg je in 2016 het snelst een nieuwe baan

Sla jij de plank volledig mis met je LinkedIn headline?

 

 

 
 
Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons