Home /
Blog /
Betalen om je vacature hoog in Google te krijgen – is dat een goed idee?

Betalen om je vacature hoog in Google te krijgen – is dat een goed idee?

woensdag 10 mei 2017

werving

  • Chris Zwart

Werving

Google is al bijna twee decennia hét medium voor het vinden van…alles, eigenlijk. Of je nu nieuwe schoenen nodig hebt, een inboedelverzekering wilt afsluiten of een bosje bloemen bij je oma wilt laten thuisbezorgen – Google brengt je op de goede plek. Maar hoe zit het met vacatures? Is het van belang dat jouw vacatures tevoorschijn komen tussen de zoekresultaten van Google, of kun je je beter op andere wervingskanalen richten?

Betaalde en onbetaalde zoekresultaten


Google is meer dan een bedrijf of een zoekmachine – het is een begrip geworden. ‘Googlen’ (of ‘googelen’) is anno 2017 een synoniem voor ‘informatie opzoeken op internet’. Uiteraard zijn er ook andere zoekmachines, maar hoor jij wel eens iemand over ‘Bingen’ of ‘Yahoo!-en’? 

Als je Google een zoekopdracht geeft, verschijnt er een pagina met zoekresultaten. Van die resultaten zijn er 10 ‘organisch’: er is niet voor betaald. De websites die op de eerste pagina van Google verschijnen, worden op basis van jouw zoektermen door Googles algoritmen eruit gepikt.


AdWords vacatures


AdWords: advertenties tussen zoekresultaten


Boven én onder de organische resultaten van Google Search staan advertenties. Deze advertenties verschillen qua uiterlijk tegenwoordig nog maar een klein beetje van de organisch gevonden websites, maar mensen klikken er vaker op – vooral de advertenties die bovenaan de pagina staan.

Omdat websites niet zomaar via de onbetaalde weg op de eerste pagina van Googles zoekresultaten belanden – en deze plek bijzonder waardevol is – gebruiken veel bedrijven de betaalde weg: Search Engine Advertising (SEA). Iedereen kan met behulp van Google AdWords advertenties maken en die vertoond laten worden aan Google-gebruikers.


AdWords vacatures

Adverteren met vacatures


Wereldwijd adverteren grote aantallen bedrijven en organisaties in elke denkbare sector via AdWords. Van loodgieters tot vliegmaatschappijen en van schoenenwinkels tot uitzendbureaus. Dat is niet voor niks: het is een ontzettend effectieve manier om je boodschap, dienst of product precies bij de juiste doelgroep te laten belanden.

Maar wacht, even terug – uitzendbureaus?

Inderdaad, je kunt niet alleen adverteren met producten of diensten, maar ook met vacatures – en daar hoef je geen uitzendbureau voor te zijn.

 

AdWords vacatures


Googlen naar een baan


Omdat vacatures op verschillende plekken te vinden zijn, is het voor een werkzoekende logisch om in eerste instantie Google te gebruiken. Voor jou als werkgever is het een uitgelezen kans om precies de kandidaten te bereiken die je zoekt.

Hoe werkt dat?

Via AdWords kun je relevante kandidaten bereiken voor een specialistische vacature. Daarnaast kun je het ook inzetten voor meer generieke vacatureadvertenties. Je kunt op die manier mensen naar je algemene vacaturepagina of werken-bij-website leiden.


AdWords vacatures

Je vacature op het juiste moment bij de juiste persoon


We zetten even op een rijtje waarom werven met behulp van AdWords een goed idee is:

  • Je kunt heel precies je doelgroep en regio bepalen.

  • Je kunt zelf kiezen op welke zoektermen je gevonden wilt worden.

  • Je bereikt je doelgroep exact op het moment dat deze naar vacatures zoekt.

  • Je kunt nauwkeurig de resultaten meten.

  • Je kunt op elk moment je advertenties aanpassen of stopzetten.

  • Je bepaalt zelf hoeveel geld je wilt uitgeven voor een kandidaat.

 

AdWords vacatures

Gebruik AdWords op de juiste manier


Het sterkste argument dat we kunnen geven voor het adverteren van je vacatures via Google? We doen het zelf ook. 

“AdWords is een perfect hulpmiddel, zolang je het op de juiste manier gebruikt”, vertelt Theo Pols, die het team Online recruitment marketing bij Bonque leidt. Hij adverteert met zijn team dagelijks vacatures via AdWords.

“Het unieke voordeel van adverteren in Google, in vergelijking met de onbetaalde weg, is dat je zelf nauwkeurig kunt bepalen wat iemand te zien krijgt, wie het te zien krijgt en wanneer hij of zij het te zien krijgt.”


AdWords vacatures

Te algemene zoekwoorden: je advertentie komt tevoorschijn bij irrelevante zoekopdrachten


De mogelijkheden van AdWords als wervingskanaal


De details over het opzetten van een AdWords-campagne zullen we in dit artikel niet uitgebreid aan bod laten komen. Wel willen we je kort vertellen wat je moet weten over de mogelijkheden van AdWords, zodat je kunt overwegen het te gaan gebruiken als wervingskanaal.


Specialistische of generieke vacatures


Als je bedrijf in de omgeving van Utrecht zit en je op zoek bent naar een goede .NET-developer, kun je met AdWords je vacature precies aan de mensen tonen die in dit profiel passen. Als je je advertentie goed inricht, kun je iemand die in Google [.net developer vacature utrecht] intypt rechtstreeks naar jouw vacature leiden.

Door meer generieke advertenties te maken, met algemenere zoekwoorden, zorg je ervoor dat meer mensen – soms ook bij toeval – op jouw website terecht komen. Door tevoorschijn te komen in Google zorg je er voor dat je bedrijf online beter zichtbaar is.


AdWords vacatures

Betalen per klik


Bij een AdWords-advertentie betaal je per klik. Letterlijk. Op het moment dat iemand op je advertentie klikt, rekent Google een bepaald bedrag af.

Hoe hoog dat bedrag is? Dat hangt af van hoe specifiek of generiek je vacature is, welke zoekwoorden je selecteert en hoeveel concurrentie je hebt. Voor een specialistische ICT-vacature kun je uitgaan van zo’n 2 à 3 euro per klik. Voor een meer generieke advertentie liggen de kosten eerder rond de 4 à 5 euro per klik.

Ter vergelijking: Centraal Beheer of FBTO betaalt minstens 20 euro per klik, als het met een autoverzekering adverteert. Een lokale loodgieter is algauw 10 euro kwijt, wanneer iemand op zijn advertentie klikt.

Meestal geldt: hoe algemener de advertentie, hoe meer concurrentie je hebt en hoe hoger het bedrag is dat je per klik betaalt.


AdWords vacatures

Kies je eigen budget


Je kunt met AdWords zelf instellen hoe hoog het bedrag dat je uitgeeft, mag oplopen – zowel per klik als per dag. Je kunt daarnaast op elk moment je budget verhogen of verlagen, advertenties aanpassen en nieuwe campagnes opstarten.

Je betaalt pas wanneer iemand op je advertentie klikt en je bepaalt zelf welk bedrag je hieraan maximaal wilt uitgeven. Zo ben je nooit een fortuin kwijt.

Heb je de specialist gevonden die je zocht? Dan kun je de advertentie direct deactiveren.


AdWords vacatures

Inzicht dankzij statistieken


Door je AdWords-account te koppelen aan Google Analytics kun je nauwkeurig bijhouden wie wanneer op welke advertentie klikt. Daarnaast heb je op deze manier toegang tot talloze andere interessante statistieken.

Als je de resultaten van je advertentie bijhoudt, kun je deze optimaal laten presteren. Even uitvogelen hoe Analytics werkt (misschien ken je het al) en je hebt een eenvoudig en handig hulpmiddel bij de hand. Zo kun je campagnes optimaliseren en steeds gerichter kandidaten bereiken.

5 praktische tips van Theo Pols, teamlead Online recruitment marketing bij Bonque

1 Bepaal goed wat je doelstelling is wanneer je met een vacature gaat adverteren. Wil je zoveel mogelijk zichtbaarheid of wil je specifieke profielen aantrekken en kandidaten direct laten solliciteren? Stem je advertentie hierop af.

2 Zorg ervoor dat je advertentie bovenaan de pagina komt te staan in Google. Maar: de nummer-1-positie is niet heilig. Ook als je op plaats 2 of 3 staat, wordt je vacature gezien. Deze posities zijn minder duur en absoluut rendabel.

3 Als je besluit je advertentie generiek te maken, zorg er dan voor dat je wel de juiste regio kiest. Je hebt er niets aan als een ICT’er uit Tilburg op je advertentie klikt terwijl je bedrijf in Heerenveen zit – en je betaalt er wel voor.

4 Wees relevant: bedenk hoe je doelgroep zoekt en gebruik zo de juiste zoekwoorden. Mensen zoeken bijvoorbeeld meer op ‘developer’ dan op ‘ontwikkelaar’. Voeg daarnaast synoniemen toe om je bereik te vergroten. Vermijd dat je advertentie tevoorschijn komt bij te algemene zoektermen als ‘vacature’. Dit scheelt je een hoop geld.

5 Laat degene die op je advertentie klikt altijd uitkomen op de juiste landingspagina: de plek waar de vacature staat. Stuur iemand niet naar je homepagina. Zorg er daarnaast voor dat je vacaturetekst de zoekwoorden bevat die je ook in je advertentie hebt geselecteerd. Zo verhoog je de kwaliteit van je advertentie én de kwaliteit van de sollicitanten.


AdWords vacatures

Werven via AdWords: een goed idee voor jouw organisatie?


Vraag je jezelf af of jouw bedrijf AdWords zou moeten inzetten? We willen vooropstellen dat het niet dé ultieme manier is om nieuwe specialisten te vinden. Het is ook niet het ei van Columbus. Maar: als je ICT-vacatures hebt die moeilijk in te vullen zijn of een zeer specifiek profiel hebben, is adverteren via Google absoluut het overwegen waard.

Adverteren via Google is niet de meest goedkope, maar wel een van de meest efficiënte manieren om je vacatures gericht onder de aandacht te brengen en een aantal geschikte kandidaten op gesprek te krijgen.

De (soms bijzonder specialistische) vacatures die we bij Bonque voor onze klanten invullen, adverteren we via AdWords – het is één van de wervingskanalen die we inzetten. En het werkt: we bereiken zo kandidaten die we via andere kanalen niet hadden bereikt.

Vertel het trouwens maar niet verder, straks hebben we geen klanten meer over.

Artikelen die je waarschijnlijk ook interessant vindt

 
Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons