Home /
Blog /
7 gratis online programmeercursussen voor deze zomer

7 gratis online programmeercursussen voor deze zomer

vrijdag 7 augustus 2015

 

programmeren

           


De zomer is alweer ruim een maand onderweg. Tijd om een klein beetje achterover te leunen en te ontspannen. Heb je een baan? Dan ervaar je misschien een iets mindere werkdruk. En ben je werkzoekend? Misschien heeft het zoeken naar een job dan iets minder prioriteit. De zon schijnt immers, terrasjes wachten je op, koude alcoholische drankjes staan voor je klaar… Kortom: het leven lacht je toe. 

 

Aan de andere kant biedt de gegeven tijd je ook mogelijkheden om je te ontwikkelen. Heb je je bijvoorbeeld altijd al eens willen oriënteren op andere specialismen binnen de ICT? Heb je altijd al een bepaalde skill willen toevoegen aan je cv? Dan zijn online cursussen echt iets voor jou.

Hieronder volgen 7 top online cursussen. Wees gerust, ze kosten je geen zeeën van tijd. De meeste cursussen zijn te doen met wekelijks een paar uur van je aandacht. Bovendien zijn de cursussen ook nog eens gratis. Engels kunnen is een must.

 

1. Introductie Computerwetenschappen, aangeboden door Harvard University

In de lente van 2014 stond deze cursus nog genoteerd als de meest populaire ‘on-campus’ cursus aan Harvard University. In deze cursus leer je hoe je in algoritmes moet denken en hoe je programmeerproblemen efficiënt kunt oplossen. Daarnaast leent deze cursus zich uitstekend om bekend te raken met talen als CSS, HTML en PHP. 

Moeilijkheidsgraad:        Beginner
Tijdsinvestering:            180 uur

 

2. Introductie programmeren in Java, aangeboden door MIT OpenCourseWare

Altijd al software willen ontwikkelen van hoge kwaliteit? Software die echte problemen kan oplossen? Dan is deze cursus echt wat voor jou. Enige programmeerervaring is voor deze cursus wel een must. Ook als je geen ervaring hebt, maar toch ontzettend gemotiveerd bent, moet deze cursus geen probleem zijn. De cursus wordt aangeboden door MIT OpenCourseWare. MIT OpenCourseWare is een initiatief van het Massachusetts Institute of Technology (MIT). MIT OpenCourseWare biedt veel educatieve materialen van de Bachelor- en Masteropleidingen, gegeven aan MIT, online aan. Gedeeltelijk gratis en openlijk beschikbaar voor iedereen.

Moeilijkheidsgraad:        Gemiddeld
Tijdsinvestering:              16 uur

 

3. Programmeren voor iedereen (Python), aangeboden door de University of Michigan, Coursera

Geen moeilijke ingewikkelde wiskundige vraagstukken. Dit is een cursus voor iedereen met gemiddelde computerervaring. Altijd al de basis van het programmeren willen leren? Bekijk dan deze cursus eens. Deze cursus wordt aangeboden door de Universiteit van Michigan, via Coursera.org. 

Moeilijkheidsgraad:        Beginner
Tijdsinvestering:              20-40 uur

 

4. General Assembly, aangeboden door Dash

Op de site Dash kun je op een hele toegankelijke wijze bekend raken met HTML, CSS en JavaScript. Dash doet dit door je een stapsgewijze introductie aan te bieden in het creëren van een website. Waarom is Dash zo toegankelijk? Het mooie aan Dash is dat je in het gebruikersgedeelte direct de output van je code kunt zien in realtime.  

Moeilijkheidsgraad:        Beginner
Tijdsinvestering:              8-12 uur

 

5. Introductie in C en C++, aangeboden door MIT OpenCourseWare

Deze cursus duurt 4 weken. Het is een korte en bondige introductie van programmeren in C en C++. Het is ook een fijne cursus als je je kennis van C en C++ wilt bijschaven. De cursus is fijn omdat de inhoud voor iedereen te behappen is. Zo zul je door de cursus de nodige achtergrond kennis van C en C++ verkrijgen, maar zullen ook dingen als memory management, pointers en object-oriented programming worden behandeld.  

Moeilijkheidsgraad:        Beginner
Tijdsinvestering:              16 uur

 

6. HTML en CSS, aangeboden door Codeacademy

In deze interactieve cursus leer je hoe je websites kunt maken met HTML en CSS. Codeacademy is een megagrote community. Met meer dan 4,5 miljoen gebruikers heb je genoeg mogelijkheden voor feedback en discussie. Voor deze cursus heb je geen webdevelopmentervaring nodig.  

Moeilijkheidsgraad:        Beginner
Tijdsinvestering:              7 uur

 

7. iPhone-apps maken, aangeboden door Udemy

Altijd al nieuwsgierig geweest wat het maken van een iPhone-app precies inhoudt? Met deze cursus kun je nog voor het einde van de dag een app aanbieden aan de App Store. Udemy is een soort marktplaats voor online cursussen. Het is een bron voor ontzettend veel cursussen met betrekking op allerlei vakgebieden. 

Moeilijkheidsgraad:        Beginner
Tijdsinvestering:              5 uur

 

 

 

DE NIEUWSTE ARTIKELEN IN JE INBOX ONTVANGEN?

  

MEEST GELEZEN:

De 13 vreemdste vragen gesteld tijdens een sollicitatiegesprek

 Maak jij deze fouten bij het kiezen van je LinkedIn profielfoto?Zo weet je dat je sollicitatiegesprek
niet goed ging

Originele cv's die niet op de stapel eindigen > Artikelen die je misschien ook interessant vindt

Wie behoren tot 's werelds beste programmeurs? Hier zijn er 10!

Ken jij deze 10 awesome programmeerquotes al?

In welke landen krijg je als programmeurs het beste salaris?

 

 

 
 
Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons