Home /
Blog /
6 simpele lifehacks om fitter te blijven op kantoor

6 simpele lifehacks om fitter te blijven op kantoor

donderdag 25 juni 2015

fit


           

Het leven op kantoor is voor velen onder ons een dagelijkse realiteit. Je zit de hele dag op je bureaustoel en de enige beweging die je krijgt, zijn je tripjes naar het toilet en naar de koffiemachine. Bij lange na niet genoeg beweging voor een gezonde levensstijl. Door te weinig beweging loop je meer risico op diabetes, een hoge bloeddruk en op klachten door stress. Dus: tijd voor meer activiteit op de werkvloer! Maar hoe plan je dat in in je al zo volle werkdag? Wij bedachten 6 simpele lifehacks voor je, die het gemakkelijker maken om beweging in je werkroutine te incorporeren.Any time is a good time to get fit! 

 

1. Neem de trap

Okee, we weten het: het is een inkopper. Maar zeg eens eerlijk: neem je op dit moment vaker de lift, of vaker de trap? Als je een zware ochtend hebt, lonkt het liftknopje vaak en zwicht je toch weer. Maar als je de trap neemt, krijg je meer beweging en voel je je uiteindelijk fitter. Met een kwartiertje traplopen per week verbrand je al snel zo’n 150 kcal. Is toch weer de equivalent van een klein zakje chips!


2. Met de auto? Parkeer hem zo ver mogelijk van de ingang

Als je in dezelfde stad woont, is het sowieso gezonder om met de fiets te gaan. Maar als je dan toch echt met de auto moet (bijvoorbeeld omdat je meer dan 20 km van je werk woont), zorg er dan voor dat je je auto niet pal voor de ingang parkeert. Pak de parkeerplaats die het verst weg ligt, of nog beter: parkeer je auto een paar parkeerterreinen verder, of in een wijk verderop. Alle meters die je te voet maakt, tellen mee!3. Haal zelf koffie

We weten dat het vreselijk verleidelijk is om ‘ja’ te zeggen als een collega toch koffie gaat halen. Je kunt echter ook even meelopen naar de koffiemachine en zelf je koffie ophalen. Niet alleen socialer, het geeft je ook even een adempauze van je werk én je krijgt de kans om je benen te strekken; wedden dat je enigszins opgefrist weer op je plek gaat zitten?4. Vergader staand

Het is al vrij gebruikelijk bij ICT-bedrijven die werken met de scrum-methode: staand vergaderen. Niet voor niets wordt het nu ook populair binnen andere bedrijven, want er zitten nu eenmaal veel voordelen aan staand vergaderen.

Niet alleen worden er sneller besluiten genomen, in stand-up meetings is iedereen veel alerter en denkt iedereen creatiever. De communicatie verloopt vaak soepeler, omdat er meer aandacht en ruimte is voor non-verbale communicatie. Je hoeft je bovendien nooit meer zorgen te maken over het reserveren van een vergaderruimte: een stand-up meeting houd je gewoon op je kantoor, bij het koffiezetapparaat of in de gang.5. Loop even langs in plaats van te bellen of mailen

Veel kantoortijgers hebben de neiging om al hun communicatie via de mail of via de telefoon te laten verlopen. Maar ja – dat betekent wel dat je de hele dag nauwelijks van je stoel komt. En daar wordt je lijf niet erg blij van. Vaak is het een kleine moeite om even naar je collega toe te lopen; en vaak verbetert het de communicatie tussen twee collega’s ook nog eens. De perfecte manier om je beweging te krijgen én de band met je collega’s te verbeteren!

En vereist je baan dat je aan je bureau of telefoon gekluisterd blijft? Ook dan zijn er vele manieren om tijdens je werk wat beweging te krijgen. Onze vrienden van de Washington Post geven je een aantal slimme oefeningen die je naast je bureau zou kunnen doen. En ja, je collega’s zullen eerst wat vreemd opkijken, maar dit negeer je natuurlijk gewoon, of je maakt er een grapje van. Wie weet gaan ze wel met je mee doen!6. Ga lunchwandelen

Het is hip, het is gezond: lunchwandelen is dé trend  van 2015. De frisse buitenlucht doet een mens echt goed en in een half uurtje kun je flink wat meters maken, als je wil. Leg een paraplu klaar voor als het regent; dan kun je iedere middag zelfs in Nederland een lunchwandeling maken. Je kunt zelfs je boterhammen on the go opeten of onderweg vast dat ene overleg met je collega’s houden. Dankzij mobiele devices is even wat opzoeken onderweg tegenwoordig ook geen probleem meer. 

 

 

 

 

 

 

DE NIEUWSTE ARTIKELEN IN JE INBOX ONTVANGEN?

  

MEEST GELEZEN:

Zo weet je dat je sollicitatiegesprek niet goed ging

 13 vreemdste vragen gesteld tijdens een sollicitatiegesprekZou jij deze vragen durven te stellen bij een sollicitatiegesprek?

5 sollicitatiegesprekadviezen die je hoe dan ook wilt lezen > Artikelen die je misschien ook interessant vindt

Een dagje thuiswerken en toch productief zijn?

RSI verleden tijd? Think again!

7 tips om productief te blijven op een warme dag

 

 

 
 
Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons