Home /
Blog /
5 tips om je social media profiel een boost te geven

5 tips om je social media profiel een boost te geven

dinsdag 24 februari 2015

 

2Je digitale profiel is belangrijk bij het solliciteren. Naast het hebben van een goed cv en motivatiebrief, is je social media voetprint even belangrijk. Als een werkgever een stapel aan sollicitaties binnen krijgt, of een recruiter zoekt naar een potentiële kandidaat voor een vacature, worden zij altijd gescreend op social media. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan hoe je je presenteert op social media. Waar moet je op letten? Wij van Bonque hebben vijf tips voor je samengesteld. 

 

1. Screen jezelf

Hoe ziet jouw profiel er online eigenlijk uit? Typ je naam regelmatig in op Google en analyseer welke zoekresultaten Google over jou genereert. Komen er zoekresultaten omhoog waarmee je liever niet geassocieerd wilt worden, neem dan contact op met Google of met de webmaster van de webpagina. 

2. Filter je foto's

Het onderscheid tussen zakelijk en privé is niet groot op social media. Foto’s met jou als feestbeest stralen weinig professionaliteit uit. Zoek je een nieuwe baan, of wil je graag gevonden worden, zorg er dan voor dat je profielfoto’s professionaliteit uitstralen.

3. Schrijf een bio

Stem jouw profiel af op de functie die jij ambieert en zorg ervoor dat dit duidelijk wordt voor anderen. Schrijf een korte biografie en plaats deze op je verschillende social media accounts. Zo is het voor iedereen zichtbaar wat je specialisatie is en welke ervaring je hebt. Denk daarnaast aan wat je wilt uitstralen. Je wilt geen wanhoop uitstralen. Teksten als: ‘ik zoek met spoed een nieuwe baan’, zijn niet bevorderlijk. 

4. Verander je privé instellingen

Wil je je privéleven en je carrière helemaal gescheiden houden, kun je ervoor kiezen om je Facebook of Twitter profielen af te schermen. Je kunt bijvoorbeeld je naam veranderen op Facebook. Soms kunnen oude foto’s nog wel zichtbaar zijn in je zoekresultaten. Wil je wel gevonden worden, maar wil je niet dat je gehele Facebook profiel zichtbaar is, wijzig dan je instellingen naar privé. Een nette profielfoto kun je altijd de status ‘openbaar’ geven. 

5. Update je LinkedIn account

Houd je LinkedIn account up-to-date. Voeg je werkervaringen en je behaalde certificaten of diploma’s op tijd toe. Daarnaast is het handig om in je verschillende accounts te refereren naar je andere social media accounts. Zo maak je het voor recruiters en werkgevers gemakkelijk om, online, een indruk van je te krijgen.
Naast de bovenstaande tips kan het geen kwaad om je eens te verdiepen in ‘personal branding’. Daar zijn vele boeken over geschreven. Zorg ervoor dat er bij online screening door werkgevers geen redenen zijn om je niet aan te nemen!

Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons