Home /
Blog /
5 redenen om Apple producten te kopen

5 redenen om Apple producten te kopen

dinsdag 1 juli 2014

Als het aankomt op het merk Apple zijn er twee duidelijke stromingen die het erg met elkaar oneens zijn. Aan de ene kant de mensen die zweren bij alles wat Apple is en aan de andere kant de mensen die het merk en haar producten verafschuwen. Dit artikel gaat een poging wagen om beide groepen nader tot elkaar te brengen door  de ‘Apple haters’ te laten zien wat het is dat de Apple fans zo enthousiast maakt. 


1. Het fijne design
Zelfs de meeste geharde Apple hater zal niet beweren dat de producten er niet goed uitzien. Het design dat Apple bij al haar producten hanteert is simpel, strak en van de beste materialen. Waar andere merken ervoor kiezen om plastic te gebruiken om kosten te besparen kiest Apple voor aluminium of glas om het product er zo goed mogelijk uit te laten zien.

2. De betrouwbaarheid en compabiliteit
Als er een eigenschap is die vaak genoemd wordt in het voordeel van Apple is het wel de betrouwbaarheid van de producten. De mankementen die komen kijken bij een normale PC zoals compatibiliteit vind je niet (of minder) bij de computers van Apple. De reden voor deze eigenschap is dat Apple de enige fabrikant is die haar producten maakt. Dit zorgt er voor dat alle componenten op elkaar afgestemd zijn en samen werken met de software die ook gemaakt wordt door het bedrijf zelf. Voor de PC en alle onderdelen die je zou kunnen combineren zijn er veel meer fabrikanten, dit kan zorgen voor verwarring en moeilijkheden met compatibiliteit.

3. Het gebruiksviendelijke en stabiele besturingssysteem
Hardware valt of staat met de software die erop draait; is de hardware briljant maar is het besturingssysteem ver benedenmaats, dan zullen veel mensen deze combinatie links laten liggen. Natuurlijk is er de mogelijkheid om een ander besturingssysteem te installeren maar dit is voor veel mensen een stap te ver. Gelukkig heeft Apple met haar OSX een besturingssysteem in handen dat vaak geprezen wordt om het gebruikersgemak en de stabiliteit. Waar Windows wel eens wil vastlopen of traag wil werken door updates, loopt OSX gewoon stabiel als altijd. De combinatie tussen hardware en software is in dit geval dus van uiterst hoog niveau, met applicaties als iCloud en Airdrop is de Apple computer uit de doos al een erg compleet product.

4. Apps eerder beschikbaar door de Appstore
De Appstore van Apple staat vol met applicaties voor haar producten, dit is op zich geen nieuws (grote concurrent Android heeft dit ook).
Wat echter anders is dan bij de concurrentie is dat nieuwe apps vaak eerder en soms zelfs alleen maar verschijnen in de Appstore van Apple. Apps als WhatsApp, Instagram en Angry Birds begonnen allemaal in de Appstore. De reden hiervoor is dat het minder tijd en geld kost om voor Apple producten apps te ontwikkelen. Ontwikkelaars hoeven bij Apple maar rekening te houden met een handje vol verschillende telefoons en tablets waar dit bij Android gaat om duizenden verschillende apparaten. Met veel verschillende versies van Android, procesoren en schermgroottes kost het ontwikkelaars simpelweg meer tijd en moeite om apps op elk Android apparaat werkende te krijgen.


5. Innovatie
Innovatie is een woord dat Apple typeert als bedrijf, vanaf de eerste iMac in 1998 tot de hedendaagse tijd heeft Apple altijd vooraan gestaan bij nieuwe ontwikkelingen. De iPod was in 2001 een revolutionair product, een mp3 speler die een mogelijkheid gaf om ongeveer 1000 liedjes mee te dragen was ongehoord voor die tijd. Het lijkt nog niet zo lang geleden maar zeven jaar geleden kwam Apple met de allereerste iPhone. De iPhone was het product dat de grote menigte kennis liet maken met het fenomeen ‘smartphone’, voor het eerst een echte computer in je broekzak waar je bijna net zoveel mee kon als met een gewone computer of laptop. Nog niet zo lang geleden kwam Apple met de eerste iPad, dit was misschien niet de eerste tablet computer die er bestond maar heeft er wel voor gezorgd dat tablets populair werden bij de grote massa. Er kan gezegd worden dat Apple niet de eerste in de markt zijn met deze producten maar ze zijn wel de eersten die het product kunnen vertalen naar de grote menigte. Apple weet producten op een dusdanige manier in de markt te zetten dat andere bedrijven geen keus hebben en moeten volgen.

Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons