Home /
Blog /
5 handige LinkedIn-opties

5 handige LinkedIn-opties

dinsdag 10 maart 2015

 LinkedIn is het grootste professionele social media netwerk ter wereld. Het heeft vele handige opties, waarmee je slimmer gebruik kunt maken van de mogelijkheden die het netwerk je biedt. Helaas is niet iedereen direct wegwijs in de vele handigheidjes die LinkedIn te bieden heeft. Wij van Bonque, de ICT vacaturesite, hebben daarom een aantal handige opties van LinkedIn voor je op een rij gezet. Het zijn gemakkelijk te maken aanpassingen, die je vindbaarheid vergroten en je daarmee helpen om het maximale uit je carrière te halen. 

 

1. Snel de URL van je profielpagina aanpassen

Wanneer je een profiel aanmaakt op LinkedIn, krijg je van LinkedIn standaard een ingewikkelde URL met allemaal cijfers en je eigen naam erin verwerkt. Het is mogelijk om de standaard URL van jouw profiel aan te passen naar een overzichtelijke URL met je eigen naam, zonder speciale tekens. Met een aangepaste URL word je een stuk makkelijker gevonden in Google. Het kost je maar een paar seconden om de URL aan te passen. Het groot voordeel van een gepersonaliseerde URL is dat het een stuk professioneler overkomt op je cv. Bovendien kun je de link nu ook eenvoudig op een visitekaartje printen. Let er bij het aanpassen wel op dat je nieuwe URL 5 tot 30 letters of cijfers bevat en juist geen spaties, symbolen of speciale tekens. 

Hoe kan ik mijn URL aanpassen?

1. Bovenaan de homepagina klik je op Profiel en vervolgens op Profiel bewerken.  
1

2. Klik onder je profielfoto op de URL-link: www.linkedin.com/in/uwnaam. Vervolgens verschijnt rechts op de pagina de URL van je openbare profiel, klik op het pen-symbool naast de URL om de URL te bewerken naar je eigen naam zonder cijfers en symbolen. 
2
3. Klik op opslaan.

 

2. Je LinkedIn-profiel in meerdere talen weergeven

LinkedIn biedt je de mogelijkheid om je profiel in meerdere talen weer te geven. Deze functie kent een aantal voordelen. Ten eerste krijgen internationale connecties jouw profiel direct in het Engels te zien en toon je je ook interessant voor de internationale markt. Daarnaast verschijn je vaker in de zoekresultaten van Google en LinkedIn zelf; dit komt omdat er vaak gezocht wordt op Engelse functietitels.

Hoe maak ik een profielpagina in een andere taal?

1. Klik onder je profielfoto op Profiel weergeven als en vervolgens op Een profiel in een andere taal maken
3

2. Kies vervolgens een taal en verander je naam als deze anders is in de gekozen taal. Vertaal je professionele kopregel zelf in de gekozen taal, dit gaat niet automatisch. Klik op profiel maken
4

 

 

3. Labels toevoegen aan je LinkedIn-connecties

Met behulp van LinkedIn-labels kun je je connecties indelen op basis van relevantie. Zo kun je je connecties indelen in groepen: bijvoorbeeld familie, (oud-)collega’s of leveranciers. Met deze groepen kun je via LinkedIn gericht berichten sturen. Deze berichten krijgen meer aandacht dan een rechtstreekse e-mail, omdat ze minder generiek zijn.

Hoe kan ik labels toevoegen binnen mijn LinkedIn?

1. Klik bovenaan de homepagina op Contacten.
5

2. Klik op de naam van de connectie waarbij jij tags wilt toevoegen of verwijderen. Klik op het kopje Labels bewerken in het venster rechts. 
6

3. Je kunt nu labels in- of uitschakelen door op de vakjes naast de namen van labels te klikken. Of je kunt zelf een nieuw label creëren. Klik op het '+'-teken om een label toe te voegen. 
8

4. Je profiel promoten met een LinkedIn-badge

Heb je een eigen website of weblog? Of heeft je werkgever een ‘Over ons’-pagina, waar ze meer vertellen over hun werknemers? Gebruik dan de LinkedIn-badge om je profiel meer aandacht te geven. Je kunt je profiel eenvoudig promoten door een badge toe te voegen aan je blog, online cv of website. 

1. Ga naar de bovenkant van je homepagina en klik op Profiel en vervolgens op Profiel bewerken.  
9

2. Klik op de URL onderaan om zo bij je openbare profiel te komen. 
10

3. Klik rechtsonder onder het kopje Badge voor uw openbare profiel op de button Badge voor uw openbare profiel maken
11

4. Je kunt kiezen uit twee badges. Heb je een keuze gemaakt, dan kun je de code kopiëren en plakken. 
12


5. Tijdelijk je activiteitenfeed uitzetten

Heb je al een tijdje LinkedIn en heb je eindelijk tijd om je profiel bij te werken met alle updates van het afgelopen jaar? Dan kun je ervoor kiezen om je connecties geen updates te sturen van alle aanvullingen die je doet. Zo voorkom je dat je felicitaties krijgt voor een ‘nieuwe’ functie waarvan het contract een half jaar geleden al is ingegaan, of voor een diploma dat je vorig jaar al hebt behaald.

Hoe zet ik activiteitsmeldingen uit?

1. Ga naar Privacy en instellingen.
13

2. Ga naar Uw activiteitsmeldingen in-/uitschakelen.

13

3. Vervolgens kun je het kopje Laat het mensen weten wanneer u uw profiel wijzigt, aanbevelingen doet of bedrijven volgt uitvinken en je wijzingen ongemerkt uitvoeren. 
14

 

Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons