Home /
Blog /
3 video's die iedere developer moet hebben gezien

3 video's die iedere developer moet hebben gezien

woensdag 27 mei 2015
 
 
 

video's voor developers Iedere developer kent het: zo´n dag waarop je je afvraagt waarom je ooit voor dit vak hebt gekozen. Zo'n dag waarop alles mislukt en de hele wereld tegen je lijkt te zijn. Je kunt maar geen oplossing vinden voor die rottige bug die je al nachten lang uit je slaap houdt, of je opdrachtgever wil vlák voor de oplevering van jouw magnum opus het toch allemaal anders zien. Inspiratie nodig? Een snelle reminder waarom je ook alweer developer bent geworden? Wij verzamelden 3 video's voor je die je weer trots zullen maken op je vak. Een instant pick-me-up voor programmeurs die er even doorheen zitten!

Steve Jobs zei het jaren geleden al in een interview: “Ik denk dat iedereen moet leren programmeren, omdat het je leert hoe je moet denken.” Het geeft aan hoe belangrijk en alomvattend programmeren eigenlijk is. Maar als je een rotdag hebt, moet je soms even terug naar de basis om jezelf te herinneren aan de originele motivatie die je had toen je begon met programmeren. Als een soort reboot. Doe dus even een stap terug, neem een momentje voor jezelf en leg je zorgen van vandaag even aan de kant. Deze video's laten je in ongeveer 20 minuten zien waarom software- en web development één van de leukste en belangrijkste beroepen ter wereld is.

 

1. Waarom iedereen zou moeten kunnen programmeren

Deze video is een ode aan de developer in de breedste zin van het woord. Weinig kinderen op de basisschool zullen spontaan zeggen dat ze programmeur willen worden, maar toch zijn er steeds meer programmeurs nodig in onze maatschappij. Tijd om uit te leggen waarom programmeren zo cool is. Omdat je alles wat je maar kan bedenken kunt bouwen, als je je er toe zet. Bekende gezichten als Bill Gates en Mark Zuckerberg leggen uit wat hun originele motivatie was om developer te worden. Een herinnering hoe bevoorrecht je bent als je al kunt programmeren, en een leuk inkijkje in de motiverende factoren voor inspirerende mede-programmeurs.


2. Een 14-jarige developer laat je zien wat echte motivatie is

Als je motivatie even ver te zoeken is, kijk dan naar dit filmpje van een jongetje met een bijna idiote liefde voor programmeren en neem een voorbeeld aan hem. Hij kent op 14-jarige leeftijd al een flink aantal programmeertalen en heeft tot nu toe al 15 apps geprogrammeerd. Allemaal zijn eigen initiatief. Hij programmeert niet alleen, hij snapt ook de schoonheid van korte, bondige code: “Goede code kan dezelfde schoonheid hebben als een gedicht”.

Santiago is het toonbeeld van intrinsieke motivatie: hij staat bijvoorbeeld iedere ochtend om 5.30 u op om nog een uurtje te programmeren voor hij naar school gaat. “Ik ben begonnen met programmeren omdat ik mensen wil helpen om dingen te bereiken die ze willen bereiken.” Hoe hij het volhoudt? Santiago zegt dat hij gewoon graag leert. “Ik vind leren leuk. Ik vind leren net zo belangrijk als eten. Ik zou doodgaan of me op z’n minst behoorlijk ellendig voelen als ik niet meer zou mogen bijleren.”

 

3. Peptalks van een succesvolle game developer en andere inspirators

Wat werkt er beter op een off-day dan een video tjokvol met inspirerende quotes?  Deze video herinnert je er in slechts 4 minuten aan dat je hard moet blijven werken aan je skills om  je talent ten volste in te kunnen zetten. Steek uren en uren in je werk en maak het perfect in jouw ogen, zodat je er met trots over kunt vertellen – net als de game developer in deze video. Blijf dingen maken; bedenk haalbare projecten, begin bij het begin, werk hard en maak ze af. Als het slecht is, kan je er alleen maar van leren. Het is nog niet te laat om die rock star developer te worden.

Nog steeds niet geïnspireerd aan het werk? Misschien wordt het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging op werkvlak. Bij Bonque, de ICT vacaturesite vind je regelmatig nieuwe vacatures, bijvoorbeeld op het gebied van webdevelopment en mobile development. Neem eens een kijkje op onze site! We helpen je graag aan een baan waarin jij 100% gemotiveerd aan het werk kunt.

 

> Artikelen die je misschien ook interessant vindt

 

> Populaire artikelen

 

Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons