Home /
Blog /
3 Tips om je carrière een boost te geven

3 Tips om je carrière een boost te geven

maandag 28 juli 2014Zit je vastgeroest in je huidige 9 tot 5 of wil je graag wat hogerop komen in het bedrijf waar je nu werkzaam bent? Er zijn een paar relatief eenvoudige stappen die je kan ondernemen om jouw carrière een boost te geven. Het begint allemaal met het stellen van doelen en een duidelijk visie op jouw toekomst. Er zijn bedrijven waar loopbaanbegeleiding goed geregeld is. Echter is het jouw carrière en is het aan te raden de touwtjes zelf in handen te houden, zodat je zelf je carrièrepad kan managen.

TIP 1: De proactieve benadering

Benader proactief jouw manager over je carrièredoelen en probeer hem of haar te betrekken bij het opstellen van een plan over de verdere ontwikkeling van jouw carrière. Het belangrijkste hierbij is dat je jouw manager  in dit proces weet te betrekken, zodat deze ook achter jouw doelen komt te staan en je hier ook verder bij wil helpen.

TIP 2: Onderzoek korte en lange termijn vereisten

Onderzoek de korte en lange termijn (functie)vereisten voor de door jou gewilde carrière. Als jouw doel is om een stapje (of grote stap!) hogerop te komen, is het belangrijk te weten wat je in deze nieuwe functie precies moet kunnen, weten en of je bepaalde ervaring moet hebben. Neem deze allen stapsgewijs op in jouw carrièreplan en onderscheid daarbij de korte van de lange termijn doelen.

TIP 3: Onderzoek de carrièremogelijkheden binnen jouw handbereik

Vergroot je kennis van carrièremogelijkheden binnen jouw bedrijf; vraag een informatief één-op-één gesprek aan met  succesvolle collega’s en managers. Het doel van deze korte gesprekken is om informatie te verzamelen om jou een beter beeld – en dus betere keuzes -  te geven over je verdere carrièrepad. Succesvolle mensen vertellen over het algemeen graag over hun succes en hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen.

 

 

 

Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons