Home /
Praktijkvoorbeeld Bolden

Praktijkvoorbeeld Bolden op Bonque

All-in Pakket | PHP, Front-end, Development Bolden

 

Finalist

Bolden is in 2010 opgericht door Alonzo Euphrosina en Saviem Jansen met het idee om hun develop- en designskills samen te voegen. In de loop der jaren is het bedrijf gegroeid tot negen medewerkers. De diverse groep klanten van Bolden, variërend van events, fashion/lifestyle tot corporates, is enorm meegegroeid met het bedrijf. “Het leuke aan die variatie van klanten, is dat elke sector weer een ander soort doelgroep heeft, waarvan we altijd weer een stukje kunnen meenemen  naar de volgende partij. We proberen daarmee altijd een stapje voor te zijn wat betreft hoe we de doelgroep voor onze klanten het beste kunnen bereiken,” aldus Alonzo.

De projecten die Bolden doet zijn steeds complexer geworden. In de loop der jaren zijn ze zich meer op e-commerce platform zoals OpenCart en Craft Commerce gaan focussen en ontwikkelen ze een maatwerk ERP SaaS. “Kenmerkend voor Bolden is dat we aan de ene kant heel technisch zijn en tegelijk heel creatief. Dankzij het creatieve deel en vanuit de digitale hoek waar wij specialist in zijn doen we ook steeds meer branding vraagstukken. Het gaat ontzettend goed met het bedrijf, we zijn in de fortuinlijke positie om te kunnen kiezen uit mooie samenwerkingen met leuke klanten.” 

Waarom Bonque?
Omdat Bolden zo’n uniek bedrijf is verkeren ze meestal in de luxepositie dat sollicitanten hen uit zichzelf benaderen. Een aantal specifieke vacatures is echter lastiger in te vullen. Daarom besloot Bolden om, ondanks hun terughoudendheid ten opzichte van recruitment, een samenwerking met Bonque aan te gaan. Dit heeft tot op heden al tot succesvolle resultaten geleid, Bonque heeft drie nieuwe collega’s mogen leveren.

“Een van onze nieuwe medewerkers had ook heel bewust gekozen om wel met Bonque samen te werken en niet met een werving & selectiebureau. De combinatie van de juiste timing vanuit onze kant en onze consultant Vinny die zijn werk gewoon echt goed doet, heeft geleid tot een succesvolle samenwerking met positieve resultaten,” aldus Saviem.

“Het interessante aan de constructie van Bonque is dat het in tegenstelling tot bij de traditionele recruitment niet draait om het salaris van de kandidaat, dus wordt er ook niet zomaar met mensen geschoven.

Werken bij Bolden?
Bolden heeft in negen maanden een enorme sprong gemaakt, waarbij de helft van het personeel er is bijgekomen. Bolden is heel creatief en er werken veel internationale collega’s. “We hebben een hekel aan overwerken want dat is niet effectief. We willen de verwachtingen van de klanten goed managen. Dit betekent niet dat we inflexibel zijn. Voor sommige developers zijn we misschien wel iets te flexibel. We proberen de juiste balans te vinden tussen structuur en flexibiliteit om ad hoc zaken op te lossen.”

Wat Bolden onderscheidt is dat alle medewerkers uitstekende communicatieve vaardigheden hebben, ook de technische collega’s. Terwijl de projectmanager alles soepel laat verlopen, is er altijd de mogelijkheid voor developers of klanten om onderling kort te schakelen. “Het is vaak lastig om goede developers te vinden die heel sociaal zijn en ook veel kennis hebben. Het team heeft ook een stem in wie er wordt aangenomen. We zoeken wel altijd mensen die beter zijn dan wijzelf.”

Bolden probeert op allerlei manieren echt een werkgever van de toekomst te zijn. Het nieuwe werken wordt steeds meer toegepast, Zo kun je twee weken per jaar volledig remote werken (vanaf je pre-vakantie bijvoorbeeld) en zijn er natuurlijk flexibele werktijden. “De mensen maken het bedrijf hartstikke bijzonder, iedereen heeft een goede klik met elkaar en probeert de ander te stimuleren. We lunchen altijd samen en gaan wel eens naar development- of designconferenties in binnen- of buitenland. Eigenlijk willen we alleen maar hele mooie en goeie projecten realiseren met een heel tof team.”

  

 

Recente Praktijkvoorbeeld Bolden

1 2 3 4 5
1 - 10 van 1682
Trifork Eindhoven

Do you wake up in the middle of the night for the latest technologies, developments and java updates? Or do you aspire to be part of the next generation of software gurus? Then there’s only one thing to do….Join our team today!

lees verder
Realworld Systems

Realworld Systems zoekt talentvolle, gedreven softwareontwikkelaars!

lees verder
Finalist Als afstudeerder binnen Finalist neem je een kijk in onze keuken van software ontwikkeling en ga je leren van heel ervaren software ontwikkelaars. lees verder
R2 Door de explosieve groei in aanvragen zijn wij per direct op zoek naar meerdere JBoss Specialisten! lees verder
PanCompany

Als Medior Java engineer ben je actief in uitdagende en vernieuwende projecten bij onze TOP 200 klanten in Nederland.

lees verder
Medior Software Ontwikkelaar bij Advitrae

Ben jij een .NET-developer die de lat graag hoog legt en het maximale uit zichzelf wil halen?

lees verder
TMNS

Do you have a clear affinity with IT and do you want to develop both professionally and personally? Choose one of the IT Traineeship tracks that TMNS has to offer for the best start for your TMNS career.

lees verder
Advisor ICT Solutions Wegens uitbreiding van het team is Advisor op zoek naar een software engineer. lees verder
vidaXL vidaXL is per direct op zoek naar een SAP FICO Consultant! lees verder
Avanade

Avanade is per direct op zoek naar een ervaren Business Intelligence Consultant!

lees verder
1 2 3 4 5
1 - 10 van 1682

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons