Home /
Blog

Blog

 
donderdag 5 januari 2017

werving

De afgelopen weken heb je op ons blog kunnen lezen op welke manier LinkedIn en Facebook je kunnen helpen bij het zoeken naar nieuwe medewerkers. Beide kanalen hebben hun eigen voor- en nadelen, zoals dat voor werven via social media in het algemeen geldt. Steeds meer organisaties zoeken hun toevlucht tot de diverse sociale netwerken. Vandaag het derde en laatste deel in onze serie ‘Werven via social media’: Twitter.

lees verder

 
donderdag 22 december 2016

werving

Gebruik jij social media in je wervingsproces? En als je dat doet, welke kanalen gebruik je dan? Social media geeft je de mogelijkheid om vacatures onder de aandacht te brengen bij actief én passief zoekenden. Daarnaast heb je een grote kans om jonge, hoog opgeleide, op technologie georiënteerde mensen te bereiken. Je kunt in korte tijd een groot bereik genereren en zo het recruitmentproces aanzienlijk versnellen. Vandaag het tweede deel uit onze serie ‘Werven via social media’: Facebook.

lees verder

 
dinsdag 13 december 2016

werving

Social media is nauwelijks nog weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook als het op werven aankomt, kun je niet meer om de verschillende kanalen heen. De komende tijd zullen we in een serie van 3 artikelen aandacht besteden aan het werven via social media. Vandaag deel 1: werven via LinkedIn. Hoe gebruik je LinkedIn zo efficiënt mogelijk? We zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rij.

lees verder

 
dinsdag 6 december 2016

trends & nieuws

Goede ICT’ers kunnen werken waar ze willen. Technologie en automatisering zijn niet meer weg te denken uit een moderne bedrijfsvoering. Als je als organisatie op zoek bent naar ICT-specialisten is bijna iedereen tegenwoordig je concurrent. En daar hoort ook ons leger bij. Defensie wapent zich tegen cyberaanvallen, die een steeds reëlere dreiging vormen. Hackers spelen hierbij een cruciale rol; de krijgsmacht is dan ook hard naar ze op zoek.

lees verder

 
dinsdag 29 november 2016

werkgeverszaken

De ICT-sector heeft te maken met razendsnelle ontwikkelingen: wat nu gangbaar is, kan over een jaar alweer achterhaald zijn. Dat geldt zowel voor de technologie als voor je bedrijfsstrategie en je werkwijze. Maar ook de manier waarop je met je personeel omgaat, evolueert. Een belangrijk element hierbij wordt gevormd door de afspraken die je met elke werknemer maakt. Wat moet je weten over de arbeidsovereenkomst van nu?

lees verder

 
donderdag 17 november 2016

Selectie

Je hebt vast weleens uit jezelf naar informatie gezocht om een probleem op te lossen. Nadat je het antwoord op de vraag had gevonden, vergat je het toen weer? Waarschijnlijk niet, omdat je je kennis op eigen initiatief en zonder begeleiding vergrootte: autodidactisch. Ook veel ICT’ers zijn autodidacten. Ze hebben, gemotiveerd door een natuurlijke interesse om te leren, hun expertise ontwikkeld. Het aantal zelfgeleerden stijgt en een academische achtergrond  wordt steeds minder gebruikt als (enige) graadmeter om de geschiktheid van ICT-professionals te beoordelen. Wat heeft een autodidact te bieden en waarom zou je er een aan je team toevoegen?

lees verder

 
dinsdag 15 november 2016

werknemersbehoud

Een willekeurige doordeweekse morgen, 8:30. Je bent zelf al een tijdje op kantoor. Eén voor één druppelen je developers binnen. Een deel zit al op zijn plek, van anderen weet je dat ze altijd nét op tijd of nét te laat komen. Je ICT-team is van grote waarde voor je organisatie; het zijn de raspaarden uit je stal. Maar vinden ze het eigenlijk nog wel leuk genoeg bij jouw bedrijf? En wat kun je doen om te zorgen dat je ICT’ers elke dag met een nog bredere glimlach binnenkomen? 5 bekende tech-bedrijven geven het goede voorbeeld.

lees verder

 
donderdag 10 november 2016

Trends & nieuws

Als HR-manager heb je geen gebrek aan uitdagingen die je moet overwinnen om succesvol te zijn. In een constant veranderende markt is het jouw taak om de juiste medewerkers aan te trekken, ze te behouden en beleidsmatige beslissingen vloeiend naar passende personeelsprocedures te vertalen. Hoe bepaal je wat je organisatie nodig heeft en hoe zet je jouw personeel zo effectief mogelijk in? De volgende 5 kenmerken die iedere goede HR-manager typeren, helpen je jouw strategische doelstellingen op de werkvloer te implementeren en de motivatie van je werknemers te optimaliseren.

lees verder

 
dinsdag 8 november 2016

employer branding

Als jij degene bent die binnen jullie bedrijf verantwoordelijk is voor het aantrekken van nieuwe werknemers, ken je de term employer branding inmiddels waarschijnlijk wel. Dikke kans zelfs dat je het gevoel hebt dat je ermee doodgegooid wordt. Het lijkt erop dat de reputatie en uitstraling van je bedrijf steeds belangrijker worden. Maar … employer branding – moet jij er nou ook iets mee of niet? En wat zou dan de beste en meest effectieve manier zijn om op korte termijn iets goeds op touw te zetten? We geven je 2 × 5 inspirerende voorbeelden.

lees verder

 
dinsdag 1 november 2016

selectie

Als je met veel moeite eindelijk een goede kandidaat voor je openstaande ICT-vacature gevonden lijkt te hebben, is je werk nog lang niet klaar. Iemand kan op papier erg geschikt lijken, maar pas tijdens een gesprek kom je er echt achter wat voor vlees je in de kuip hebt. Tenminste: als je de goede vragen stelt. Haal jij uit een sollicitatiegesprek alles wat je nodig hebt om je een goed beeld te kunnen vormen van de specialist tegenover je?

lees verder

 
Oudere berichten
 

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons

Archive: