Home /
Blog

Blog

 
dinsdag 28 februari 2017

trends & nieuws

We hebben op dit blog al meer dan eens aan bod laten komen hoe lastig het is om goede specialisten aan je organisatie toe te voegen. Een van onze uitgangspunten daarbij was dat deze mensen al een baan hebben, en daarom niet op zoek zijn naar iets anders. Onze partner Indeed publiceerde onlangs een onderzoek dat deze veronderstelling stevig van tafel veegt. De belangrijkste conclusie? De grote meerderheid van de beroepsbevolking staat wel degelijk open voor een nieuwe baan.

lees verder

 
dinsdag 14 februari 2017

werkgeverszaken

Als je je aangesproken voelt door de titel van dit artikel, ben je niet de enige. Je kunt zo een flink voetbalstadion vullen met CEO’s, bedrijfseigenaren, HR-managers en corporate recruiters die allemaal op zoek zijn naar goede ICT-specialisten – maar ze niet kunnen vinden. Waarom is het werven van ICT’ers met echte kwaliteit, die ook nog eens bij jouw organisatie passen, zo moeilijk?

lees verder

 
maandag 30 januari 2017

werving

Werven doen we allemaal. Of je nu een kleine start-up runt of een grote multinational: nieuw personeel ga je vroeg of laat nodig hebben. Soms als vervanging van vertrekkende werknemers, in andere gevallen om je team uit te breiden. Als het zover is, sta je voor de keuze op welke manier je gaat werven. De gangbare methodes slaan we in dit artikel even over. Wat zijn de gekste, origineelste en meest unieke wervingsstrategieën van de afgelopen tijd?

lees verder

 
donderdag 5 januari 2017

werving

De afgelopen weken heb je op ons blog kunnen lezen op welke manier LinkedIn en Facebook je kunnen helpen bij het zoeken naar nieuwe medewerkers. Beide kanalen hebben hun eigen voor- en nadelen, zoals dat voor werven via social media in het algemeen geldt. Steeds meer organisaties zoeken hun toevlucht tot de diverse sociale netwerken. Vandaag het derde en laatste deel in onze serie ‘Werven via social media’: Twitter.

lees verder

 
donderdag 22 december 2016

werving

Gebruik jij social media in je wervingsproces? En als je dat doet, welke kanalen gebruik je dan? Social media geeft je de mogelijkheid om vacatures onder de aandacht te brengen bij actief én passief zoekenden. Daarnaast heb je een grote kans om jonge, hoog opgeleide, op technologie georiënteerde mensen te bereiken. Je kunt in korte tijd een groot bereik genereren en zo het recruitmentproces aanzienlijk versnellen. Vandaag het tweede deel uit onze serie ‘Werven via social media’: Facebook.

lees verder

 
dinsdag 13 december 2016

werving

Social media is nauwelijks nog weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook als het op werven aankomt, kun je niet meer om de verschillende kanalen heen. De komende tijd zullen we in een serie van 3 artikelen aandacht besteden aan het werven via social media. Vandaag deel 1: werven via LinkedIn. Hoe gebruik je LinkedIn zo efficiënt mogelijk? We zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rij.

lees verder

 
dinsdag 6 december 2016

trends & nieuws

Goede ICT’ers kunnen werken waar ze willen. Technologie en automatisering zijn niet meer weg te denken uit een moderne bedrijfsvoering. Als je als organisatie op zoek bent naar ICT-specialisten is bijna iedereen tegenwoordig je concurrent. En daar hoort ook ons leger bij. Defensie wapent zich tegen cyberaanvallen, die een steeds reëlere dreiging vormen. Hackers spelen hierbij een cruciale rol; de krijgsmacht is dan ook hard naar ze op zoek.

lees verder

 
dinsdag 29 november 2016

werkgeverszaken

De ICT-sector heeft te maken met razendsnelle ontwikkelingen: wat nu gangbaar is, kan over een jaar alweer achterhaald zijn. Dat geldt zowel voor de technologie als voor je bedrijfsstrategie en je werkwijze. Maar ook de manier waarop je met je personeel omgaat, evolueert. Een belangrijk element hierbij wordt gevormd door de afspraken die je met elke werknemer maakt. Wat moet je weten over de arbeidsovereenkomst van nu?

lees verder

 
donderdag 17 november 2016

Selectie

Je hebt vast weleens uit jezelf naar informatie gezocht om een probleem op te lossen. Nadat je het antwoord op de vraag had gevonden, vergat je het toen weer? Waarschijnlijk niet, omdat je je kennis op eigen initiatief en zonder begeleiding vergrootte: autodidactisch. Ook veel ICT’ers zijn autodidacten. Ze hebben, gemotiveerd door een natuurlijke interesse om te leren, hun expertise ontwikkeld. Het aantal zelfgeleerden stijgt en een academische achtergrond  wordt steeds minder gebruikt als (enige) graadmeter om de geschiktheid van ICT-professionals te beoordelen. Wat heeft een autodidact te bieden en waarom zou je er een aan je team toevoegen?

lees verder

 
dinsdag 15 november 2016

werknemersbehoud

Een willekeurige doordeweekse morgen, 8:30. Je bent zelf al een tijdje op kantoor. Eén voor één druppelen je developers binnen. Een deel zit al op zijn plek, van anderen weet je dat ze altijd nét op tijd of nét te laat komen. Je ICT-team is van grote waarde voor je organisatie; het zijn de raspaarden uit je stal. Maar vinden ze het eigenlijk nog wel leuk genoeg bij jouw bedrijf? En wat kun je doen om te zorgen dat je ICT’ers elke dag met een nog bredere glimlach binnenkomen? 5 bekende tech-bedrijven geven het goede voorbeeld.

lees verder

 
Oudere berichten
 

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons

Archive: