Home /
Blog

Blog

 
dinsdag 18 oktober 2016

werving

Bij het schrijven van een vacaturetekst is er één onderdeel waar je zeker niet de mist mee in mag gaan: de titel. Het is de eerste, make-or-break indruk voor de kandidaat, waarmee hij of zij beslist of de vacature iets voor hem of haar is, of niet. Of de ideale kandidaat gaat doorklikken, is voor een belangrijk deel afhankelijk van jouw woordkeuze. Wat zet je juist wel, of juist niet in je vacaturetitel? Bonque helpt je op weg. 

lees verder

 
dinsdag 11 oktober 2016

trends & nieuws

Stel je voor: je wilt je huis laten uitbouwen door een vakman. Je hebt er ruimte voor én je hebt er geld voor. Alleen …  je kunt niemand vinden die het voor je kan doen. Hoe hard je ook zoekt. Dit is het gevoel dat bedrijven die ICT’ers zoeken, moeten hebben. De vraag naar goede ICT-specialisten wordt elk jaar weer een beetje groter, voor een deel omdat steeds meer bedrijven buiten de ICT-sector ook ICT’ers nodig hebben. ICT-werk heeft zich inmiddels genesteld in bijna elk hoekje van de arbeidsmarkt. In de Randstad is het tekort aan ICT-specialisten het meest nijpend, waarbij Amsterdam het epicentrum is. Maar: er gloort licht aan de horizon!

lees verder

 
maandag 3 oktober 2016

trends & nieuws

Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig op zoek is naar .NET-specialisten. Bij talloze bedrijven staat minstens één vacature open voor een .NET-developer. Dit was een van de dingen die ons opvielen toen we onderzoek deden voor ons recent verschenen whitepaper over de ICT-arbeidsmarkt. Voor wie goed is met .NET liggen de banen in 2016 voor het oprapen. Maar waarom zijn het juist .NET’ers die zo gewild zijn? Wat doen ze eigenlijk precies, en hoe vind je er eentje die geschikt is voor jouw bedrijf? Over een minuut of 5 weet je alles wat je moet weten.

lees verder

 
dinsdag 20 september 2016

werving

Het is zover: je mag een nieuwe medewerker aan gaan nemen voor jouw IT-afdeling. Je wervingscampagne is al gestart: er staat een vacature op jullie vacaturepagina, je hebt een aantal reacties gehad en je hebt zelfs al een paar kandidaten gesproken. Maar … de ideale kandidaat zat er nog niet tussen. Je wilt zeker nog een verschillende andere kandidaten spreken, voor je je beslissing gaat nemen. Hoe zorg je op zo’n moment voor meer aanwas van sollicitanten? En niet zomaar sollicitanten; sollicitanten die echt aansluiten bij jullie wensen? Hoe breng je jouw vacature onder de aandacht van topkandidaten, die open staan voor een nieuwe uitdaging?

lees verder

 
dinsdag 13 september 2016

werkgeverszaken

ICT’ers vind je niet alleen bij ICT-bedrijven. Ook in andere sectoren wordt steeds meer geautomatiseerd. Netwerken, databases, computersystemen - en elk zichzelf respecterend bedrijf heeft natuurlijk ook een eigen website. Een ICT-afdeling binnen je bedrijf, dat is weer een stap verder. Kleine bedrijven, start-ups of organisaties die simpelweg geen (financiële) ruimte hebben voor een ICT-afdeling, huren ICT’ers vaak in – door middel van detachering of op freelancebasis. Maar hoe ga je precies te werk als je besluit wél een eigen ICT-afdeling in je organisatie op te nemen? Deze 6 tips gaan je een eind op weg helpen.

lees verder

 
dinsdag 6 september 2016

trends & nieuws

Developers werken in een wereld vol Engelse termen. Developer is er zelf natuurlijk zo eentje. Sommige termen zijn moeilijk uit te leggen aan iemand die niet zo thuis is in die wereld, terwijl andere juist heel logisch zijn. In welke categorie de term framework valt, mag je zelf bepalen. Een framework is een kader van kant-en-klare softwarecomponenten waarbinnen applicaties en websites gebouwd kunnen worden. Het gebruik van een framework zorgt ervoor dat developers sneller kunnen werken, kunnen samenwerken en elkaar van tips kunnen voorzien. Tussen gebruikers van een framework is dan ook veel contact; dit mag je gerust een essentieel onderdeel van het principe noemen. We stellen je graag de 10 bij developers meest geliefde frameworks voor. 

lees verder

 
dinsdag 30 augustus 2016

werving

Eén van de hottest jobs van 2016 is ‘App Developer’. En dat is niet zo gek, want steeds meer mensen hebben één of meerdere mobiele devices in huis: alleen al in Nederland bezit bijvoorbeeld 80% van de bevolking een smartphone. De groei van het aantal smartphone- en tabletgebruikers vraagt om de doorlopende ontwikkeling van nieuwe apps en dus om veel, heel veel app-developers. Steeds meer bedrijven willen een eigen app laten ontwikkelen om extra service aan hun klanten aan te bieden. En daar zijn de juiste mensen voor nodig: mobile developers met een profiel dat past bij het type app dat het bedrijf wil gaan ontwikkelen. Wat moet je weten om de juiste keuzes te kunnen maken op het gebied van app development? Hoe neem je de mobile developer aan die qua skills precies aansluit bij jullie wensen? Bonque helpt je op weg.

lees verder

 
dinsdag 23 augustus 2016

trends & nieuws

Heb je wel eens van dichtbij meegekeken met een programmeur? Het is fascinerend om ze aan het werk te zien. Elk bedrijf heeft op zijn minst een paar IT’ers in dienst die werken met code. Maar wat doet een programmeur nou precies als hij met zijn vingers over zijn toetsenbord ratelt? Bij veel mensen is ‘eentjes en nulletjes’ het eerste wat ze te binnen schiet. Het palet aan tekens dat programmeurs op hun scherm toveren is toch echt heel wat kleurrijker. Ze maken voor het schrijven van programma’s gebruik van programmeertalen. Daar zijn er ontzettend veel van. Om je een beter beeld te geven van de wereld waarin de developers en programmeurs zich begeven, zetten we 8 van de meest gebruikte en gevraagde programmeertalen voor je op een rij.  

lees verder

 
dinsdag 16 augustus 2016

werkgeverszaken

Vakbeurzen ouderwets? IT’ers ontmoeten elkaar eigenlijk uitsluitend online? Niets is minder waar. Nederland kent een flink aantal goed bezochte events en vakbeurzen, specifiek gericht op vakmensen in de IT. Dit zijn nog altijd dé plekken waar IT’ers en bedrijven samenkomen om de laatste technologieën en ontwikkelingen in de IT met elkaar te delen. De ideale plek om te netwerken, maar ook om je product te promoten en jezelf te presenteren als bedrijf. En als werkgever! Want niet alleen kom je in contact met (potentiële) klanten en partners; ICT-beurzen zijn natuurlijk ook een zeer interessante plek om kandidaten te spreken die (eventueel in een later stadium) een goede aanwinst kunnen zijn voor je team. 

lees verder

 
dinsdag 9 augustus 2016

werving

In de huidige arbeidsmarkt is alleen een multidimensionale aanpak goed genoeg voor de werving van echte IT-toppers. Het werven via zo veel mogelijk kanalen draagt bij aan een zo divers mogelijke talentpool, wat weer zorgt voor een zo groot mogelijke kans op een succesvolle hire. Maar welke wervingskanalen kies je? Naast LinkedIn (79%) en de eigen recruitmentsite (68%) wordt referral recruitment door 61% van de recruitment professionals genoemd als het belangrijkste kanaal om nieuwe medewerkers te werven, zo lezen we in de Stand van Werven 2016

lees verder

 
Oudere berichten
 

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons

Archive: