Home /
Blog

Blog

 
dinsdag 29 november 2016

werkgeverszaken

De ICT-sector heeft te maken met razendsnelle ontwikkelingen: wat nu gangbaar is, kan over een jaar alweer achterhaald zijn. Dat geldt zowel voor de technologie als voor je bedrijfsstrategie en je werkwijze. Maar ook de manier waarop je met je personeel omgaat, evolueert. Een belangrijk element hierbij wordt gevormd door de afspraken die je met elke werknemer maakt. Wat moet je weten over de arbeidsovereenkomst van nu?

lees verder

 
donderdag 17 november 2016

Selectie

Je hebt vast weleens uit jezelf naar informatie gezocht om een probleem op te lossen. Nadat je het antwoord op de vraag had gevonden, vergat je het toen weer? Waarschijnlijk niet, omdat je je kennis op eigen initiatief en zonder begeleiding vergrootte: autodidactisch. Ook veel ICT’ers zijn autodidacten. Ze hebben, gemotiveerd door een natuurlijke interesse om te leren, hun expertise ontwikkeld. Het aantal zelfgeleerden stijgt en een academische achtergrond  wordt steeds minder gebruikt als (enige) graadmeter om de geschiktheid van ICT-professionals te beoordelen. Wat heeft een autodidact te bieden en waarom zou je er een aan je team toevoegen?

lees verder

 
dinsdag 15 november 2016

werknemersbehoud

Een willekeurige doordeweekse morgen, 8:30. Je bent zelf al een tijdje op kantoor. Eén voor één druppelen je developers binnen. Een deel zit al op zijn plek, van anderen weet je dat ze altijd nét op tijd of nét te laat komen. Je ICT-team is van grote waarde voor je organisatie; het zijn de raspaarden uit je stal. Maar vinden ze het eigenlijk nog wel leuk genoeg bij jouw bedrijf? En wat kun je doen om te zorgen dat je ICT’ers elke dag met een nog bredere glimlach binnenkomen? 5 bekende tech-bedrijven geven het goede voorbeeld.

lees verder

 
donderdag 10 november 2016

Trends & nieuws

Als HR-manager heb je geen gebrek aan uitdagingen die je moet overwinnen om succesvol te zijn. In een constant veranderende markt is het jouw taak om de juiste medewerkers aan te trekken, ze te behouden en beleidsmatige beslissingen vloeiend naar passende personeelsprocedures te vertalen. Hoe bepaal je wat je organisatie nodig heeft en hoe zet je jouw personeel zo effectief mogelijk in? De volgende 5 kenmerken die iedere goede HR-manager typeren, helpen je jouw strategische doelstellingen op de werkvloer te implementeren en de motivatie van je werknemers te optimaliseren.

lees verder

 
dinsdag 8 november 2016

employer branding

Als jij degene bent die binnen jullie bedrijf verantwoordelijk is voor het aantrekken van nieuwe werknemers, ken je de term employer branding inmiddels waarschijnlijk wel. Dikke kans zelfs dat je het gevoel hebt dat je ermee doodgegooid wordt. Het lijkt erop dat de reputatie en uitstraling van je bedrijf steeds belangrijker worden. Maar … employer branding – moet jij er nou ook iets mee of niet? En wat zou dan de beste en meest effectieve manier zijn om op korte termijn iets goeds op touw te zetten? We geven je 2 × 5 inspirerende voorbeelden.

lees verder

 
dinsdag 1 november 2016

selectie

Als je met veel moeite eindelijk een goede kandidaat voor je openstaande ICT-vacature gevonden lijkt te hebben, is je werk nog lang niet klaar. Iemand kan op papier erg geschikt lijken, maar pas tijdens een gesprek kom je er echt achter wat voor vlees je in de kuip hebt. Tenminste: als je de goede vragen stelt. Haal jij uit een sollicitatiegesprek alles wat je nodig hebt om je een goed beeld te kunnen vormen van de specialist tegenover je?

lees verder

 
donderdag 27 oktober 2016

werving

Als je zelf geen tech-specialist bent, maar wél verantwoordelijk bent voor het vinden en aannemen van ICT’ers, kun je je borst natmaken. Het is behoorlijk lastig om je weg te vinden in een wereld vol ICT-terminologie. Begrippen die voor developers gesneden koek zijn, zorgen er soms voor dat jij je achter je oren krabt. Bij het aannemen van een specialist is het allesbehalve handig als je termen moet gebruiken waarvan je niet precies weet wat ze inhouden. Maar hoe vergroot je nou het snelst je ICT-woordenschat?

lees verder

 
dinsdag 18 oktober 2016

werving

Bij het schrijven van een vacaturetekst is er één onderdeel waar je zeker niet de mist mee in mag gaan: de titel. Het is de eerste, make-or-break indruk voor de kandidaat, waarmee hij of zij beslist of de vacature iets voor hem of haar is, of niet. Of de ideale kandidaat gaat doorklikken, is voor een belangrijk deel afhankelijk van jouw woordkeuze. Wat zet je juist wel, of juist niet in je vacaturetitel? Bonque helpt je op weg. 

lees verder

 
dinsdag 11 oktober 2016

trends & nieuws

Stel je voor: je wilt je huis laten uitbouwen door een vakman. Je hebt er ruimte voor én je hebt er geld voor. Alleen …  je kunt niemand vinden die het voor je kan doen. Hoe hard je ook zoekt. Dit is het gevoel dat bedrijven die ICT’ers zoeken, moeten hebben. De vraag naar goede ICT-specialisten wordt elk jaar weer een beetje groter, voor een deel omdat steeds meer bedrijven buiten de ICT-sector ook ICT’ers nodig hebben. ICT-werk heeft zich inmiddels genesteld in bijna elk hoekje van de arbeidsmarkt. In de Randstad is het tekort aan ICT-specialisten het meest nijpend, waarbij Amsterdam het epicentrum is. Maar: er gloort licht aan de horizon!

lees verder

 
maandag 3 oktober 2016

trends & nieuws

Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig op zoek is naar .NET-specialisten. Bij talloze bedrijven staat minstens één vacature open voor een .NET-developer. Dit was een van de dingen die ons opvielen toen we onderzoek deden voor ons recent verschenen whitepaper over de ICT-arbeidsmarkt. Voor wie goed is met .NET liggen de banen in 2016 voor het oprapen. Maar waarom zijn het juist .NET’ers die zo gewild zijn? Wat doen ze eigenlijk precies, en hoe vind je er eentje die geschikt is voor jouw bedrijf? Over een minuut of 5 weet je alles wat je moet weten.

lees verder

 
Oudere berichten
 

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300500
... of we bellen jou
of je mailt ons

Archive: